Jaky rychlostni stupen

vše ohledně modelové řady Celica
Dacan
Manager Týmu

Příspěvek od Dacan »

ve meste vetsinou za tri,mam pocit,ze pri 4 se zbytecne trapi a druha vec je ta lepsi akcelarace
ex 1,6 sti 1992
corolla e11 1,6 gt (81kw)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Dacan píše:ve meste vetsinou za tri,mam pocit,ze pri 4 se zbytecne trapi a druha vec je ta lepsi akcelarace
jak jsem psal už dřív, v mém osobním poheldu je duležitá nejen akcelerace ale i decelerace, přeci jen v krizové situaci ( díte vybehen za utem atd ) i ta desetinka vteřiny než sudnám nohu z plynu a přendám na brzdu hraje roli a v tech otáčkách dokáže slušne brzdit i motor..
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

3st. GPS 50km/h 2300ot

Na 4 jezdim max dlouhy prehledny rovinky, ale vzdy nad 2000ot pod ani tuk. Jinak souhlas auto pri pusteni plynu jde dolu a to je dost dulezity. :wink:
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No tak 2000 mám volnoběh, :) dvojku ve 4500 je těch 50km :) ale optimum pro akceleraci je tak 5200-5500 no jinak by mi v pohodě stačila 1ka, 3řadit nemůžu pod 5000 to pak trhá. :D
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

ostre vacky a odlahcenie sa pohraju s kultivovanostou chodu na dizlackych tockach.. :D ale oto krajsie sa to splha hore... :-D
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Dacan
Manager Týmu

Příspěvek od Dacan »

jj diesely to mam pocit,ze me vzdycky trefi,pro plynulej rozjezd pouzivam vyssi otacky a kdyz tam slavne dam za 2,musim brzdit a z5 na 1 :roll:
ex 1,6 sti 1992
corolla e11 1,6 gt (81kw)
Weyraak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weyraak »

Idaho píše:
Weyraak píše:za 3. a nad 2tis. rpm, na nižší otáčky to málo maže :!:
na to si přišel jak ? nebo ji máš nemocnou??
Něco málo jsem si četl o teorii motorů... :oops: pak je tam dalších pár věci, kterým nízké otáčky u 16v nesvědčí. Ale těžko říct, nejsem ryzí motorář a motor Celici, tak jako film Maska neznám :-) Ale rád bych vypíchnul, že je pro motor jako celek, ne jen písty, ojnici, ložiska apod... lepší jet na 2300rpm na trojku a 50km/h než na 1700 rpm na čtyřku. kvůli, ated vypíchnu jen hesla (žádoucí teplota oleje, nežádoucí vibrace, emise, spotřeba, výkon, mazání motoru, převodovky, zrychlení.....) Tak názor si na to uděláte sami. :wink:
7g - 2002 - 105kW - je to mazlice
6g - 1994 - 129kW - sold
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Weyraak píše:
Idaho píše:
Weyraak píše:za 3. a nad 2tis. rpm, na nižší otáčky to málo maže :!:
na to si přišel jak ? nebo ji máš nemocnou??
Něco málo jsem si četl o teorii motorů... :oops: pak je tam dalších pár věci, kterým nízké otáčky u 16v nesvědčí. Ale těžko říct, nejsem ryzí motorář a motor Celici, tak jako film Maska neznám :-) Ale rád bych vypíchnul, že je pro motor jako celek, ne jen písty, ojnici, ložiska apod... lepší jet na 2300rpm na trojku a 50km/h než na 1700 rpm na čtyřku. kvůli, ated vypíchnu jen hesla (žádoucí teplota oleje, nežádoucí vibrace, emise, spotřeba, výkon, mazání motoru, převodovky, zrychlení.....) Tak názor si na to uděláte sami. :wink:
ad "memazání" podle tvé teorie by motor nemohl bežet na volnobeh jelikož by se zadřel :)

jinaks smaozřejem to co píšeš o otáčkách to samozřejem souhlasím akorát více než motor trpí práve převodovka...

mazání motoru musí být dostatečné již od nejakých 500-750rpm aby to "umazalo" volnobeh.
JE JASNÉ ŽE TLAK OLEJE JE MNOHEM MENŠÍ, ALE ODPOVÍDÁ NÁROKUM MOTORU VZHLEDM K JEHO OTÁČKÁM..

sorry za cpslock... už to přepisovat nebudu
Weyraak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weyraak »

Idaho píše:
Weyraak píše:
Idaho píše: na to si přišel jak ? nebo ji máš nemocnou??
ad "memazání" podle tvé teorie by motor nemohl bežet na volnobeh jelikož by se zadřel :)

jinaks smaozřejem to co píšeš o otáčkách to samozřejem souhlasím akorát více než motor trpí práve převodovka...

mazání motoru musí být dostatečné již od nejakých 500-750rpm aby to "umazalo" volnobeh.
JE JASNÉ ŽE TLAK OLEJE JE MNOHEM MENŠÍ, ALE ODPOVÍDÁ NÁROKUM MOTORU VZHLEDM K JEHO OTÁČKÁM..

sorry za cpslock... už to přepisovat nebudu
Já něřek že to nemaže! Jan to nemaže ideálně. Na krátkou dobu volnoběhu to stačí, ale na delší ježdění to není zrovna dvakrát žádoucí ;-) U toho volnoběhu, to mají konstruktéři ošetřené, to dá rozum :-D .

Proč myslíš, že ani jeden výrobce nedoporučuje nechávat auto ohřát na volnoběh?
7g - 2002 - 105kW - je to mazlice
6g - 1994 - 129kW - sold
Pavel Liška
Věčnej rejpal

jaký rychlostní stupeň

Příspěvek od Pavel Liška »

Nedalo mi to a tak jsem chtěl zjistit jak to maže při různých rychlostech na různné kvalty.Nevím jak to mazalo před výměnou regulátoru tlaku oleje a montáži budíků tlaku a teploty,ale při 1900 je tlak 3,5 a při 2100 3,9.Jsou to hodnoty po zahřátí oleje na 90 zhruba po 20 km.Pokud tyto hodnoty nestačí na požadované mazání,tak bych rád věděl jaké mají být.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Od toho je právě na čerpadle regulátor tlaku. Provozní tlak oleje v motoru bývá v rozmezí 2-7bar podle typu motoru. Každopádně tlak by měl být jen o malinko vyšší při max otáčkách než na volnoběh a od toho je tam ten regulátor. Panevnim ložiskum je jedno jestli motor běží na volnoběh nebo v max. Musí tam být takový tlak aby ložiska oddělil od sebe.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
zejdy
Manager Týmu

Re: jaký rychlostní stupeň

Příspěvek od zejdy »

Pavel Liška píše:Zásadně podle situace,pokud to jde tak jezdím na 6. tach. 60 a to je něco málo pod 2000 ot. a tlak oleje je kolem 3,5.
Plně souhlasím, jezdím stejně, není problém na šestku před kopečkem trochu přišlápnout plyn a koníci si poraděj...
Pokud to situace vyžaduje, podřadím s meziplynem klidně na 2 - 3 a rázem mám dostatek otáček a výkonu na jakýkoliv manévr
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

libor12 píše:No tak 2000 mám volnoběh, :) dvojku ve 4500 je těch 50km :) ale optimum pro akceleraci je tak 5200-5500 no jinak by mi v pohodě stačila 1ka, 3řadit nemůžu pod 5000 to pak trhá. :D

to je bomba stím bych se chtěl svést :D mi připomíná když jsme měli kdysi škodu 130LR se stálou dovolenou okruhovou rychlostí dle tp 190Km/h a že to taky jela ! ale to ej jedno ale taky to točilo a jak to nemělo otáčky tak to skákalo div nechcíplo :D pak jsme ji prodali kokot jí nastříkal na černo dal nápisy tunng a roztřelil jí ožralej o strom :/ jinak já to mrskám jak Garf.. 3-4 když je třeba tak 2 - když chci zmizet tdi golfistovi nebo ochcávkovi 8)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

martin.matess píše:připomíná když jsme měli kdysi škodu 130LR se stálou dovolenou okruhovou rychlostí dle tp 190Km/h a že to taky jela !
na 130LR dle tp 185Km/h!? Papírově to byla 87. a stavěná snad 88. Že by zaúřadovaly úřady?
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

opravdu, kupovali jsme ji od známého kdysi přez strýce a buhví co tenkrát sme ji kupovali za asi 45tis ale tátu nebavila tak šla pryč :cry:
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Odpovědět

Zpět na „Celica“