Klimatizace 1.4 D4D

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
machrr
Člen Týmu

Klimatizace 1.4 D4D

Příspěvek od machrr »

Prosím o info, jak funguje klimatizace.Jde o to, že ve vedrech se mi velmi brzo vypne klimatizace - asi zřejmě následek toho, že kvůli vysoké teplotě chladící vody řídící jednotka vypne klimatizaci - jen mám pocit, že 10 min. po rozjetí je velmi brzo.Dále, když se rozjíždím, klimatizace vydává hrozný zvuk - asi, jak jde naprázdno.Také jsem byl informován, že tam nemám elektromag.spojku.Je to normální - zvuk, brzké vypnutí,neexistence elektromag.spojky?Děkuji za info.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Tak u mojeho auta to rozhodne nedela...
Mas automatickou dvouzonovku nebo manual?
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
machrr
Člen Týmu

klimatizace

Příspěvek od machrr »

Luke_Luke píše:Tak u mojeho auta to rozhodne nedela...
Mas automatickou dvouzonovku nebo manual?
Manuál.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Aha tak to nemam vubec zkusenost, jak to funguje...ja mam automatickou.
Obrázek
josuk
Věčnej rejpal

Re: Klimatizace 1.4 D4D

Příspěvek od josuk »

machrr píše:kvůli vysoké teplotě chladící vody řídící jednotka vypne klimatizaci
to ne, to nechápu jak by to souviselo

určitě má klima fungovat pořád.. do servisu a reklamovat, změřit tlaky .. syčí to a málo chladí když uteče chladivo (R134a) nebo kvuli mechanické závadě, ale to je snad jasný..
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Přesně tak, já mám manuální a klimatizace musí chladit pořád, když ji zapneš a rozhodně nevydávat žádné zvuky. Tohle bude porucha, šup do servisu.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
turboun
Člen Týmu

Příspěvek od turboun »

Určitě se jedná o poruchu, mám stejný motor i manuální klimu ale žádné problémy nemám. Jen pokud zapnu klimu, trošku se zvedne volnoběh.
Auris 1.4 D4D
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

jo tak ten volnobeh souhlasi, ale to je proto, aby alternator dodaval dostatecny vykon pro zvyseny odber proudu...to stejne to udela, kdyz zapnes svetla :)
Obrázek
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

A tušíte a kolik tak v aurisu s manualni klimou zvedne klima spotrebu v lete?
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
tsebik
Člen Týmu

Příspěvek od tsebik »

Luke_Luke píše:jo tak ten volnobeh souhlasi, ale to je proto, aby alternator dodaval dostatecny vykon pro zvyseny odber proudu...to stejne to udela, kdyz zapnes svetla :)
No ja si skor myslim, ze tie zvysene otacky su preto, ze ked zapnes klimu tak kompresor je zataz pre motor a aby to utiahol (motor netrapil sa a nehovoriac ze aj kompresor potrebuje iste otacky aby efektivne pracoval i ked to je mozno dane prevodom remenic), tak riadiaca jednotka zvysi otacky...a tiez zapnutie vacsich el.spotrebicov sposobuje ze alternator je pre motor vacsia zataz a tak znova sa dvihnu otacky (alternator pracuje efektivne uz od 1000 ot/min a tie isto ma aj pri volnobehu lebo taktiez je tam hvodny prevod do rychla)...neviem o tom, ze by zapnuta klima mala nejako vplyv na zvyseny odber prudu (okrem teda zapnuteho ventilatora, ale tak ten je u mna stale zapnuty aj ked klima neide).
TOYOTA Auris 1.6 Valvematic
(ExclusiveNavi) biela
aczasa
Věčnej rejpal

reklamace..

Příspěvek od aczasa »

Měl jsem doma taky něco podobného, ale na avensisu. Takže.... zničené ložisko u el.mag. spojky klimatizace - naštěstí jsem sehnal druhoruku i s osou - cca 3500Kč. Nyní již bez pazvuků a bez problému. :-)
Apropos, jak by se ta klima spouštěla, když nemá el.mag. spojku? Leda tak, že by byla ntvrdo v systému a tedy by neměla problém s chladicí vodou a čipovou jednotkou.
No a postřeh na závěr: chladí ti to vůbec? Mám sice jen několikaletou zkušenost s letním klimatizováním, ale obvykle mi je přijemně nejdříve po 10ti minutách chlazení. :-(
Jo a může to taky dělat nedostatek chladicího média, ale to by nemělo zvukový doprovod (tipuji to ložisko na hřídeli se spojkou).
Back in Czech.
machrr
Člen Týmu

Re: reklamace..

Příspěvek od machrr »

[quote="aczasa"]Měl jsem doma taky něco podobného, ale na avensisu. Takže.... zničené ložisko u el.mag. spojky klimatizace - naštěstí jsem sehnal druhoruku i s osou - cca 3500Kč. Nyní již bez pazvuků a bez problému. :-)

Tak prý kompresor,je objednán a bude vyměněn.
machrr
Člen Týmu

Příspěvek od machrr »

Tak kompresor vyměněn, klimoška chladí,žádný zvuky,spokojenost,neplatil jsem nic díky záruce-Toyota Frey získala body.
cobber
Člen Týmu

klima v zime

Příspěvek od cobber »

Ako je to s kurenim v zime pri automatickej klime? Zapina sa aj A/C kompresor alebo to vykuruje ako pri aute bez klimatizacie? ( Staci nastavit teplotu a stlacit tlacitko AUTO? ) alebo aky je postup ak nechcem aby sa zapinal kompresor resp. ak je to vobec mozne....
Auris 2009, 1,6 Valvematic 6M/TObrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ja to delam tak, ze zapnu AUTO a hned potom vypnu A/C...tim zachovam auto zmenu teploty a nemam zaplou A/C.
Mno a pokud se mi nelibi, jak fouka auto klima na zony, tak mu zmenim zonu, auto zhasne, ale stejne to porad automaticky ridi intenzitu foukani...dokud nezmacku rucne + nebo - na ventilatoru.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“