Klimatizace 1.4 D4D
Klimatizace 1.4 D4D
Prosím o info, jak funguje klimatizace.Jde o to, že ve vedrech se mi velmi brzo vypne klimatizace - asi zřejmě následek toho, že kvůli vysoké teplotě chladící vody řídící jednotka vypne klimatizaci - jen mám pocit, že 10 min. po rozjetí je velmi brzo.Dále, když se rozjíždím, klimatizace vydává hrozný zvuk - asi, jak jde naprázdno.Také jsem byl informován, že tam nemám elektromag.spojku.Je to normální - zvuk, brzké vypnutí,neexistence elektromag.spojky?Děkuji za info.
klimatizace
Manuál.Luke_Luke píše:Tak u mojeho auta to rozhodne nedela...
Mas automatickou dvouzonovku nebo manual?
Re: Klimatizace 1.4 D4D
to ne, to nechápu jak by to souviselomachrr píše:kvůli vysoké teplotě chladící vody řídící jednotka vypne klimatizaci
určitě má klima fungovat pořád.. do servisu a reklamovat, změřit tlaky .. syčí to a málo chladí když uteče chladivo (R134a) nebo kvuli mechanické závadě, ale to je snad jasný..
No ja si skor myslim, ze tie zvysene otacky su preto, ze ked zapnes klimu tak kompresor je zataz pre motor a aby to utiahol (motor netrapil sa a nehovoriac ze aj kompresor potrebuje iste otacky aby efektivne pracoval i ked to je mozno dane prevodom remenic), tak riadiaca jednotka zvysi otacky...a tiez zapnutie vacsich el.spotrebicov sposobuje ze alternator je pre motor vacsia zataz a tak znova sa dvihnu otacky (alternator pracuje efektivne uz od 1000 ot/min a tie isto ma aj pri volnobehu lebo taktiez je tam hvodny prevod do rychla)...neviem o tom, ze by zapnuta klima mala nejako vplyv na zvyseny odber prudu (okrem teda zapnuteho ventilatora, ale tak ten je u mna stale zapnuty aj ked klima neide).Luke_Luke píše:jo tak ten volnobeh souhlasi, ale to je proto, aby alternator dodaval dostatecny vykon pro zvyseny odber proudu...to stejne to udela, kdyz zapnes svetla
TOYOTA Auris 1.6 Valvematic
(ExclusiveNavi) biela
(ExclusiveNavi) biela
reklamace..
Měl jsem doma taky něco podobného, ale na avensisu. Takže.... zničené ložisko u el.mag. spojky klimatizace - naštěstí jsem sehnal druhoruku i s osou - cca 3500Kč. Nyní již bez pazvuků a bez problému.
Apropos, jak by se ta klima spouštěla, když nemá el.mag. spojku? Leda tak, že by byla ntvrdo v systému a tedy by neměla problém s chladicí vodou a čipovou jednotkou.
No a postřeh na závěr: chladí ti to vůbec? Mám sice jen několikaletou zkušenost s letním klimatizováním, ale obvykle mi je přijemně nejdříve po 10ti minutách chlazení.
Jo a může to taky dělat nedostatek chladicího média, ale to by nemělo zvukový doprovod (tipuji to ložisko na hřídeli se spojkou).

Apropos, jak by se ta klima spouštěla, když nemá el.mag. spojku? Leda tak, že by byla ntvrdo v systému a tedy by neměla problém s chladicí vodou a čipovou jednotkou.
No a postřeh na závěr: chladí ti to vůbec? Mám sice jen několikaletou zkušenost s letním klimatizováním, ale obvykle mi je přijemně nejdříve po 10ti minutách chlazení.

Jo a může to taky dělat nedostatek chladicího média, ale to by nemělo zvukový doprovod (tipuji to ložisko na hřídeli se spojkou).
Back in Czech.
Re: reklamace..
[quote="aczasa"]Měl jsem doma taky něco podobného, ale na avensisu. Takže.... zničené ložisko u el.mag. spojky klimatizace - naštěstí jsem sehnal druhoruku i s osou - cca 3500Kč. Nyní již bez pazvuků a bez problému.
Tak prý kompresor,je objednán a bude vyměněn.

Tak prý kompresor,je objednán a bude vyměněn.
klima v zime
Ako je to s kurenim v zime pri automatickej klime? Zapina sa aj A/C kompresor alebo to vykuruje ako pri aute bez klimatizacie? ( Staci nastavit teplotu a stlacit tlacitko AUTO? ) alebo aky je postup ak nechcem aby sa zapinal kompresor resp. ak je to vobec mozne....
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Ja to delam tak, ze zapnu AUTO a hned potom vypnu A/C...tim zachovam auto zmenu teploty a nemam zaplou A/C.
Mno a pokud se mi nelibi, jak fouka auto klima na zony, tak mu zmenim zonu, auto zhasne, ale stejne to porad automaticky ridi intenzitu foukani...dokud nezmacku rucne + nebo - na ventilatoru.
Mno a pokud se mi nelibi, jak fouka auto klima na zony, tak mu zmenim zonu, auto zhasne, ale stejne to porad automaticky ridi intenzitu foukani...dokud nezmacku rucne + nebo - na ventilatoru.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox