rozdílná spotřeba
rozdílná spotřeba
zdravím...mám corollu G6R 4A-FE (81kw) a už nějakou dobu se mi nezdá ta spotřeba...jezdím dost často,většinou jen tak pro zábavu a jeden týden naměřím spotřebu kolem 7 litrů a další týden si corolla bere klidně 10 litrů...nejezdím sice úplně podle předpisů,občas to proženu,ale jezdím pořád stejně...tak mi nejde do hlavy proč je chvíli spotřeba skvělá a za nějakou dobu to žere jak prase!už mám z toho pěkny nervy,mám pocit že to auto si ze mě dělá prdel...jestli máte někdo s tímto zkušenost tak napište názor...dik 

Re: rozdílná spotřeba
A na zaklade jake vzdalenosti meris spotrebu? Ono totiz cokoliv pod 1000km nema cenu merit.noblezG6R píše:zdravím...mám corollu G6R 4A-FE (81kw) a už nějakou dobu se mi nezdá ta spotřeba...jezdím dost často,většinou jen tak pro zábavu a jeden týden naměřím spotřebu kolem 7 litrů a další týden si corolla bere klidně 10 litrů...nejezdím sice úplně podle předpisů,občas to proženu,ale jezdím pořád stejně...tak mi nejde do hlavy proč je chvíli spotřeba skvělá a za nějakou dobu to žere jak prase!už mám z toho pěkny nervy,mám pocit že to auto si ze mě dělá prdel...jestli máte někdo s tímto zkušenost tak napište názor...dik :)
jj zas taková katastrofa to není...řeším to proto,že jezdím každej den autem,pořád ty samý místa,stejnej styl jízdy,ale někdy ta rafička prostě padá rychleji než by měla,to je můj pocit...ještě mě napadlo,jestli to neni tim horkem?mimochodem jezdím bez klimy...možná bych mohl tomu motoru dopřát novy svičky,vzduhovej filtr a až bude potřeba tak vyměnit olej...ale jinak to běží nádherně,tak nevim...pokud budou někdy peníze tak bych chtěl ten motor stejně vyměnit za 4A-GE 20V Silvertop(Blacktop)...ale kde ho tady u nás sehnat??:((to bude asi problém...ale jinak to musí být raketa s tim motorem,šestikvalt k tomu a spousta dalších možností jak to upravit!:)
Re: rozdílná spotřeba
noblezG6R píše:zdravím...mám corollu G6R 4A-FE (81kw) a už nějakou dobu se mi nezdá ta spotřeba...jezdím dost často,většinou jen tak pro zábavu a jeden týden naměřím spotřebu kolem 7 litrů a další týden si corolla bere klidně 10 litrů...nejezdím sice úplně podle předpisů,občas to proženu,ale jezdím pořád stejně...tak mi nejde do hlavy proč je chvíli spotřeba skvělá a za nějakou dobu to žere jak prase!už mám z toho pěkny nervy,mám pocit že to auto si ze mě dělá prdel...jestli máte někdo s tímto zkušenost tak napište názor...dik
Nejdůležitější je průměrná absolutní spotřeba. Třeba za 5 let.
Spotřeba je úměrná podmínkách. Stačí pokles teploty nahoru dolu a máš rozdíl. Záleží už jen třeba na tom, jak máš nahuštěné pneumatiky. Toyoty používají hodně úzké pneumatiky právě kvůli co nejmenšímu valivému odporu, jenže pak se musí fest hlídat, jaký je tlak v pneumatikách. Tlaky v pneumatikách jsou velmi odlišné pro různá zatížení a rychlosti. Dalším faktorem je, jak fouká vítr. Corolla je hodně vysoká a bohužel citlivá na vítr. Zrovna dnes foukal takový vítr, že jsem se na dálnici pomalu nemohl odlepit z místa, kde se mrskalo příliš mnoho aut na jednom místě.
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
myslim si ze to nema cenu resit 3litry rozdil to neni hrozny,jak rikaj kluci zkus to merit na 2x - 3x 1000km a pak kdyz tam bude rozdil tak bych to resil 
Jinak k tomu 4AGE 20v, tady ho tezko sezenes, nebo spis na 100% nesezenes, koupit se daji treba zde : www.bestofjdm.com , vem cenu motoru + cenu dopravy + montaz + potrebne upravy jako jsou napr. brzdy ... pokud uz chces menit motor, tak bych se mozna nechal inspirovat holandanama a hodil 3SGTE, sice je motor drazsi , ale zbytek je uz podobnej, a nebo potom 4AGZE.

Jinak k tomu 4AGE 20v, tady ho tezko sezenes, nebo spis na 100% nesezenes, koupit se daji treba zde : www.bestofjdm.com , vem cenu motoru + cenu dopravy + montaz + potrebne upravy jako jsou napr. brzdy ... pokud uz chces menit motor, tak bych se mozna nechal inspirovat holandanama a hodil 3SGTE, sice je motor drazsi , ale zbytek je uz podobnej, a nebo potom 4AGZE.
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
jo to je mi jasny že to bude určitě pálka za ten motor...hlavně mě sere ta doprava,ale co se tyče montáže tak to není problém...muj otec má autoservis přímo doma takže myslím že tu montáž bysme v pohodě zvládli!i když problém se muže vyskytnout kdykoliv...ale kdesi sem četl že ten motor by měl do E11 bez problému pasovat!jen nevim jestli pasuje i ta 6stupnová převodovka...??