Klakson

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
huky-x
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Klakson

Příspěvek od huky-x »

Zdarec mám takovej problém,přestal mi troubit klakson protože se nějak spálil tak sem ho odpojil a koupil jsem si novej ten troubí dobře ale zjistil sem že jsem měl v autě (Corolla AE82) nějakej neorigo kterej byl zapojenej na 2 drátky a ten origo je jen na jeden.když to připojim na drátek který vede od volantu (myslim zeleno červenej) tak to nedělá nic a když na ten druhej (bílej) tak to troubí furt a na nic to nereaguje tak jestli někdo nevíte jak to zapojit.díkes
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Sice jsem klakson na toy ještě neviděl, ale logicky je drát od spínače stále pod proudem, ať je spínač na volantu stisknutý nebo ne, chybu bych hledal tam. Pokud se vůbec jedná o drát pro klakson.
Jestli má klakson dva konektory nebo jen jeden bych neřešil. Buď má ukostření rovnou na sobě (na otvoru pro uchycení), nebo ve druhém konektoru. ale v principu je to stejné.
Obrázek
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

Tam sou dva dráty proto,že jeden je pod proudem+ a druhým-se ten klakson pouští,nevím jak u všech,ale 65% aut má klakson,že se spouští kostrou -.A + je pořád připojen.Prostě když je na klaksonu jeden kontakt,tak je na auto kde se spíná+ a když má dva kontakty tak se hodí na vše.To že tam je druhý drát může být aji,že tam měl kompresor na fanfáry.
toyota corolla 4E FE 65kW
ombre
Věčnej rejpal

2 petrumr

Příspěvek od ombre »

Tak ti nevím, ale myslím, že je to hloupost. Od spínače klaksonu máš přivedený pouze jeden drát, a ten nemůže být neustále pod proudem, ať už je v něm + nebo -. Čím bys potom rozpojoval okruh aby auto neustále netroubilo? A jako koncák to řešené není, to by tam musel být ještě jeden přívod proudu.
Díval jsem se, a mám ke klaksonu přiveden jeden drát od spínače a druhý vede k upevňovacímu šroubu.
Obrázek
huky-x
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huky-x »

No právě já když sem si na vrakovišti kupoval ten novej tak sem mu ukazoval ten starej a on řikal že to neni z Toyoty že to mám asi nějak překopaný a právě když to napojim na ten bílej co tam mám tak to pořád troubí a ten druhej ten by měl víst přímo od volantu (má stejnou barvu tak je to snad ten stejnej protože vede do svazku a to se mi nechce celý nějak rozdělávat) tak to nedělá nic.
Toyota Corolla 1.6CL, r.v.86
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Já bych zkusil rozebrat ten spínač ve volantu (pokud tam není airbag), vizuelně prohlídnout a změřit, jak prochází či neprochází proud spínačem. A pak uvidíš, jestli je to spínačem, nebo jsi jen připojoval špatný drát:-).
Obrázek
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

nazdar, od volantu vede drátek(červenonějaký), ten při troubení kostříš a spínáš relé, které je v pojistkové skříňce v motoru s názvem HORN(je tam i pojistka se stejným názvem). Toto relé spíná plus do klaksonu(zelenonějaký drát), originál klakson je ukostřený připevňovacím šroubem.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“