signalizace rozsvícených světel
signalizace rozsvícených světel
Zdar koupil jsem si takovej ten pípák aby mě to houkalo když nechám rozsvícený světla ale nejde mi to ňák napojit.Zkoušel jsem to dát mínus k drátku který vede k žárovce která se rozsvítí když otevřu dveře a plus na drátek od zapínání světel(sou tam tří 2 bílí a 1 červenej)a nešlo to akorát myslim u toho červenýho to pípalo když sem měl puštěný světla a zavřený dveře a když jsem je otevřel tak to přestralo
.Mám Corollu r.v. 1986 (AE82) tak jestli někdo víte jak to zapojit.Díkes

- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já to u Favoucha udělal superlíným způsobem - skřípnul jsem ty dva drátky mezi pojistku světel a pojistku okruhu co je pod proudem když je zapnutý zapalování, takže když zhasnu motor a rozsvítím parkovačky, tak to kvičí. Ostatně, u Supry mi to sériový z výroby funguje stejně a kvičí to taky jakmile se vypne zapalování, dveře už na to vliv nemají
Takže pokud nebazíruješ na těch dveřích, zapoj to taky tak.

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
nazdar,
způsobů je několik, ale jestli trváš na těch dveřích, tak na sloupku řidiče by měly být dráty co vedou ke světýlku - tam bych se zkusil napojit nejdřív, povede tam stálý plus a po otevření dveří se objeví ještě minus. Od parkovaček najdi zelený drát od podsvětlení některého spínače na palubovce nebo čehokoliv jiného. Jinak drát přímo od dveřního spínače(tuším červenobílý) povede po řidičově prahu do palubovky tam se dá napojit taky. Taky můžeš vytáhnout budíky a zkusit se napojit přmo tam.
způsobů je několik, ale jestli trváš na těch dveřích, tak na sloupku řidiče by měly být dráty co vedou ke světýlku - tam bych se zkusil napojit nejdřív, povede tam stálý plus a po otevření dveří se objeví ještě minus. Od parkovaček najdi zelený drát od podsvětlení některého spínače na palubovce nebo čehokoliv jiného. Jinak drát přímo od dveřního spínače(tuším červenobílý) povede po řidičově prahu do palubovky tam se dá napojit taky. Taky můžeš vytáhnout budíky a zkusit se napojit přmo tam.
No tak v tom případě jestli máš podsvícený spínač např. varovných blinrů, tak na něm najdeš přívod od parkovacích světel a plus po zapnutí klíčku, stejné přívody by měly být i na drátech u radia anebo v pojistkách u nohou řidiče, pípák zapojuj jeho minusovým přívodem na drát od klíčku, pokud se budeš připojovat mezi silovými dráty(spínací skříňka) tak nejlépe přes pojistku.