Výběr Celici T23
Výběr Celici T23
Zdravím,jelikož v dohledné době bych se rád stal ŠŤASTNÝM majitelem tohoto krásného auta,tak vás poprosím o cenné rady který ročník vybrat,kde v jaké motorizaci atd.
Pročetl jsem si zde už hodně pověstkazících příspěvků a témat na motor 1ZZ(105kw) a jelikož to vzhledem k ceně bude i moje varianta,tak se ptám- dá se pořídit Celica do 200tis.,- s tím,že se nebudu muset obávat motoru a jeho následného zadření a taky celkově velmi dobrém stavu ?Eventuelně na kolik tis. bychom se dostali při koupi "bezchybneho" auta ?
Budu moc rád,pokud mi napíšete co vychází nejvhodněji ,jestli auto dovezt ze zahraničí(což předpokládám) ne tak kvuli ceně,ale stavu... ve verzi TS,nebo prostě jen slušnou verzi se 105kw.
Díky za rady.
Pročetl jsem si zde už hodně pověstkazících příspěvků a témat na motor 1ZZ(105kw) a jelikož to vzhledem k ceně bude i moje varianta,tak se ptám- dá se pořídit Celica do 200tis.,- s tím,že se nebudu muset obávat motoru a jeho následného zadření a taky celkově velmi dobrém stavu ?Eventuelně na kolik tis. bychom se dostali při koupi "bezchybneho" auta ?
Budu moc rád,pokud mi napíšete co vychází nejvhodněji ,jestli auto dovezt ze zahraničí(což předpokládám) ne tak kvuli ceně,ale stavu... ve verzi TS,nebo prostě jen slušnou verzi se 105kw.
Díky za rady.
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tusim ze od roku 2002 nemely celicy uz problemy se zadrenim a papanim oleje. TS verzi za 200tisic nesezenes. Lepsi koupit celdu za min a spravit, nez koupit za vic (ze pry je v dobrem stavu) a pak stejne spravit Zadne auto neni bez chyby a investice podle me tam vzdy nejaka bude.
http://toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=8774
tady se prodava jedna 105kw i s vymenenym polomotorem, takze ok.
Pokud mas vic jak 200tisic, tak jdi do TS, je s tim vetsi sranda Asi bych nechtel dovoz Italie, co jsem slysel. Jinak v Nemecku, klasika, pak myslim ze jeste Svycarsko se da. Jinak celicy obecne drzi svou cenu vsude,pokud to je dovoz, je treba pocitat jeste s nakladamana dovoz,benzin, prepisesem atd.... a to je par tisic navic, je treba si to poradne propocitat aby se to vubec vyplatilo.
http://toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=8774
tady se prodava jedna 105kw i s vymenenym polomotorem, takze ok.
Pokud mas vic jak 200tisic, tak jdi do TS, je s tim vetsi sranda Asi bych nechtel dovoz Italie, co jsem slysel. Jinak v Nemecku, klasika, pak myslim ze jeste Svycarsko se da. Jinak celicy obecne drzi svou cenu vsude,pokud to je dovoz, je treba pocitat jeste s nakladamana dovoz,benzin, prepisesem atd.... a to je par tisic navic, je treba si to poradne propocitat aby se to vubec vyplatilo.
Toyota Celica ST202, SS, LSD
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
rokem bych se neridil , jinak nikdo ti jasne nerekna : ta je v pohode , to proste jednoznacne rict nejde vzdycky je to bud a nebo , ani s vymenenym polomotorem to neni jisty
ta v odkazu je pekna nechapu proc ji nikdo nechce,
a ihned po koupi nechat zkontrolovat nejlepe v tady u našich odborníků v Dobříši
ta v odkazu je pekna nechapu proc ji nikdo nechce,
a ihned po koupi nechat zkontrolovat nejlepe v tady u našich odborníků v Dobříši
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
To že měla vyměnený polomotor za repasovaný ze starší série problém zcela nereší po 150000 km ten motor taky dělá -pápá.Viz přízpěvky a konzulace Idaho a Libor tady na fóru určitě z nich jeden ti podá adekvátní vysvětlení ohledně motorisace a výměny polomotoru.Nový typ bloku s ovalitou válků nemá problém.Načti si pořádně fórum vše nastuduj a pak co ti nebude jasné hoď na vlákno.Dobrej kup ti přeju.
Nějaké ty auta doma jsou.
Tak abys měl jeden příklad ze života...
V srpnu 2006 jsem si koupila T23 105kW r.v.2000. Byla jsem hrozně spokojená, nic nepotřebovala. Až do této zimy... Olej jsem nikdy nekontrolovala a ani jsem o tomto problému nevěděla. Zbylo jí tam 0,5l. Diagnóza byla jasná Dala jsem jí ke klukům do Dobříše a tam dokonce zjistili, že už měla jednou motor vyměněný. Tudíž není jisté, že karoserie i motor pocházely z jednoho auta. V Toyotě pak prý řekli, že tenhle blok už byl jednou repasovaný. Když jsem ji kupovala, měla najeto 83 tis. a když se to stalo tak měla 110 tis. Problém je, že jestli už máš vyměněný motor nebo repasovaný nezjistíš a nikdo ti to nejspíš ani neřekne. Musel bys to celé rozebrat a to už je zase celkem práce a nevyplatí se to.
V zimě se ještě Celicy držely při stejných najetých km na hruba stejných penězích jako jsem ji tenkrát kupovala já. Teď hodně spadly a v Německu jsem koukala, že se dá pořídit od 4500€. Tady v pojišťovně mi řekli, že to auto má hodnotu 140 tis. Záleží samozřejmě na r.v. S tím motorem nemáš jistotu opravdu nikdy, i když koupíš tu silnější, tak s ní zas může být něco jiného. I když je pravda, že pravděpodobnost je tam o něco menší než u 105kW.
Tak přeju šťastnou ruku při výběru
V srpnu 2006 jsem si koupila T23 105kW r.v.2000. Byla jsem hrozně spokojená, nic nepotřebovala. Až do této zimy... Olej jsem nikdy nekontrolovala a ani jsem o tomto problému nevěděla. Zbylo jí tam 0,5l. Diagnóza byla jasná Dala jsem jí ke klukům do Dobříše a tam dokonce zjistili, že už měla jednou motor vyměněný. Tudíž není jisté, že karoserie i motor pocházely z jednoho auta. V Toyotě pak prý řekli, že tenhle blok už byl jednou repasovaný. Když jsem ji kupovala, měla najeto 83 tis. a když se to stalo tak měla 110 tis. Problém je, že jestli už máš vyměněný motor nebo repasovaný nezjistíš a nikdo ti to nejspíš ani neřekne. Musel bys to celé rozebrat a to už je zase celkem práce a nevyplatí se to.
V zimě se ještě Celicy držely při stejných najetých km na hruba stejných penězích jako jsem ji tenkrát kupovala já. Teď hodně spadly a v Německu jsem koukala, že se dá pořídit od 4500€. Tady v pojišťovně mi řekli, že to auto má hodnotu 140 tis. Záleží samozřejmě na r.v. S tím motorem nemáš jistotu opravdu nikdy, i když koupíš tu silnější, tak s ní zas může být něco jiného. I když je pravda, že pravděpodobnost je tam o něco menší než u 105kW.
Tak přeju šťastnou ruku při výběru
Zdravim všechny..Já momentálně také uvažuju o koupi Celici 7.Generace a chtěl jsem se zeptat na jednu otázku ohledně těch motorů..Když koupím Celicu po faceliftu,což je tuším někdy mezi rokem 2002 a 2003,tak bych se měl vyhnout problému se zadřeným motorem?..Jedna stojí momentálně v Praze v jednom autobazaru.Je to rok 2002 (105kw) po faceliftu a chtějí za ní 220.000,- Je na www.sauto.cz..A nebo bych se měl raději kouknout po nějaký 2003 v Německu?Předem díky za odpověď...
-
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máte zajém o T23 vvt-i a vydžíte do konce roku,tak bude moje k mání.Bohužel musí uvolnit cestu nečemu rodinějšímu.Vše je ok,bez problému a závad.Více info na http://www.cuperadek.estranky.cz/
A pro zájem pište Radek.A(zavináč)seznam(tečka)cz
A pro zájem pište Radek.A(zavináč)seznam(tečka)cz
Tak ta Celica nemá chybu.Je fakt krásná..Problém je,že já auto potřebuju sehnat tak do 2 týdnů a navíc mám 200 tis. dohromady bych dal tak max 220 tis.Ale vzhledem k tomu,jak ta tvoje Celica vypadá a kolik hodin si naní strávil,aby vypadala takhle,tak se do ceny asi nevejdu..Navíc mám z těch prvních motorů docela strach ..Jinak je ale fakt moc pěkná..Té bych se vzdával s těžkým srdcem