Kontrolka motoru + trakce off vsc
Kontrolka motoru + trakce off vsc
Zdravím. Tak mám problém s Toyotou Avensis 2004 D4D 2,0 diesel. Rozsvítila se mi kontrolka poruchy motoru, plus trakce a vsc. Při jízdě mi klesli otáčky a nešlo to do tahu. Při dalším nastartování, to jelo, ale udělalo to po několika kilometrech to samé. Tak jsem se nějak dosoukal domů. Nechal jsem to napíchnout v Toyotě a našli mi, cituji : velká netěsnost palivového sistému. Už jsem vyměnil, regulátor tlaku paliva, plus čerpadlo, ale ani jedno to zatím nebylo, je vyměněný i filtr. Tak už nevím co to může být. Může mi někdo poradit??????[/b] 

Tohle same se me stalo minulej rok pri ceste do Chorvatska. Jedu si klidne 130 , potom se rozsvitila diagnostika, motor jen na volnobeh , po vypnuti klicku a zapnuti dobre . Toto se opakovalo nahodne nekolikrat , jdu na diagnostiku , servisak ze prej tuto zavadu jeste nevidel a ze je to hloupost , vymazal zavadu a ze uvidime . Po lokalnich silnicih okolo komina zadne problem , cesta do Ostravy a to stejne.
Dianostika : Jak po prve , tak podruhe , nechal jsem to napichnout i v Ostrave "chyba krokoveho motoru turbodmychadla" , jenze takovy krokovy motor tam zadnej neni , v obou servisech z toho byli zmateni. Dokonce tam padaly hlasky o novem turbu . Moje turbo ,ale bylo rok po repasu , to by mohlo byt ono , ale s dnesni zkusenosti to tim fakt nebylo.
Takze jsem se pustil do samoopravy , nastudoval par tech manualu k AVE :
Odpojit baterku ! , protoze muj problem byl nekde okolo turba , sel jsem po cidlech , tlak turba , ovladaci solenoid turba (take cidlo) atd , vse okolo vracecky z Interkuleru , je to same cidlo , rozpojit vycistit,kontaktolem , zkotrolovat podlakove hadicky atd,atd .
Nevim jestli je to presne tvuj problem , ale cidla ktere najdes ,urcite projed kontaktolem , napr i vahu vzduchu.
Smutne je , ze znackovej servis , diagnostikuje zavadu dle pocitace a tim to hasne , vetsinou coz je na prd , neni zavada konkretni , je to vsechno sprazene dohromady a ovlivnuje se to.
No od te doby musim zaklepat a ted kdyz to popisuju mam strach ze to zakriknu , klid , pristi tyden jedu Chorvatsko tak uvdime
Dianostika : Jak po prve , tak podruhe , nechal jsem to napichnout i v Ostrave "chyba krokoveho motoru turbodmychadla" , jenze takovy krokovy motor tam zadnej neni , v obou servisech z toho byli zmateni. Dokonce tam padaly hlasky o novem turbu . Moje turbo ,ale bylo rok po repasu , to by mohlo byt ono , ale s dnesni zkusenosti to tim fakt nebylo.
Takze jsem se pustil do samoopravy , nastudoval par tech manualu k AVE :
Odpojit baterku ! , protoze muj problem byl nekde okolo turba , sel jsem po cidlech , tlak turba , ovladaci solenoid turba (take cidlo) atd , vse okolo vracecky z Interkuleru , je to same cidlo , rozpojit vycistit,kontaktolem , zkotrolovat podlakove hadicky atd,atd .
Nevim jestli je to presne tvuj problem , ale cidla ktere najdes ,urcite projed kontaktolem , napr i vahu vzduchu.
Smutne je , ze znackovej servis , diagnostikuje zavadu dle pocitace a tim to hasne , vetsinou coz je na prd , neni zavada konkretni , je to vsechno sprazene dohromady a ovlivnuje se to.
No od te doby musim zaklepat a ted kdyz to popisuju mam strach ze to zakriknu , klid , pristi tyden jedu Chorvatsko tak uvdime

Obecne mam zkusenost se znackovym servisam asi takovou . U meho predesleho auta Hyundai se obcas stalo to , ze motor vyletel do vysokych otacek , nasledne chyba ECU atd,delo se to nahodne. Byl jsem 3x ve znackovem servisu na diagnoze , dokonce tam delal znamej . Na nic nemohli prijit ,vse OK. Vzdal jsem to , nasel jsem si lokalni servis , praveho garaznika , mel tam auto tyden a hle , vadne cislo teploty motoru . To cidlo blblo jen nekdy , takze sverit jeste vuz cloveku kterej na to ma cas a naladu.
Cena za praci naprosto smesna oproti znackovym , nechci se nikoho dotknout , ale znackovy servis je motivovan podle me spis na vydelek...
Cena za praci naprosto smesna oproti znackovym , nechci se nikoho dotknout , ale znackovy servis je motivovan podle me spis na vydelek...
Tak to s tebou souhlasím. mám stejný názor na značkové servisy. Mám to taky u jednouho maníka, je šikovnej, ale už si taky neví rady, ale dneska mi to měřil nějakým měřákem, tak se zítra zeptám na co přišel. Snaží se, ale taky už nevíme. tak zítra budu moudřejší. Jinak, mi radí, ať to odvezu do německa, je to lepší a levnější, tk když nic, tak to v pondělí naložím na vozejk, a odvezu do Toyoty do Weidenu. Mám to tam 50 km.