Není benzín jako benzín...asi

vše ohledně modelové řady Camry
Slovan
Navigátor

Není benzín jako benzín...asi

Příspěvek od Slovan »

Zdravím,chtěl bych se prostřednictvím tohoto tématu optat Vas,jakej mate na svuj nazor na pohonné hmoty u nas v ČR?Jestliste se nekdy setkali treba stím,že to na ten nebo na ten benzín jede huř nebo zase líp.Nebudu si brát servítky...jsem z Brna jezdil jsem celou dobu kSHELL,vyzkousel jsem vsecky typy benalu.(i se svym predeslým vozem NISSAN MAXIMA3.0)zdalo semi ze Shelacky benziny sou dobry...ale ted pozoruji ze je tomu naopak.Kapitalisti nas drhnou vysokyma cenama,a kvalita jde dolu jeste k tomu.Davam si dohromady(v hlavě) :?: seznam benzinek u nas vBrne dohromady a postupne je zkousím,tankuju vzdy stejne a jezdim porad temer to stejne.A zatím teda SHELL se propadl oprati tomu co bejval,aspon teda tady...s mými vysledky VAs budu informovat pokud chcete...a uvítam Vas nazor i treba zkusenosti s tímto jevem... vítam Dekuji Slovan
camry97
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od camry97 »

Tak ja vyzkoušel skoro všude kromě nějakejch marketů kde to bylo asi zředěny nebo co a všim sem si sniženyho vykonu a mensiho dojezdu takže tam už neberu nevim jak je to samozřejmě teď když mají jakysi ty pečetě kvality- jinak od začatku beru od slovnaftu jak benzin tak taťka naftu a zatim žádný problem nebyl tak asi tak no :wink:
Prostějov->Olomouc->Kroměříž->Vyškov->Šternberk
camry mr.97 2.2 5s-fe 96kW 155000km
camry97
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od camry97 »

Jo a asi jak se říká záleží na motoru co pokřoupe a co už né obecě čím vice elektroniky na řízení dávky paliva a nevim čeho všeho tim je citlivějši na kvalitu :wink:
Slovan
Navigátor

Příspěvek od Slovan »

camry97 píše:Jo a asi jak se říká záleží na motoru co pokřoupe a co už né obecě čím vice elektroniky na řízení dávky paliva a nevim čeho všeho tim je citlivějši na kvalitu :wink:
asi mas pravdu...ale pozoruji v tom rozdíly,na to jak se značkové benzinky vytahují jaky mají ten nebo onem benzin kvalitní...a nakonec mas pocit ze ti auto jede líp a mín papa na nejaky benzim z nezname pumpy :shock:
Hypermarketní benziny opravdu spatenka :!:
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Ja beru hyper - Tesco benzin, otec naftu a je rozhodne lepsi nez u nas na Agipu kde maji stare nedrze nejspis plne vody jeste od povodni , kdyz jsem bral Shell , OMW , benzinu tak jsem rozdil necitil a ze je citit u moji slabe celdy kdyz jedu do kopce :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
camry97
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od camry97 »

No ono když budeš sledovat tak moc na vyber neni buď Čepro nebo Slovnaft kterej to zpracovava z Ruska tak asi mame dve dodavky pokud se nepletu zpojuju si Slovnaft=Slovenská nafta :)
Slovan
Navigátor

Příspěvek od Slovan »

camry97 píše:No ono když budeš sledovat tak moc na vyber neni buď Čepro nebo Slovnaft kterej to zpracovava z Ruska tak asi mame dve dodavky pokud se nepletu zpojuju si Slovnaft=Slovenská nafta :)
a co Benzina?ted testuju ji 8)
camry97
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od camry97 »

Benzina není špatná bral sem tam 3x nádrž a bez problémů akorát cena byla vyšší než jsem zvyklý ale řídím se pravidlem beru tam kde to je potřeba a kde mě to donutí když jsem v okolí domova beru u Slovnaftu pravidelně :D
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

já mam "kousek" ChemoPetrol :D ale nevim zda vůbec dodává na náš trh :( Jinak nejčastěji beru na Robin Oil a sem tam na Onu... a nějakej rozdíl jsem nezaznamenal... Možná to je tím starym motorem, že schroustá co mu dam :)
Taková malá otázečka... Klucí, taky máte na levé straně palubky, pod úrovní volantu (mezi sloupkem volantu a dveřma) přepínač "benzínu"? Jsou tam dva nápisy normal(oranžově) a super(zeleně)... Co jsem dopátral, tak normal má bejt 81-91okt. a super 91-101okt. Co je na tom pravdy? Když jsem jí kupoval, tak jsem řešil na co to mam mít přeplé... a z rozmezí mi vyšlo super... Prosím o vyjádření i "necamráků" :)
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jj je to na 91cku benzin , protoze tenkrat meli v japonsku "spatnej benzin" tak to resily takhle, ja trebe u celici muzu odpojit jeden kontakt u ECU a taky muzu jezdit na 91 je to v prirucce :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Pavo.B. píše:jj je to na 91cku benzin , protoze tenkrat meli v japonsku "spatnej benzin" tak to resily takhle, ja trebe u celici muzu odpojit jeden kontakt u ECU a taky muzu jezdit na 91 je to v prirucce :wink:
takže rozpětí 10 + 10 tj 20 okt. je opravdu přijatetlnej pro tu mou potvůrku? :shock:
RobertMarcin
Člen Týmu

Camry

Příspěvek od RobertMarcin »

Mě bylo řečeno automechanikem, že by mělo jít o přepínaní na sportovní jízdu a normal.
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: Camry

Příspěvek od Jimmi »

RobertMarcin píše:Mě bylo řečeno automechanikem, že by mělo jít o přepínaní na sportovní jízdu a normal.
Vyměň mechanika. A rychle :shock:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Bůvol
Řidič

Příspěvek od Bůvol »

Já osobně vyhledávám značky Agip nebo Shell, nic jiného moje Camry za pár posledních let nepapala.
Vždy dám dvě nádrže 95 a pak jednu Shell V-Power Racing (když už V-Power tak rovnou Racing)
Na chování motoru je to znát.
Camry SXV10L
5S-FE
r.v. 7/1994
312.000Km

V období kolem roku 1994
Toyota Celica GT4 ST165
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Bůvol píše:Já osobně vyhledávám značky Agip nebo Shell, nic jiného moje Camry za pár posledních let nepapala.
Vždy dám dvě nádrže 95 a pak jednu Shell V-Power Racing (když už V-Power tak rovnou Racing)
Na chování motoru je to znát.
To si teda krásně chrochtá :D To já jsem teda ostuda :oops:
Odpovědět

Zpět na „Camry“