E 11 do zahraničí

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
macik007
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

E 11 do zahraničí

Příspěvek od macik007 »

Zdravím, rád bych jel se svojí Corollkou do zahraničí a to konkrétně Portugalsko, takže počítám, že najedu tak 7 - 8 tis. km. Přežije to moje Corollka? Je to 1.6 16V 81kW. najeto 150 tis. Hlavně mě zajímá na co si dát pozor, co se nejčastěji kazí, aby na to mrkli před odjezdem v servisu a rady a tak. Je mi jasné, že budu měnit gumy a destičky. Ale co dál. Když jsem byl v dubnu na technické, tak na žádnou závadu nepřišli. Jen poznámka, že je po bouračce, ale když sem šel na geometrii, tak to nepoznali, ač jsem je na to upozornil.
Všem děkuji za odpovědi
Macik 007(martin)
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Mam podobne auto jako ty akorat 1.4 a bez problemu davam kazdy tyden 1000km v tahu. Dlouhe trasy nejsou zadny problem pro vetsinu aut, to spis poskakovani po meste.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

já bych vyměnil olej, brzdovou kapalinu alespon DOT4 ( popr. spojkovou ) , zkontroloval tesnost chladici soustavy ( jestli chladic neni moc nacatej, jestli nekape kolem vodni pumpy ), podival se na vzduchovej filtr - vycistit , vzal si sebou 10 a 12 a 14 klíč a ráčnu :), pak uz jen natankovat a ject ( hlavně ty brzdy mít na 100procent ,

zažil jsem na dovolený v itálii ( výlet do hor v 30 stupnovych vedrech ) kdy se nám přehřála v mercedesu kapalina a to se pak blbě jede z kopce :)
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Pavo.B. píše:...brzdovou kapalinu alespon DOT4...
Dal bych přesně ten DOT, co je napsaný na víčku :)
Klíč bych přidal osmičku, jedenáctku a sedmnácku.
Výměnu brzdové kapaliny bych nedělal až těsně před cestou.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
macik007
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macik007 »

Takže, olej, brzdovka, destičky. Co dal lidičky. Nebo to je vše? To se mi nechce až věřit. To je toyota nesmrtelna? Jinak v aute mám všechny provozní kapaliny měněny asi tak před 3 tis kilometru. Není něco, co se kazi, nejaký dil, který bych si mel třeba vzít sebou. Je to moje první cesta vlastním autem za hranice, dřív jsem vlastním nejel, tak sem se o to nestaral.
Macik 007(martin)
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Není to škodovka... Souhlasím s tím co napsal pavo, když už klíče, tak půlka auta se rozebere 10, 12 a 14... a navíc, máš ju sotva zajetou, tak co se ptáš :D
Holomek!
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

moje o dost starsi celica prezila za 4 dny pres 3 tis. km - bratr si udelal vylet do svedska :) bez nejake pripravy ( jen mel sebou ty klice pro jistotu ) , ja myslim ze uz nic vic nepotrebujes, musis si davat pozor na to co se stava v lete - prehraty brzdy , teplota vody v chladici , uz me toho vic nenapada a chovat se k autu slusne na dalnicich

pokud mas tu kapalinu pred 3tis. menenou tak to bude vporadku

vlastne jeste par sroubovaku :) ty se taky hodi , pokud mas vic spolucestujicich tak vic raflexnich vest - taky se hodi :wink:
macik007
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macik007 »

No pravě mám asi zkreslené představy o aute, protože všichni z rodiny mají škodovky, VW a nebo pi.... auto z Francie. A taky jezdím na brigádě s roomstrem, kterej ma 100 tis a tváři se, ze umře, protože mu odešla komplet elektrika. Kdyz jsme ve skodovce rekli, ze se zasekli pate dvere, tak nam rekli, ze to je proto, ze se casto otevira. Pritom to je mesic, co se tam dal novej zamek. A corolla se 150 tis je sotva zajeta? Kdy jde teda do srotu? Takze nemam mit obavy. To jsem rad. Jinak jel nekdo z vas az do Portugalska autem? Nejake zkusenosti, na co si dat pozor, jina pravidla a tak? Ja byl nejdal autem v Parizi.
Macik 007(martin)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

tem nejhorsim vlastnikum starsich celic ktere huntovali jak se dalo vydrzely vetsinou 200tis. a tem slusnym kdyz dodrzujes vymeny oleje a ost. spotrebnich veci a trochu se o auto staras ( odstranis drobnou rez a nenechas ji rozrust atd.. ) vydrzi urcite 400tis. i kdyz cim novejsi tim to jde spise hur :)

ja myslim ze to zvladnes vklidu , info o ruznych zakonech a narizenich v ostatnich statech si prostuduj na internetu - urcite to najdes
Cako88
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cako88 »

macik007 píše:No pravě mám asi zkreslené představy o aute, protože všichni z rodiny mají škodovky, VW a nebo pi.... auto z Francie. A taky jezdím na brigádě s roomstrem, kterej ma 100 tis a tváři se, ze umře, protože mu odešla komplet elektrika. Kdyz jsme ve skodovce rekli, ze se zasekli pate dvere, tak nam rekli, ze to je proto, ze se casto otevira. Pritom to je mesic, co se tam dal novej zamek. A corolla se 150 tis je sotva zajeta? Kdy jde teda do srotu? Takze nemam mit obavy. To jsem rad. Jinak jel nekdo z vas az do Portugalska autem? Nejake zkusenosti, na co si dat pozor, jina pravidla a tak? Ja byl nejdal autem v Parizi.
vraj corolacke motory maju zivotnost okolo 500 000 tis. km.Je to mozne pretoze som soferoval corolu ktora mala 370 000 a mal som dost.Motor jak hodinky,prevodovka ani nehovorim,kultivovany chod,fakt vysiel som ztoho auta zo sankou dole.Takze tych tvojich 150 000 mi pride v porovnani stymto smiesnych.Nemal by som starosti v pohode to zvladnes......i ked nahoda je obcas pekna svina
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Já jsem byl letos s Corollkou bez přípravy ve Francii, celkem něco kolem 3500 km během 5 dnů a bez jediného problému.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
scota
Člen Týmu

Příspěvek od scota »

Já bych ještě doporučil zkontrolovat akumulátor. Letos na jaře mi zničeho nic po 7 letech umřel. Přitom v zimě byl při -20°C OK.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“