zarucne opravy

vše ohledně modelové řady Yaris
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

zarucne opravy

Příspěvek od mil »

Rozsirujem okruh nestastnikov, ktori sa musia zriect auta a dat ho do opravy.
Takze mam otazku: kto ste mali zarucne opravy? Ako pri nich postupoval servis? Mam na mysli predovsetkym dlzku opravy, moznost pouzitia nahradneho vozidla a pod.
Na toyotiaku mi diagnostikovali uvolnenie loziska na prevodovke. Samozrejme vymenia mi ho zdarma, no nemilo ma prekvapilo, ze je potrebne aby auto bolo cca dva tyzdne v servise :( Zda sa mi to prilis dlha doba, najma ak auto zadara ako nahradu nedaju. :(
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Dva tyzdne?? To je extremne dlho. Sice netusim, aka narocna je vymena lozisk prevodovky, ale dva tyzdne bez auta nie je sranda. A o to vacsie prekvapenie je, ze ti nemienia pozicat auto. Ved ja som na auto odkazany, bez neho by to neslo.

U mna menili brzdove kotuce. Najskor som zasiel na obhliadku, zistili pricinu, objednali diely (mali prist o cca 2 tyzdne) a auto som mohol zatial pouzivat. Akonahle prisli nove diely, zavolali ma a auto som mal hotove este v ten den. Ale ako som pisal - pravepodobne tvoja zavada je vaznejsia.

Cez to vsetko si nemyslim, ze na aute budu realne pracovat dva tyzdne. Jedine, ze by bolo riskantne, aby si ho pouzivala dovtedy, kym nastane samotna oprava, tak si ho radsej nechali. Avsak na tak dlhu dobu by som trval na nahradnom aute.

Samotna politika a moznosti nahradneho auta v case opravy je mi zahadou a neovladam to. Niekto na fore s tym uz ma skusenosti. Alebo skus napisat do Toyoty Czech, ako to vlastne je.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Na půjčení auta nemáš nárok. Na opravu mají ze zákona měsíc a nic s tím neuděláš. Ani pokud by ti náhodou půjčili auto, tak taky nemáš vyhráno. Jedno přehlédnutý škrábnutí při převzetí a už jsou oplétačky při vracení - vlastní zkušenost. Takže pokud by se přeci jenom rozhoupali (i když o tom pochybuju) a půjčili ti auto, tak si ho pořádně prohlédni, hlavně povrch karosérie - poškození a nech všechno zaznamenat! Email do centrály ti nepomůže.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

Auto si nenechali, mozem na nom jazdit. Predbezny termin opravy je september.. Povedali mi, ze to musia vymontovat, poslat do Toy na schvalenie a az potom ked budu mat suhlas, tak namontovat nove lozisko. Tato verzia sa mi nepozdava.. Volala som do druheho servisu, tiez povedali ze cca dva tyzdne, a pri vsetkom snazeni mozno tyzden. Ze to musia cele rozobrat a potom objednat a zasa poskladat. Podla tejto verzie sa mi zda, ze asi nevedia co to presne je a preto to zdrziavanie :(
Hmm, tiez si myslim ze s tym vela nespravim, ale taketo lehoty sa mi zdaju dost dlhe :(
Co sa tyka pozicania auta- zadara, tak mne pred casom z Prahy potvrdili, ze v ramci akehosi programu sa auta pri zarucno-garancnych opravach zakaznikom zapoziciavaju zadarmo. Vraj sa tohto programu zucastnuje uz viac ako polovica toy partnerov. Tak mna by zaujimalo, ktori su to. Lebo na SK o takom vobec neviem :)
Ako je to s dlzkou opravy v CR? Ja by som kludne isla aj tam, ak by to malo trvat kratsie.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

btw a co to vlastně dělá? nejde řazení??

btw2: kdyby byla důvěra, nemuselo by se všechno posílat ke schválení... atd. jenomže to by vsecko muselo být asi někde jinde... :D

záruční opravy jsou IMHO pro servis skoro bez zisku, mozná i se ztrátou, podle smlouvy, tak proto to stojí za ... 8) Skoro vždycky!
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

josuk píše: btw2: kdyby byla důvěra, nemuselo by se všechno posílat ke schválení... atd. jenomže to by vsecko muselo být asi někde jinde... :D
No ono to schvalování má něco do sebe, mě málem měnili řídící jednotku ABS, která prej stojí 40 tis. Jenže v ní to nakonec nebylo.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

josuk píše:btw a co to vlastně dělá? nejde řazení??
ked zapnem klimu, zacne nieco klopotat :? (vpredu, akoby v motore)..
Risan
Člen Týmu

hm

Příspěvek od Risan »

Mozno maju taky prikaz od TOYOTY aby nerobili nieco co by s tym nemalo nic spolocne, mozno si niesu uplne isty diagnostikou toho problemu a preto je to na dlhsie, ale maju na to pravo 30 dni.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

takze ono je to tak, ze nevedia co to presne je. Preto je potrebne najprv prevodovku celu rozobrat a zistit zavadu :( O schvalovanie v podstate nejde.

Mna zo zaciatku zarazilo to, ze ak presne vedia ktoru cast je potrebne vymenit, tak dva tyzdne by boli fakt neadekvatne.. Podla vsetkeho by to ale nemalo trvat ani tolko. Ostava mi vsak dufat, ze ked to rozoberu, tak to poskladaju dobre :lol:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,ja keď som si dával do opravy (výmena vod.pumpy) yarisa,tak dokonca vraj musí odfotiť najskôr -ako vypadá "ružová" vodná pumpa od "fridexu"-či čo to je a potom po schválení objednať a opraviť...
No keď som povedal,že všetky moje fotky majú ako v Prahe,tak aj v blave,tak z toho upustil a rovno objednal pumpu
:roll: :roll:
Asi sa TOYOTA "spolieha" na tu správnu diagnostiku servisákov-alebo čo...
A taká perlička- že autá neradi bežne požičiavajú počas servisovania(a už vôbec nie zadara) je jedna vec,ale čo je horšie-zár.doba auta počas servisu sa nepredlžuje tými dňami,kedy ho tam máš. To zn. ,že ak by si mal 20 dní v servise auto každý mesiac,máš smolu a vela si nezajazdíš počas záruky :cry: :cry: :cry:
Aspoň takto to funguje v Opli a Chevrolete(vlastná skusenosť) a preto usudzujem,že to bude asi všade...No možno sú nejaké výnimky u iných značkách - a žeby to bolo zrovna u TOYOTY inak??:? :?
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

neviem ako pri inych servisoch, ja som bol v Poprade ( smerom na severovychod von z mesta pri benzinke je tam velky servis roznych znaciek a aj Toyota tam ma svoj).
Bol som s Carinou - teda nie nove auto a bol som tam prvy raz v zivote. Mali mi menit tycky riadenia a omylom im dodali ine nez bolo treba. Prislo sa na to ked bolo auto na zdvihaku a rozobrate. Povedal , ze to nebude skladat naspät s tymi starymi, ze by mu do par dni mali tie tycky vymenit a nahradne auto mi navrhol okamzite. Mal som ho asi tyzden a platil som za benzin co som minul ( dostal som ho s plnou a vrátil s plnou)plus myslim asi 500Skk nejaky pausal poplatok ci co to bolo.
Ale popravde som sa cely tyzden tesil na Carinku.
To pozicane bola nejaka Corolla 1.4 rok 2005 ( vtedy dvojrocna teda) a jazdilo sa mi s nou o poznanie horsie. Aspon teda subjektivny moj pocit.
A co sa tyka predlzenia zaruky o cas, kedy vyrobok nemozes pouzivat z dovodu zarucnej opravy, toto riesi zakon na to urceny. Mozem sa na to opytat u nasich odbornikov, ale podla mojho nazoru je to tak , ze zaruka sa o takyto cas automaticky predlzuje a plati to vseobecne. Iba ak by bola na auta nejaka vynimka.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

jarson píše:neviem ako pri inych servisoch, ja som bol v Poprade ( smerom na severovychod von z mesta pri benzinke je tam velky servis roznych znaciek a aj Toyota tam ma svoj).
Bol som s Carinou - teda nie nove auto a bol som tam prvy raz v zivote. Mali mi menit tycky riadenia a omylom im dodali ine nez bolo treba. Prislo sa na to ked bolo auto na zdvihaku a rozobrate. Povedal , ze to nebude skladat naspät s tymi starymi, ze by mu do par dni mali tie tycky vymenit a nahradne auto mi navrhol okamzite. Mal som ho asi tyzden a platil som za benzin co som minul ( dostal som ho s plnou a vrátil s plnou)plus myslim asi 500Skk nejaky pausal poplatok ci co to bolo.
Ale popravde som sa cely tyzden tesil na Carinku.
To pozicane bola nejaka Corolla 1.4 rok 2005 ( vtedy dvojrocna teda) a jazdilo sa mi s nou o poznanie horsie. Aspon teda subjektivny moj pocit.
A co sa tyka predlzenia zaruky o cas, kedy vyrobok nemozes pouzivat z dovodu zarucnej opravy, toto riesi zakon na to urceny. Mozem sa na to opytat u nasich odbornikov, ale podla mojho nazoru je to tak , ze zaruka sa o takyto cas automaticky predlzuje a plati to vseobecne. Iba ak by bola na auta nejaka vynimka.
ono sa neda tomu cudovat ze sa ti islo o poznanie horsie. ved si mal pozicanu 1,4ku a ty mas 1,8ku
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,jarson-skus teda zistiť niečo o tých zarukách-teda presnejšie-či sa ti zaruka predlži o tie dni v servise...
Ale ako som písal...Je to tak - konkrétne tu v B.B. na výpadovke smerom do Zvolena(časť Badín) je servis Opel-Chevrolet a teraz je tam už aj mazda.
Pred 2 rokmi som mal xxx krát v servise Chevrolet -Kalos(dnešné Aveo) ,ktorý bol ešte v záruke a práve na toto som sa pýtal pani,ktorá tam bola ako "preberací technik" :roll: :roll:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

dobre , opytam sa fundovanych.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

muco píše:No,jarson-skus teda zistiť niečo o tých zarukách-teda presnejšie-či sa ti zaruka predlži o tie dni v servise...
Ale ako som písal...Je to tak - konkrétne tu v B.B. na výpadovke smerom do Zvolena(časť Badín) je servis Opel-Chevrolet a teraz je tam už aj mazda.
no tak k zarucnej oprave a lehotam Ti mozem povedat, ze zakon jasne urcuje povinnosti predavajuceho a spotrebitela. Plynutie zarucnej doby sa kazdopadne odo dna uplatnenia zaruky pozastavuje a zacina opat plynut az ked mas vec, ktoru si reklamoval opravenu a mozes ju uzivat! V pripade, ze to dane servisy tak nerobia, porusuju zakon. Zarucna doba je podla zakona minimalne dvojrocna. Samozrejme ako viem, toyota ma zaruku trojrocnu.. nemyslim si vsak, ze niekde v podmienkach maju napisane ze po uplynuti dvoch rokov sa im vybavovanie zarucnych oprav spravuje nejakymi inymi - internymi- predpismi a ustanovenia zakona o zarucnej dobe sa nepouziju..To by bolo cudne :roll: Ale na Slovensku po slovensky :P
Odpovědět

Zpět na „Yaris“