luci nemnužeš porovnávat vznětový a zážehový motor.... na tohle ti mohu oponovyt že jezdím s 2,8 za 7,9litruLucinka píše: To jsem nevěděla, že už se ty spotřeby dnes moc neliší. Jen mámě žere Oktávka 4,3 a to už je rozdíl
Jinak mě to lidi taky říkali, když jsem si kupovala Celicu, že v tom nebudu umět jezdit a že se v tom zabiju. Měla jsem z toho takový strach, že jsem se nechala odvézt od kámoše na letiště, aby mě s tím naučil jezdit. Zjistila jsem, že mě ty blbci jen zbytečně vystrašili, domů už jsem odjela sama a dala jsem si ji pěkně spinkat do garáže.
výměna motoru
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Sám řekni co je zábavnější? ždímat třeba i několik minut slabej motor na kraj jeho schopnotí nebo jet se silnym na polovinu jeho výkonu, se stejnou spotřebou i rychlostí ? pro mě určitě to první, v tom je krása slabejch motorů, u silnejch si flustrovanej tim že ten výkon je na nic, když kromě přímky nebo okruhu ho nedokážeš skoro využít.Idaho píše:Spotřeba se tu řesila a na rovinu, jeslti to bude žrát 9 ( 1,8 ostrá noha a nuda ) nebo 9,5 ( 2.0 středne pstrá noha a více zábavy ) už asi velký rozdíl není.
jinak veř mi že většina dnešních ( tzn od knce 90. let )šesti a více válcu žere s rozumnou nohou stejne neli méne než vetšina 1,8 nebo 2.0..
btw nechci tahat za slova, ale stěma více válcema se spotřebou na úrovni 1,8 -2,0 bych souhlasil, maximálně v posledních pár letech, přecejen 2,0 je tak nějak výkonově schopná hranice pro jakýkoliv normální auto na běžný ježdění, další obsah navíc už nevyhnutelně pujde se spotřebou nahoru, neni prostě potřeba..
rejpy rejp...
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nerejpeš to je prostě tvuj názor, dřív bych asi nebyl schopen akceptovat a hádal bych se- byl sem namylšlenej, ale ted už to nedělám, ted už sem dokonalejgarfielld píše:Sám řekni co je zábavnější? ždímat třeba i několik minut slabej motor na kraj jeho schopnotí nebo jet se silnym na polovinu jeho výkonu, se stejnou spotřebou i rychlostí ? pro mě určitě to první, v tom je krása slabejch motorů, u silnejch si flustrovanej tim že ten výkon je na nic, když kromě přímky nebo okruhu ho nedokážeš skoro využít.Idaho píše:Spotřeba se tu řesila a na rovinu, jeslti to bude žrát 9 ( 1,8 ostrá noha a nuda ) nebo 9,5 ( 2.0 středne pstrá noha a více zábavy ) už asi velký rozdíl není.
jinak veř mi že většina dnešních ( tzn od knce 90. let )šesti a více válcu žere s rozumnou nohou stejne neli méne než vetšina 1,8 nebo 2.0..
btw nechci tahat za slova, ale stěma více válcema se spotřebou na úrovni 1,8 -2,0 bych souhlasil, maximálně v posledních pár letech, přecejen 2,0 je tak nějak výkonově schopná hranice pro jakýkoliv normální auto na běžný ježdění, další obsah navíc už nevyhnutelně pujde se spotřebou nahoru, neni prostě potřeba..
rejpy rejp...
...já třeba s řadovým 3.0 6ti hrnkem jezdil na hranici 9ti litru a to se neloudal ( 90-120 statovka, 130-160dálnice, dálnice sem tam přes 260 ), když sem chtel na stejné utrovni jezdit s 3SGE tak sem byl hned o 2-3 litry vejs.
není to o točení na maximum al etřeba i kvuli tomu že aby se auto rozjelo na určitou rychlost musíš na nej sůapat a víc to žere.. Mě třeba baví točit auto a jet do krajnosti ale nasere mne když vím že ho mám vytočené do krajnosti a nemohu setřást jinak uplne banální auto. Když auto vypadá jako sportáček tak by tak melo i jet...
P.S. to je práve o honěí a zkušensotech, když mám slabší auto ženu ho do krajnosti, když mám silne tak nad vetsinou "závodníku" mávnu rukou a řeknu si jen si jed, to abych si po tisící dokázal že te předjedu kdykoliv, za to mi pálení benálu nestojí.. Čím sem mel silnější auto tím sem paradoxne jezdil klidněji a bezpečneji ( v globálu ) protože sem vedel že na to mám a nemusím si nic dokazovat.
Toyota Celica 1.8i, Japonsko 1996 (*20.12.95)
Třídvéřové čtyřmístné kupé,
motor vpředu a pohon předních kol.
Řadový čtyřválec s rozvodem 2xOHC a objemem 1762 cm3,
vrtání 81 mm (3.19 palců) a zdvih 85,5 mm (3.37 palce),
Pětistupňová převodovka, rozvor 2450 mm, hmotnost 1170 kg.
Továrně: komprese 9,5:1, výkon 85 kW (115 koní)
při 5800 ot/min, točivý moment 154 Nm při 4800 ot/min.,
maximální rychlost 200 km/h a zrychlení na stovku za 10,2 s.
--------------------------------------------------------------------------------
Po přidání turbodmychadla:
výkon 151kW (206 koní) při 5066 ot/min,
točivý moment 296 Nm při 4607 ot/min.
toto sem nasel na jednom webu na kolik to prijde tam dat turbo a ja k se t odela atd a atd atd děkuju sem v tomto kurva lajk
--------------------------------------------------------------------------------
toto sem nasel na jednom webu na kolik to prijde tam dat turbo a ja k se t odela atd a atd atd děkuju sem v tomto kurva lajk
Už se těší na celicu bude ju moc láskovat
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ráve to chlapské ego mne u slabších furt "nutilo" si dokázat že na to auto co kolem mne prosvištelo mám...Lucinka píše:Ach to chlapské egoIdaho píše:Čím sem mel silnější auto tím sem paradoxne jezdil klidněji a bezpečneji ( v globálu ) protože sem vedel že na to mám a nemusím si nic dokazovat.
Když sem kočíroval 400PS "mršku" s maximálkou přes 300km/h vědel jsem honit se za "uřvaným" CRX skutečne nemá smysl a je to ztráta času, spíš sem si sundal střechu a jel sem si v klídku po dálnici svých stálých 170km/h ve 3,5tis rpm a užíval si zvouček motoru..
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pročti forum a nebud línej používa fci hledat - je to dokonce ve stejné sekci do které ted přispíváš..dědek1988 píše:Toyota Celica 1.8i, Japonsko 1996 (*20.12.95)
máš recht sem si teho pak všiml soráčIdaho píše:pročti forum a nebud línej používa fci hledat - je to dokonce ve stejné sekci do které ted přispíváš..dědek1988 píše:Toyota Celica 1.8i, Japonsko 1996 (*20.12.95)
Už se těší na celicu bude ju moc láskovat
Před pár dněma jsem jezdil asi po 1/4roku na autě s více než 600 Hp a že bych měl s prominutím něco většího nebo si něco dokázal nemůžu říci, táhnul jsem se právě že o hodně slušněji ve vesnici jak jezdím normálně z Fordem.A neměl jsem zapotřebí předjet ,,nadupadnou"M3 fakt ne a věřte že bych ji dokázal naložit slušně na zadek.Celicou kterou jsem si dal upravit si nepřipadám že bych si zvedl EGO, to možná jiní mají pocit že když sednou do auta musí byt nej z mnoho hledisek nejrychlejší, nejlepší, nejkrásnější,nejvýkonnější kdybych takové chtěl určitě to nebude CELICA.Je to jen a jen o člověku dědku.
Dědku kup si 2.0/to je zas můj skromnej návrh/ jezdi zpočátku opatrnějc nauč se kde má slabiny a kde zas silnější stránky a jezdi si.Celica není špatné auto, veme si ale hodně peněz když ho chceš udržet v dobrém stavu.Jsou různé kategorie lidí kteří si to auto koupí ty prostě chceš první auto které bude Tvoje a líbí se ti podlě mně dobrej výběr.Já Celicu můžu.
A kategorie lidí co ji v 6. genereci nejčastěji koupí
1. Jako 1 auto kluka kterému se líbí - dost často ho rozstřelí - vysoké procento úspěšnosti- střelci
2.Pak jsou lidi kteří měli docela dost aut a prostě si hou koupili pro radost protože pro ně něco to auto znamená, něco stotožňuje atd. a udržej ho v stavu pomalu nového auta jako veterán na tomto fóru stoupijící procento/děkuju všem kteří to dělaj/ - veteránisti
3. Pak jsou běžní spotřebitelé nic nerešej a dají tam i potahy s kvítím a nerešej nic - spotřebitelé.
4.Pak jsou lidí takoví normální kterých je většina v tom autě najdou zálibu, spolehlivost a jezdí s ním rádi a žačnou si ho považovat pro solidní ne zas extrémní jízdní vlastnosti/ vyjma 4koly/ na svoji dobu zas dobré, dále spolehlivými motory, odlišným desingem - nadšenci
Můj náhled 2,0 v 6 generaci je moc povedenej z pohledu výkonu, ekonomiky a desingu a tohle skloubení mi podle toho dělá z něj favorita.
Dědku kup si 2.0/to je zas můj skromnej návrh/ jezdi zpočátku opatrnějc nauč se kde má slabiny a kde zas silnější stránky a jezdi si.Celica není špatné auto, veme si ale hodně peněz když ho chceš udržet v dobrém stavu.Jsou různé kategorie lidí kteří si to auto koupí ty prostě chceš první auto které bude Tvoje a líbí se ti podlě mně dobrej výběr.Já Celicu můžu.
A kategorie lidí co ji v 6. genereci nejčastěji koupí
1. Jako 1 auto kluka kterému se líbí - dost často ho rozstřelí - vysoké procento úspěšnosti- střelci
2.Pak jsou lidi kteří měli docela dost aut a prostě si hou koupili pro radost protože pro ně něco to auto znamená, něco stotožňuje atd. a udržej ho v stavu pomalu nového auta jako veterán na tomto fóru stoupijící procento/děkuju všem kteří to dělaj/ - veteránisti
3. Pak jsou běžní spotřebitelé nic nerešej a dají tam i potahy s kvítím a nerešej nic - spotřebitelé.
4.Pak jsou lidí takoví normální kterých je většina v tom autě najdou zálibu, spolehlivost a jezdí s ním rádi a žačnou si ho považovat pro solidní ne zas extrémní jízdní vlastnosti/ vyjma 4koly/ na svoji dobu zas dobré, dále spolehlivými motory, odlišným desingem - nadšenci
Můj náhled 2,0 v 6 generaci je moc povedenej z pohledu výkonu, ekonomiky a desingu a tohle skloubení mi podle toho dělá z něj favorita.
Nějaké ty auta doma jsou.
at Idaho>>>krasne napisane plny suhlas..to neni paradox ale je to tak...Čím sem mel silnější auto tím sem paradoxne jezdil klidněji a bezpečneji ( v globálu ) protože sem vedel že na to mám a nemusím si nic dokazovat.
ja to poviem inak z krutej reality...ides si v klude na 2.0 celici a zacne na teba tlacit favorit pripadne 120tka z "ra(E)musom" ...tak isto ho budes mat v pazi )
PS: jednoducho moj nazor je tiez ze ked sportoveho tatosa ako je celica tak aspon ten 2,0 )
- czmk5
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
jesli stale váháš mezi 1.8 a 2.0, tak vem 2.0, po par dnech max pár měsíců bys litoval že jsi nekoupil 2.0. Takovéto auta se špatně prodávají a dlouho si hledají kupce. Jinak 1.8 by ve městě za dne stačit měla bez problému, pač než se rozjedeš je semafor ,ale v noci a okresky už moc ee.
Nehledě na to že když zvedneš kapotu u 1.8 a 2.0 je to taky o něčem jiném. já se při koupi čeliky vůbec nerozhodoval jestli 1.8 nebo 2.0
Nehledě na to že když zvedneš kapotu u 1.8 a 2.0 je to taky o něčem jiném. já se při koupi čeliky vůbec nerozhodoval jestli 1.8 nebo 2.0
Toyota Celica 2.0 GT, T20, 1994
Samozdrejme max souhlas, ale ono hodne zalezi na konkretnim pripade. Tady mas kluka co si chce koupit auto (svoje prvni) na pujcku a to na 100%. Myslim, ze netusi jake konecne naklady ho cekaji. A kazdej jak je tady tak do Celdy vrazil po koupi jeste dalsich xx penez. A jak se divam tak nekteri resi kolikrat i banalitku, protoze na ni nemaji.Takze bud pujde a za 100% si koupi 2,0 a bude moct delat vsechno to co tu je popsany at uz jezdit v klidecku a nebo bude na silnici svym chovanim srat ostatni. Bude cekat co bude a evidentne se stane otrokem auta, protoze to po nem bude chcit penizky a ne malo.Takze s nejvetsi pravdepodobnosti kdyz pominem ze je Strelec tak auto proda driv nez ho splati. Pak je jeste moznost ze bez vetsich nakladu dojezdi do vraku nez to splati atd.Doky píše: Můj náhled 2,0 v 6 generaci je moc povedenej z pohledu výkonu, ekonomiky a desingu a tohle skloubení mi podle toho dělá z něj favorita.[/u]
Takze se na me nezlobte, ale u mladyho kluka co to ma jako prvni auto si myslim, ze 1,8 staci az moc. Nejen naklady na udrzbu a provoz ale i tim ze na 1,8 si prece jen v nejhorsim pripade udela par veci sam. Jenze jak koukam na poptavku po turbu a vykonu asi nema smysl nic na to rikat. Stejne koupi auto 50/50 ktery bude v dobrym stavu. Najede par kilometru a bude neco resit. Pochybuju ze za ty penize koupi nejakej luxus, ale chce auto ted hned a bez cekani.V pripade ze je spotrebitel pak mu taky doporucim 2,0. asi by to chtelo precist forum a podivat se na naklady spotrebu kdo co resi a jaky to ma skryty vydaje. Ty ja Idaho a nekteri ostatni si muzem dovolit neco jineho. Nekteri jsou mechanici a autu dost rozumi tak tam se neni ceho bat. At vemes co vemes udelas si. Nekteri nemusi resit penize a maji dobryho mechanika. No a pak jsou ti co bezhlave a bez vsech informaci koupi a nez zplati prodaji, protoze na to jednoduse nemaji. Tim se ho nechci dotknout, ale zadluzit se na aute bych nechtel ani prd. A kdybych nemel jinou moznost nez pujcku a chtel moc auto asi bych volil jinak. Pokud by jeho otazka znela "Mam hromadu penez a nevim co s nema jakou 6g," odpoved je jasna na four.
Jsem spokojeny NADSENEC 1,8 6g a vetsinu veci si udelam sam. U me moje poptavka po 6g splnila vsechna ocekavani a moje 6g plne a na max dostacuje tomu co od ni ocekavam a co od ni chci. Kazej musi zvazit sam na co ma. Nemam ji jako auto na denni jezdeni a podle toho je s ni zachazeno. Moje Celda miluje dlouhy vylety, ne zavody (to se vyradila pred 14 lety) a nedej boze se nechat urazet nejakym TDI
Ja mu preju ne jen dobrej kup, ale splaceno bez exekuce a minimalni naklady na opravy a provoz.
"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Plnej souhlas Kubrte co se týče toho že bych auto na půjčku podkuď bych mohl nekupoval a jeho nákladovost pro kluka z půjčkou je vyšší v 2,0 při stejném stavu vozidla.Ano 1.8 z finančního hlediska pro člověka s malým příjmem a půjčkou je určitě volba adekvátnější.
Co se týče celkového pohledu na CELICU jako takovou tak mi stále vychází jako globální poměr cena, výkon, údržba, platby nejvýhodněji ten 2,0.Myslím ale že na tom co jsi napsal ke hodně pravdy.Já taky měl jako první auto Fiat 850 a rozstřelil jsem ho za 2 týdny naštěstí jsem od tý doby veteránista a ne střelec i když EVO 7 jsem ověsil na stromy taky.
Co se týče celkového pohledu na CELICU jako takovou tak mi stále vychází jako globální poměr cena, výkon, údržba, platby nejvýhodněji ten 2,0.Myslím ale že na tom co jsi napsal ke hodně pravdy.Já taky měl jako první auto Fiat 850 a rozstřelil jsem ho za 2 týdny naštěstí jsem od tý doby veteránista a ne střelec i když EVO 7 jsem ověsil na stromy taky.
Dik za schodu. Muj prvni odstrel byla Honda CRX od ty doby jsem spis Nadsenec. Ale strasne moc bych chtel Veteranit Supru MK IVDoky píše:Plnej souhlas Kubrte co se týče toho že bych auto na půjčku podkuď bych mohl nekupoval a jeho nákladovost pro kluka z půjčkou je vyšší v 2,0 při stejném stavu vozidla.Ano 1.8 z finančního hlediska pro člověka s malým příjmem a půjčkou je určitě volba adekvátnější.
"Jsem zly a zeru male deti"