Rozvodový řemen

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Pepa
Manager Týmu

Rozvodový řemen

Příspěvek od Pepa »

Chtěl bych si časem vyměnit rozvodový řemen a proto bych potřeboval radu jak na to , na co si dát při výměně pozor a jestli se vůbec dá taková výměna zvládnout doma v garáži. Dík .
Honza
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza »

Ja bych se do toho nepouštěl.At každej děla to co umí.Mě stala výměna 500kč plus řemen.Mam jistotu ze to je dobře udělane a netrnu hruzou že jsem něco udelal špatně.To je jen muj nazor :D
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

nevim jakou mas carinu, ale myslim, ze by se mela menit i kladka, tak na to pozor :wink:
myslim, ze se to zvladnout da, ale je potreba davat pozor na nekolik veci jako treba natoceni tech ozubenych kol apod. ja sem si to teda taky nedelal.

myslim, ze to nestoji tolik penez, aby to nemohl udelal nekdo kdo tomu rozumi a uz to nekdy delal :)
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Podle servisních tabulek je na to 2,2 norm.hodiny.Já osobně bych se s tím nedělal je tam moc málo místa.A slušnej servisák ti poví jestli musíš měnit i kladku,ta stojí okolo 1300.J.F
Honza
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza »

Taky jsem si myslel že se musi měnit kladka ale mechanik mi řek že pokud neni hlučna(nesušti)tak se muže nechat.Asi na tom něco je.Jelikož jezdim s dodavkou po světě a rozvodak se mení po 90tis i s kladkama a když vidim že ty kladky jsou jak nove tak si myslim že je zbytečné je měnit při každé vyměně rozvodaku.Měnil bych je ob vyměnu.
ombre
Věčnej rejpal

2 Honza

Příspěvek od ombre »

Ono jde o to, že když při výměně kladka vypadá dobře, nešustí, stejně se nemusí dožít dalších devadesáti tisíc, proto se většinou mění vždy. Kdo je trochu zručný, může si kromě řemenu vyměnit pouze ložiska v kladkách, jedno stojí asi 300,-.
Obrázek
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

zdravím,
rozvoďák na Carině není problém, všechno je označené a při troše pečlivosti je všechno OK. Málo místa je u naftového motoru, pak dvoulitr benzin s klimou, 3S-FE bez klimy no a šestnáctistovka má místa spoustu. Jestli měl někdo možnost vidět třeba turbodiesel od citroena, tak tam je opravdu málo místa. :)
Kladku je lepší vyměnit pokaždé, je to pro většinu lidí investice jednou za 2-3 roky a nepřekvapí tě závada třeba 300 km od domu.
Z možných problémů tě může potkat hodně utažená řemenice(potřebuješ navíc metrovou trubku), zatuhlá řemenice na klice(navíc stahovák, ten jsem si vyrobil z použité brzdové destičky a dvou osmiček šroubů), a pak můžeš zjistit, že ti prolíná některé z gufer a z těch jediné na olejové čerpadlo jsem nesehnal neoriginál. Jinak je potřeba běžné nářadí a hevírek na pozvednutí motoru.
Odpovědět

Zpět na „Carina“