benzín

vše ohledně modelové řady Yaris
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Priatelia,dnes som išiel natankovať na OMV tu v B.B. Natankoval som za 19,99 Eur.
Hovoril som si,Ok, dám mu 20-cku a položil som pistol na stojan.
No ale ako som sa naklonil do auta po peniaze,manželka mi hovorí :-cheš tie 2 centy ???
Pýtam sa -na čo??
Ona že : "veď tam máš za 20,02Eur natankované :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Pánové- mali ste niekto podobnú skúsenosť,že sa samo zmení cifra na stojane??? Veď 3 centy su 60 halierov....
Neide mi o tie drobáky ,ale o princíp!!
Pamätám sa,že pokial sme mali ešte koruny a natankoval som napr. za 500,20 Sk-tak som tých 20 halierov musel dať-jednoducho to bežne vypýtali.
Pri platení som sa pýtal chlapca (vypadal,ako keby mal 17 rokov),či je to bežné,že po zložení pistoli sa zmení cena na stojane.Samozrejme nie dole,ale hore. Pokial by to bolo 1 cent,tak pochopím,že je tam určitá "vôla"...ale 3 centy??
On mi na to povedal,že : -"ja neviem :? :? :?"
Potom som sa spýtal,či im meraju dobre a či maju ociachované tie stojany-tiež čumel ako puk...
Žeby som na vás poslal nejakú kontrolu ??:mad: :mad:
Tak na to už nevedel ani sa ako tváriť.
Naozaj som mal chuť vytočiť inspekciu - ale serem na nich....
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

aj mne sa to stalo na OMV v PO, presne ked som polozil pistol tak mi pridalo asi 2 centy....presne ako tvoj pripad,ze som chcel mat okruhlu sumu a asi ked polozil som pistol tak este sa spravil nejaky tlak co to pretocil....???
Ale nie vzdy sa to stava...ale davam si nato pozor lebo ako pises,oni cakaju na kazdy ich cent!
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No tak toto je už drzosť ...:twisted: :twisted: :twisted:
Vypadá to tak,že asi zmením pumpu.Som zvedavý,či je aj na iných pumpách tento systém oje...nia 8)
Ak nie,tak OMV odo mňa nedostane ani cent :mad:
Napr. od zajtra zasa ide hore benzin a nafta (myslím o nejaké 2 centy).
Načo dvíhaju tie ceny o 2 centy,ak tie 2-3 centy na OMV nemaju žiadnu hodnotu a teda nezohravaju žiadnu dôležitú rolu...-veď sám im tým zaplatíš vlastne aj to,čo si nezobral :twisted: :twisted:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Lucie81
Člen Týmu

Re: Verva

Příspěvek od Lucie81 »

Lucie81 píše:Já mám Yaríska 1,0 cca 4 měsíce, koupený v komisi, nyní má najeto téměř 98.tisíc. Tankovala jsem zatím jen 95. Poté co kolega v práci, který má sice korejce a diesel k tomu, nemohl vynachválit Diesel Vervu, řekla jsem, že to vyzkoušim taky. Takže jsem dneska vzala u Benziny plnou nádrž benzin. Vervy a opravdu JE TO ZNÁT :-) Autičko bylo hned živejší a opravdu vím, že mu tím rozhodně neublížím. Jsem zvědavá na spotřebu. Nyní jsem na 5,7 - ale jezdím pouze krátké úseky po dálnici. Dvakrát denně po 15 km.

Jsem zvědavá na zkušenosti ostatních.

přeji všem krásné léto :lol:
Jen se chci podělit o svoje zkušenosti, mám vyjeto přes pul nádrže Vervy a spotřeba mi spadla na 5,3. Myslím, že níže už to nedostanu, ale celkově jsem spokojená, že na tom opravdu NĚCO je :-)
Lucie81
Člen Týmu

Re: Verva

Příspěvek od Lucie81 »

Lucie81 píše:Já mám Yaríska 1,0 cca 4 měsíce, koupený v komisi, nyní má najeto téměř 98.tisíc. Tankovala jsem zatím jen 95. Poté co kolega v práci, který má sice korejce a diesel k tomu, nemohl vynachválit Diesel Vervu, řekla jsem, že to vyzkoušim taky. Takže jsem dneska vzala u Benziny plnou nádrž benzin. Vervy a opravdu JE TO ZNÁT :-) Autičko bylo hned živejší a opravdu vím, že mu tím rozhodně neublížím. Jsem zvědavá na spotřebu. Nyní jsem na 5,7 - ale jezdím pouze krátké úseky po dálnici. Dvakrát denně po 15 km.

Jsem zvědavá na zkušenosti ostatních.

přeji všem krásné léto :lol:
Jen se chci podělit o svoje zkušenosti, mám vyjeto přes pul nádrže Vervy a spotřeba mi spadla na 5,3. Myslím, že níže už to nedostanu, ale celkově jsem spokojená, že na tom opravdu NĚCO je :-)
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ja mam posledne 3 tankovania pod 5litrov. naposledy 4,6
paleec
Člen Týmu

Příspěvek od paleec »

Delsi dobu jsem tankoval take u OMV benzin Carrera 95, ale ted se mi zda, ze uz OMV dost natahuje ceny, tak jsem zacal brat benzin u Tesca normalni natural 95 a zjistil jsem, ze spotreba se lisi jen cca o 0,1 l / 100 km (ve prospech Carrery), pricemz rozdil v cene je cca 3 Kc na litr.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,daval som aj ja carera 95,ale vyskúšal som po dlhšej dobe teraz normalny 95 benzin - rozdiel okrem ceny nie je žiadny. Ide u cerere len o prísady ,čistiace pal.systém a má zvuk motora trochu jemnejší. Inak nie je to o výkone alebo spotrebe - ako to zatial sledujem.
No a čo sa týka toho naťahovania cien u OMV :mad: :mad:
Ja by som sa nehneval keby som zaplatil za to,čo som aj v reale natankoval - ale ak ti preskakuje cennik na stojane a pistol už máš zložený v stojane,tak toto je už ale drzosť -ako som písal-3 centy -len tak hore sam od seba...
Veď to je bývalých 60 halierov. Keby toto urobilo keď sme mali ešte koruny,tak je oheň na streche. Lenže-keď ti tam naskočí nejakých 3 centov,tak si vela ludí povie- vem to čert a pri tom si neuvedomuje v tej situácii,kolko to je vlastne na staré peniaze :mad:
Ale ako som už písal - vyje.. sa na tých 60 halierov -ale taktýmto okatým spôsobom ojeb....???
Toyota Auris 1.8 hybtid
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja obycejne beru taky u Tesca , jede to normalne , ani kdyz jsem tankoval Vpower 100 tak se jizda moc nezlepsila ale jak vemu benzin u nas ve meste u Agipu tak je poznat ze to jede spatne a musel jsem na to predevcirem hodne slapat aby to jelo - taky ta spotreba , jezdim jednu trasu - stoupani do dalnici za Taborem a tam se dobre pozna jak to jede,

ted zase bylo v televizi jak pöpravuji motorky se "zasranyma" karburatorama a rikali ze maji podezreni na 3 benzinky z toho jednu velmi luxusni takze nikdo neni v bezpeci nez ta nase zas... ČOIka nebo kdo to kontroluje zveřejní ty špatné :twisted: coz se u nas asi nikdy nestane
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

muco píše:Priatelia,dnes som išiel natankovať na OMV tu v B.B. Natankoval som za 19,99 Eur.
Hovoril som si,Ok, dám mu 20-cku a položil som pistol na stojan.
No ale ako som sa naklonil do auta po peniaze,manželka mi hovorí :-cheš tie 2 centy ???
Pýtam sa -na čo?? .......
....
tak toto je ina drzost! Ja som sa s tym este nestretla a ani som take nepocula. Podla mna by obcas mohli tie cerpacky kontrolovat, znacka cerpacej stanice nie je zaruka poctivosti..ved to ma u nas tradiciu! :lol:

p.s. no ale k benzinu este poznamenam: minuly tyzden: natankovany v-power - nasledne pokazeny tempomat (sice nie v toyote, ale tiez v japoncovi)- po prejdeni cca 300km sa opat umudril a fungoval. Servis - hot line alebo co to bolo skonstatoval, ze to bolo sposobene benzinom. Obdobne mi bolo na v-power povedane aj v toyote. Obcas natankovat, ale nie stale. A tak som uz dlhsie opat na 95tke:-)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Čo sa týka kvality benzinu...
Nedá sa samozrejme jednoznačne poukázať na ten daný benzin-alebo čerpačku či je dobrý alebo zlý...
Je to stále diskutabilné-npr.môj bývalý kolega tankuje na 95%na TESCU vždy-od novoty auta a nemal nikdy problém.Dokonca nabehal s tým benzinom už asi 80tis..
Naopak,su ľudia,ktorí by tam nenatankovali ani do "sergeja" Tesco benzin...A takto by sme mohli debatiť donekonečna.
Môže človek tankovať 50x na tej istej čerpačke a pri 51-krát sa mu niečo pos..vďaka nekval.benzinu-ak sa to samozrejme potvrdí.

Podľa skuseností iných ,je takým prvým dôležitým bodom vraj tankovať tam,kde chodí veľa aut,lebo sa ten benzin v nádržiach benzinky častejšie doplňa a teda je väčší predpoklad,že nenatankuješ nejaký sajrajt,ktorý niekedy býva po dlhšom "státí" usadený na spodku nádrží.(ale či je to naozaj tak,to neviem)
Potom je to viac-menej o šťastí :roll: :roll:
Tak sa mi zdá,že v dnešnom svete je čím ďalej,tým viac špekulantov..A na benzinkách to býva dosť často...
Toyota Auris 1.8 hybtid
213
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 213 »

Taky mam v tomto smeru zkusenost, ale uz si nepamatuji u ktere cerpaci stanici se mi to stalo, ale take mi tam nabehlo o nejakou tu kacku vic nez jsem puvodne natankoval. A ohledne taho V poweru tak u nas psali, ze je to normalni 95 oktanovy benzin narozdil od nemecka kde je ta kvalita opravdu znat.
Yaris_1.33_CVT_ 6/2015
Verso_1.8_CVT_2016
Odpovědět

Zpět na „Yaris“