Ale nie ...
Ja to viem tak,,že musí mať samozrejme vodič uloženú reflexnu vestu
ORANZOVEJ farby tak,aby ju mal hneď po ruke-napr.v priehradke vo dverách.Vystúpiť by mal už s oblečenou vestou (i ked si neviem predstaviť takého trochu "väčšieho" pána-či pani,ako si oblieka na sedadle vestu,alebo pri menšom ťukanci si kľudom angličana najskôr si ju oblečieš a potom vystúpiš vynadať druhému vodičovi)Ja mám ale ešte jednu vestu u spolujazdca.Nikdy nevieš,či nebudeš potrebovať pomocť s niečím a musel by vystupiť jeden pasažier z auta...
No pokial vystupia viacerí-nie len vodič,
vestu musí mať každý - a preto odporučaju tých 5 ks.Ale povinnosť mať 5 nie je.
Ja by som ti skôr odporučil davať bacha na rýchlosť a rozsvietenie svetiel !
Čím ďalej ,tým viac vidím na cestách ten
nový laserový dalekohlad,kde ťa vidí aj na 2-3km,či si pripútaný a samozrejme akou rýchlosťou ideš. Niektorí už mali "prvé skusenosti" s týmito kontrolami a naozaj za prekročenie rýchlosti už o 10km/hod. dávaju nekompromisne niektorím pokutu 60 euro! -Nie 100 Eur-ako píšu na českých stránkach.
Čiže najmenšia pokuta je 60 Euro-vo výnim.prípadoch 30-40 Eur. Opäť je to aj na policajtovi.Dokonca vraj boli prípady,kedy vytiahol policajt tabulku pokút a išiel podľa nej
Je to u nás už vážne s tými pokutami

Ale na druhej strane je to aj na niečo dobré.Dokonca ak je auto nespôsobilé na jazdu na cest.komunikácii,policajt ti môže zobrať nie len techničák,ale aj SPZ ( + pokuta ťa samozrejme nikdy neminie)
Takže už u nás radšej opatrne - ak nie si bankárov syn alebo bratranec ministra vnútra

A aby som nezabudol - antiradar ak máš v aute (hoci aj v GPS),tak to ten laserový zázrak vie tiež zistiť a je za to pekná pálka...
Ale to možno už vieš (to len keby...)
A ešte jedna zaujímavosť-aspoň naši - slovenský vodiči to maju tak,že ak nemáš na pokutu(napr.60Eur),tak ti berie vodičák a ak prídeš zaplatiť do neviem kolko dní na inspektorát,po uhradení pokuty ti ho vrátia,ale tam je pokuta už vyššia - neviem či nie 100Eur.