Reproduktor do sériového subwooferu

vše ohledně modelové řady MR2
safirus
Člen Týmu

Reproduktor do sériového subwooferu

Příspěvek od safirus »

Ahoj, dávám dohromady sériový subwoofer a potřeboval bych do něj nový reproduktor, pokud možno také o stejných parametrech.

číslo dílu: 86160-17110
4 Ohm
20 W

rozměry a obrázky následující:

Obrázek

Obrázek

Poraďte prosím, co by tam šlo dát. Díky.
TOYOTA MR2 SW20 1993
TOYOTA Avensis T22 D4 2002
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

na to se vykasli, jestli chces alespon neco, tak JL Audio dela 16cm subwoofe, ale chce cca 250 rms.. takze bys musel posilnit i zesik.. z toho originalu nikdy zadny basy nedostanes ... :-)
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Hmmm...vlnka v prdeli... :(
Osobne by som tam skúsil šľahnúť nejaký slušný 8 palec (20 cm) - bude ale asi treba sa pohrať s bedňou - isto sa bude dať trafiť reprák taký, aby nebolo nutné meniť vnútorný objem ozvučnice - prípadne ju pretlmíš a môžeš rátať s väčším objemom...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
safirus
Člen Týmu

Příspěvek od safirus »

No chtěl bych rozhodně využít originální box za sedadlem řidiče. Montážní otvor pro reprák vypadá takhle:

Obrázek

takže nedává moc prostoru k úpravám. Zatím jsem našel snad jediný reproduktor, který by tam pasoval:
http://reproduktory.tvm-valmez.cz/downl ... 0-02-4.pdf
TOYOTA MR2 SW20 1993
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Hmmm...ten reprák má Qts a Vas skôr na bassreflex ozvučnicu a ak sa nemýlim, tak tá Tvoja ozvučnica je uzavretá, ale chodiť to bude...len to potom moc netlač k múru, lebo to nemá nejakú extra veľkú výchylku Xmax
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
safirus
Člen Týmu

Příspěvek od safirus »

Jo, ta bedna ma bassreflex viz.

Obrázek
TOYOTA MR2 SW20 1993
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to safirus-ten originál jsem před tejdnem vyhodil-dal sem tam středobasovou bednu Rockford Fosgate Power FNX 2405 , je taky 13cm velká-krásně tam padla a přes zesík, taky od rockfordu-na to že to je třináctka hraje parádně, takže jak říká jakuza-na ten originál se vykašli a dej tam radši něco pořádnýho, co bude hrát-ať nedopadneš jako já, že skoupíš všechno originál-sub., zesíky a po montáži sesh z toho tak nešťastnej, že to rači zase rovnou vyndáš..., tímto nabízím přítomným zdarma oba dva origo zesíky-zbytek ani nenabízím, rači sem to vyhodil.Bavil jsem se o tom původně s Landerem a ten tam má taky v origo ozvučnici středobasový repráky od Hertz a taky spokojenej.
to RasťoSK-o tom jsem samozřejmě taky přemejšlel-dát tam 8 palců sub., ale ten už se do origo ozvučnice rozhodně nevejde a musel by se překopávat interier a už by se nedali odkládat skla za sedačky což jsem rozhodně nechtěl
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Ak je tam BR a nechceš meniť origo bedňu, tak to treba aspoň zhruba pomerať, ale čo som videl podľa foto, tak by to na to TVM-ko mohlo zhruba sedieť...ale fakt zázraky nečakaj - ten reprák je stavaný ako stredobas - nie woofer. Ak chceš aby to aj potlačilo, tak fakt treba ísť cestou výmeny toho woofrika za niečo iné, čo sa tam vtrepe...
Marcelus - by bolo možno zaujímavé sa tam pohrať s laminátom a obaliť výsledok do koberca. Ona tá kabínka MR2 SW20 je malá, takže 8 palec by tam už narobil poriadny rámus... :lol:
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Jamal
Navigátor

Příspěvek od Jamal »

Jen dotaz: Ja sem tam vubec woofer nemel. Jsou na obou stranach, nebo jen u ridice? Repra jsou otoceny smerem nahoru jak je puvodne poklop, nebo jsou natoceny primo k sedacce? Na obou stranach jak u ridice tak u spolujezdce mam akorat kulaty otvory v kastli jak kdyby pro 13cm repraky.
safirus
Člen Týmu

Příspěvek od safirus »

Jamal píše:Jen dotaz: Ja sem tam vubec woofer nemel. Jsou na obou stranach, nebo jen u ridice? Repra jsou otoceny smerem nahoru jak je puvodne poklop, nebo jsou natoceny primo k sedacce? Na obou stranach jak u ridice tak u spolujezdce mam akorat kulaty otvory v kastli jak kdyby pro 13cm repraky.
Já taky ne. Zástavba v konkrétním autě se liší podle výbavy. Kastle jsou univerzální a pokud vím, byla buď možnost schránky (tu mám za spolujezdcem) nebo subwooferu. To jak za spolujezdcem, tak za řidičem. U Premium Sound System tam pak zřejmě byly subwoofery dva.

Za řidičem jsem měl to, co popisuješ - prázdný kastl s otvorama, takže jsem si sehnal z ebaye sériový woofer za řidiče.

jinak ilustrační obrázek viz.

Obrázek
Obrázek
TOYOTA MR2 SW20 1993
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

výbavy, co vím byly tři-
1.ta nejchudší co jsem měl já-přední komponentní repráky s vejškama, zadní komponentní repráky, ale bez jakýhokoliv zesíku a bez subwooferu

2.nejběžnější výbava mr2-přední komponentní repráky s vejškama, zadní komponentní repráky, obojí přes mini zesilovač(plechová krabička velikosti krabičky cigaret) a jeden subwoofer za řidičem-otočený směrem k sedačce poháněný druhým mini zesíkem(opět plechová krabička velikosti krabičky cigaret)

3.Premium Sound System-přední komponentní repráky s vejškama, zadní komponentní repráky, obojí přes mini zesilovač(plechová krabička velikosti krabičky cigaret) a jeden subwoofer za řidičem-otočený směrem k sedačce poháněný druhým mini zesíkem(opět plechová krabička velikosti krabičky cigaret)plus druhý subwoofer za spoluzezdcem
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to RasťoSK-to každopádně :D , já sem chtěl zkusit jestli se nevejde ten 8 palec subwoofer(měl sem zase vybráno od rockfordu)do tý původní bedny, páč by to bylo zajímavější, ale ani omylem-tak sem sháněl co nejvyšší model středobasu od rockfordu, aby to hrálo co nejlíp.Něco laminovat a dělat větší bednu už jsem právě nechtěl-páč bych neměl kam dát sundanej střešní díl, kerej se pokládá právě na ten kryt tý bedny subwooferu-chtěl sem aby to bylo jako v originálu :)
safirus
Člen Týmu

Příspěvek od safirus »

marcelus: rád bych využil tvojí nabídky těch dvou zesilovačů, viz. SZ, díky.
TOYOTA MR2 SW20 1993
maromachine
Navigátor

Příspěvek od maromachine »

chlope jstl chceš tak ti prodám subwoofer 400RMS bez zesilovače,jen prostě reprák za 1500,hm?je značky hifonics,v průměru má 30cm a je 4ohmový :D
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

pokud chces neco z toho dostat sel bych minimalne do tohodle wooferu od JL Audia, je to 16cm basak

http://www.hifonics.cz/jl-audio/330-6w3v3.html
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Odpovědět

Zpět na „MR2“