Motory Toyota

vše ohledně modelové řady Corolla
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

SAMM_DOMA: No ale Densa se tam dávají od výroby, podívej se třeba na rozdělovač, je taky denso. Mimochodem Denso je v podstatě dceřijná společnost toyoty, takže je japonská :D

cimik: Nikomu svůj názor nevnucuju, ale myslím si svoje, s fábií se to opravdu nedá srovnávat, to nemá smysl tady řešit. Podle mě toyoty nejsou co bývaly, stejnej názor tady má víc lidí. Začlo to koncem 90. tých let, např. u corolly s faceliftem E11 - nemálo problémů s motory VVTi. Ona toyota byla dlouhou dobu kritizovaná, že neaplikuje nic novýho, i když technika aut nikdy nebyla podprůměrná, ale od té doby, co začli vymýšlet všelijaký technicky serepetičky se z těch aut stal pomalu průměr spolehlivosti, stačí se podívat na ty všelijaký statistiky, kde už ve všech kategoriích nefigurují na nejvyšších příčkách, jak tomu bývalo dřív. Ale netýká se to jenom toyoty. A jinak asi bych dneska radši volil novou hondu city, než corollu. Neukamenujte mě :D
Holomek!
žaky
Člen Týmu

Příspěvek od žaky »

Asi mam smůlu,za posl.pul roku jsem dělal těsnění pod hlavou,rozvody,termostat,manžetu poloosy,ted mě čeká gufero na klice,mažeta u převodovky,kape voda někde kolem vodní pumpy,chcíplo podtlakové čidlo na ekonoměr... a to mám prosím najeto "pouhych 175 000, a auto jsem kupoval od postaršího pána z naší famílie,a ten ho měl celou dobu co je auto v česku-1998,takže rozhodně není po hrubém zacházení. Ale je to možna tim že trpí syndromem neježděného auta,ktrery moc nejezdilo a nejednou musí na stary kolena-kola maket 3- x tydně. ale investuju do něj,dobře se mi s nim jezdí,a že mi jich už rukama prošlo.
ex E 9
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

žaky píše:Asi mam smůlu,za posl.pul roku jsem dělal těsnění pod hlavou,rozvody,termostat,manžetu poloosy,ted mě čeká gufero na klice,mažeta u převodovky,kape voda někde kolem vodní pumpy,chcíplo podtlakové čidlo na ekonoměr... a to mám prosím najeto "pouhych 175 000, a auto jsem kupoval od postaršího pána z naší famílie,a ten ho měl celou dobu co je auto v česku-1998,takže rozhodně není po hrubém zacházení. Ale je to možna tim že trpí syndromem neježděného auta,ktrery moc nejezdilo a nejednou musí na stary kolena-kola maket 3- x tydně. ale investuju do něj,dobře se mi s nim jezdí,a že mi jich už rukama prošlo.
znám to taky auto z rodiny a "co je na nem spatného ? dyt se do nej 6let nevrazila ani koruna a pořád jezdilo.." no a pak s evysralo vsechno naráz.. :)
SAMM_DOMA
Člen Týmu

Příspěvek od SAMM_DOMA »

RAMPA no nefem..v toyote v ziline bol xlapik zemu ide divno motor zla akceleracia..trha skube smrad z vyfuku a slaby vykon mal tam DENSO dali mu NGK a islo jak caj porovnavali to z vykonom abolo to odost lepse aj emisie boli fajn..mozna len podaktore sa nemaju radi z DENSO nefem kazdy ma ine skusenosti :idea: svager ma CIVICU 1,5v-tec a tez si stazoval na DENSO vcul ma NGK a jeto brutus thak enfem
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jde taky o to ze kdyz tam ty svicky pred tim mel nekdo hodne dlouho tak pote vymena za nove muze udelat hodne muziky, ja v celice mam Denso za 90kc kus a parada , bratr ma NGK platinum 500kc kus a parada, v manualu mam napsany Densa a NGK taky na muj motor, kazdy at si mysli svoje, tyhle debaty jsou celkem bezpredmetne , vyrobci jsou to oba super
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Souhlas s Pavem, denso je prostě prvovýroba, dávají to tam ve fabrice, tak to nemůže dělat neplechu... Kup nový densa a uvidíš, nemůžeš srovnávat starý s novýma.
Holomek!
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

není to o výrobci svíček ale o správném modelu svíček. Denso i NGK se dávali v prvovýrobe ( do málokterých slo tedy v prvovýrobe zrovna platinum - vyhozené peníze )
Pokud je mechanik vul tak ti tammuže dát spatná densa stejne jako jinej ti dá dobrá..
Hlavne do toho necpete brisky a další předražený šmejd co nemá v "jabkách" co delat..
žaky
Člen Týmu

Příspěvek od žaky »

Dají se denza sehnat normálně? Cena? nemám tušení co tam mám za značku,není na nich nic napsáno, ale je na nich skoro 20 000 a chci je vyměnit. Úplně jsem na ně zapoměl :oops: A jaké označení pro muj motor? Olej nežere,kompresní tlaky na všech válcích stejné a dost dobré,benzin vyhradně Shell 95.
Dík
ex E 9
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

žaky píše:Dají se denza sehnat normálně? Cena? nemám tušení co tam mám za značku,není na nich nic napsáno, ale je na nich skoro 20 000 a chci je vyměnit. Úplně jsem na ně zapoměl :oops: A jaké označení pro muj motor? Olej nežere,kompresní tlaky na všech válcích stejné a dost dobré,benzin vyhradně Shell 95.
Dík
písni mi do Sz co máš za auto . motor, rok, výkon a napíšu ti jak NGK tak denso + varianty..
Travas
Člen Týmu

Příspěvek od Travas »

kopil jsem E11 combi motor 4A-FE 175tis. km papírově má mít 81KW. No ale nějak se mi ty údaje nezdají při 81KW by se snad motor musel vytrhnout ze silenbloku. Mám ještě R5 GTE 69KW, toyota jede o něco málo více, ale je to bída. Na druhou stranu krásná spotřeba.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Travas píše:kopil jsem E11 combi motor 4A-FE 175tis. km papírově má mít 81KW. No ale nějak se mi ty údaje nezdají při 81KW by se snad motor musel vytrhnout ze silenbloku. Mám ještě R5 GTE 69KW, toyota jede o něco málo více, ale je to bída. Na druhou stranu krásná spotřeba.
kolik jsi zkousel otacek ? 4A-FE ma nejvyssi vykon cca v 6tisicich , coz je dost a ne kazdy to vytoci skoro do omezovace , zadruhy kroutak je celkem maly , a za treti - motor je delany prave na spotrebu
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Travas
Člen Týmu

Příspěvek od Travas »

s otackama jsem to moc neprehanel nevim v jake kondici jsou rozvody. Jezdim tak kolem 3500ot/min. Na 5000 jsem ji tocil jen párkrát je fakt že to dostane takovej jinej zvuk a na 5500 je to hned.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Srovnávat ale malucha s kombíkem? Rozdíl je tam jenom 12 kW ale v kg je to o něčem jiným, tak nevím co čekáš...
Holomek!
Jose_M
Člen Týmu

Příspěvek od Jose_M »

Pavo.B. píše:
Travas píše:kopil jsem E11 combi motor 4A-FE 175tis. km papírově má mít 81KW. No ale nějak se mi ty údaje nezdají při 81KW by se snad motor musel vytrhnout ze silenbloku. Mám ještě R5 GTE 69KW, toyota jede o něco málo více, ale je to bída. Na druhou stranu krásná spotřeba.
kolik jsi zkousel otacek ? 4A-FE ma nejvyssi vykon cca v 6tisicich , coz je dost a ne kazdy to vytoci skoro do omezovace , zadruhy kroutak je celkem maly , a za treti - motor je delany prave na spotrebu
No já mám taky E11 kombi 4A-FE a jede to výborně, odpovídá to těm 81 kW. Větší výkon by asi byl zbytečný, zrychlení je dostatečný. Jen krouťák kdyby byl větší, když auto úplně naložím, tak se mu moc jet nechce. Akorát já jezdím teda za 8,1 l/100 km, což mi nepřijde jako krásná spotřeba...
Travas
Člen Týmu

Příspěvek od Travas »

Jo je to kravina srovnavat R5 s 870kg s Toyotou. Mě to bumbá kolem 7.5 na ty couracky do 20 km + město R5 chlastala 10. Když jsme jeli ve 3 do Italie na horyna 4 dny tak jsem jel za 6,5 (115-120 km/h)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“