predne svetlo na corolle e11 problem

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Noro
Člen Týmu

predne svetlo na corolle e11 problem

Příspěvek od Noro »

Ahoj toyotaci,

Mam jeden problem s vymenou predneho svetlometu na corolle E11. Odlomily sa mi drziaky svetla, tak som kupil z Polska novy svetlomet. Podla mudrej knizky "Jak na to" som svetlomet vybral, vymenil ziarovky, ale ajhla, je na nom este taka krabica, zrejme na elektricke ovladanie vysky svietenia z kabiny. A moj novy svetlomet "made in thailand" hentu krabicu neobsahuje. Skusal som ju vybrat zo stareho svetlometa, ale nesla mi. Poradi niekto ako na to?

Tu je fotecka.

http://img25.imageshack.us/img25/3755/img0461rns.jpg

Noro
Carsh
Člen Týmu

Re: predne svetlo na corolle e11 problem

Příspěvek od Carsh »

ahoj, jestli to není motorek na naklápění světel .?
Můžete kouknout na www.CarshDesign.estranky.cz. Kde se jednou za půl roku stránky doplní o nové obrazy.
saboter
Člen Týmu

Příspěvek od saboter »

Stačí odskrutkovať tu bielu plastovú skrutku. Otáčaš ňou takou hriadelkou čo je vo svetle a je na nej zavit. Šrobuj pokial nebudeš mať pocit že už to nedrží. Potom skús pootočiť celým motorčekom je na takom bajonete či ako to nazvať proste nasadzuje sa systémom zasunúť a pootočením zacvaknúť. Ergo pri vyberaní najprv pootočíš a potom vytiahneš. Tým koncom na ktorom je zásuvka do motorčeka smerom od svetla by to malo ísť aspoň myslím.

Snaď to pochopíš z môjho kostrbatého návodu :) .
Noro
Člen Týmu

Příspěvek od Noro »

saboter píše:Stačí odskrutkovať tu bielu plastovú skrutku. Otáčaš ňou takou hriadelkou čo je vo svetle a je na nej zavit. Šrobuj pokial nebudeš mať pocit že už to nedrží. Potom skús pootočiť celým motorčekom je na takom bajonete či ako to nazvať proste nasadzuje sa systémom zasunúť a pootočením zacvaknúť. Ergo pri vyberaní najprv pootočíš a potom vytiahneš. Tým koncom na ktorom je zásuvka do motorčeka smerom od svetla by to malo ísť aspoň myslím.

Snaď to pochopíš z môjho kostrbatého návodu :) .
Vymontované a premontované na nové svetlo. Huraa.
Rozmyslal som tiez nad tou skrutkou, len som sa trocha bal,ze ked tu srubku rozstelujem, ze mi budu svetla svietit do neba. Aspon v mudrej knihe pisalo, ze tou srubkou a aj tou druhou na druhej strane sa nastavuje smerovanie svetla. Ale potom ma napadlo,sak na mojom vertikalny smer nastavuje motorcek.
Dakujem pekne. To sa mi paci na tychto forach (a nie len o autach), ze mi dokazu poradit a usetrit par euro.

Noro
Verso, biela, 1ZR-FAE, 2011
ex E11, iris, 4E-FE, liftback
saboter
Člen Týmu

Příspěvek od saboter »

Noro píše:
Vymontované a premontované na nové svetlo. Huraa.
Rozmyslal som tiez nad tou skrutkou, len som sa trocha bal,ze ked tu srubku rozstelujem, ze mi budu svetla svietit do neba. Aspon v mudrej knihe pisalo, ze tou srubkou a aj tou druhou na druhej strane sa nastavuje smerovanie svetla. Ale potom ma napadlo,sak na mojom vertikalny smer nastavuje motorcek.
Dakujem pekne. To sa mi paci na tychto forach (a nie len o autach), ze mi dokazu poradit a usetrit par euro.

Noro
Nz. A mal si pravdu rošteluješ si tým vyšku toho svetla. Zabudol som napísať že si treba rátať závity/pootočenia pri vymontovaní aby si ho mal aspoň približne v takej polohe ako bolo staré. Tam ide skôr o to aby boli obidve zladené, lebo motorčeky pracujú naraz nedá sa zrovnať výška na každé svetlo zvlášť.

Takže ak ti bude jedno svetlo svietiť príliš nízko alebo vysoko daj si to nastaviť v servise (4-5 euro) :) .
radim
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radim »

Mám stejný problém. Taky jsem koupil nové světlo bez motorku, naštěstí stávající mám, takže se jej pokusím namontovat do nového světla. Díky za uveřejnění postupu, snad se mi montáž povede :D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“