Corolla E11, 1.6 16V, r.v. 99 - ventilátor chlazení

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
kamil.h
Člen Týmu

Corolla E11, 1.6 16V, r.v. 99 - ventilátor chlazení

Příspěvek od kamil.h »

Mám problém s ventilátorem chlazení, který je neustále sepnutý i v době, kdy je motor studený. Už jsem vyměnil čidlo teploty vody, relé a termostat a stále jee ventilátor sepnutý. Poradí mi někdo? Děkuju.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Čidlo teploty vody máš na mysli jaké? To co je na housingu termostatu nebo co je to spínací na chladiči?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
kamil.h
Člen Týmu

Příspěvek od kamil.h »

libor12 píše:Čidlo teploty vody máš na mysli jaké? To co je na housingu termostatu nebo co je to spínací na chladiči?
Měnil jsem Snímač teploty chladící kapaliny, vede k němu tuším 1 nebo dva vodiče.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nemá to čidlo obráceně kontakty?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
kamil.h
Člen Týmu

Příspěvek od kamil.h »

Jimmi píše:Nemá to čidlo obráceně kontakty?
Myslím, že by neměly. Ta závada začala z ničeho nic.
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

No jo, ale to je snímač pro přístrojovku a potřebuješ spínač......ten musíš zkontrolovat a bývá na chladiči, i když já na svý starý Toyotě ho mám u termostatu :)
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No právě e11 by měla mít ještě jedno čidlo na chladiči. A nestojí 150kč jako to pro přístrojovku ale 2500kč protože nefunguje jako termistor ale jako spínač při určité teplotě. Jinak to vedle čidla pro přístrojovku je pro obohacení při studeném startu. Také není z nejlevnějších.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
kamil.h
Člen Týmu

Příspěvek od kamil.h »

libor12 píše:No právě e11 by měla mít ještě jedno čidlo na chladiči. A nestojí 150kč jako to pro přístrojovku ale 2500kč protože nefunguje jako termistor ale jako spínač při určité teplotě. Jinak to vedle čidla pro přístrojovku je pro obohacení při studeném startu. Také není z nejlevnějších.
Jo jo, děkuju Vám moc oběma za informaci, o víkendu na to mrknu a dám vědět. Ještě jednou díky.
kamil.h
Člen Týmu

Příspěvek od kamil.h »

Ahoj, tak jsem koukal na ten chladič a žádný spínač na něm není. Nemůže být ten spínač na jiném místě??? Děkuju za odpověď
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pokud je to motor 4A-FE, tak nějaký teplotní spínací čidlo je dole na bloku pod sacím potrubím. Nahoře u sacího potrubí je čidlo pro měřák teploty vody na palubce. Pro řídící jednotku je tam potom ještě snímač teploty jeden, ten by měl být někde na kraji motoru, na straně převodovky.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
kamil.h
Člen Týmu

Příspěvek od kamil.h »

Beaver píše:Pokud je to motor 4A-FE, tak nějaký teplotní spínací čidlo je dole na bloku pod sacím potrubím. Nahoře u sacího potrubí je čidlo pro měřák teploty vody na palubce. Pro řídící jednotku je tam potom ještě snímač teploty jeden, ten by měl být někde na kraji motoru, na straně převodovky.
Auto jsem dal do servisu známému, v podstatě nic nezjistil, a když nandal konektory, tak ventilátor začal fungovat tak jak má. Takže problém bude v tom, že to tam někde fixluje, nevíme co přesně a je otázkou doby, kdy to zase bude zlobit... Jinak moc děkuju za cenné rady. Díky
Odpovědět

Zpět na „Corolla“