Corolla E11, 1.6 16V, r.v. 99 - ventilátor chlazení
Corolla E11, 1.6 16V, r.v. 99 - ventilátor chlazení
Mám problém s ventilátorem chlazení, který je neustále sepnutý i v době, kdy je motor studený. Už jsem vyměnil čidlo teploty vody, relé a termostat a stále jee ventilátor sepnutý. Poradí mi někdo? Děkuju.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No právě e11 by měla mít ještě jedno čidlo na chladiči. A nestojí 150kč jako to pro přístrojovku ale 2500kč protože nefunguje jako termistor ale jako spínač při určité teplotě. Jinak to vedle čidla pro přístrojovku je pro obohacení při studeném startu. Také není z nejlevnějších.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Jo jo, děkuju Vám moc oběma za informaci, o víkendu na to mrknu a dám vědět. Ještě jednou díky.libor12 píše:No právě e11 by měla mít ještě jedno čidlo na chladiči. A nestojí 150kč jako to pro přístrojovku ale 2500kč protože nefunguje jako termistor ale jako spínač při určité teplotě. Jinak to vedle čidla pro přístrojovku je pro obohacení při studeném startu. Také není z nejlevnějších.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to motor 4A-FE, tak nějaký teplotní spínací čidlo je dole na bloku pod sacím potrubím. Nahoře u sacího potrubí je čidlo pro měřák teploty vody na palubce. Pro řídící jednotku je tam potom ještě snímač teploty jeden, ten by měl být někde na kraji motoru, na straně převodovky.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Auto jsem dal do servisu známému, v podstatě nic nezjistil, a když nandal konektory, tak ventilátor začal fungovat tak jak má. Takže problém bude v tom, že to tam někde fixluje, nevíme co přesně a je otázkou doby, kdy to zase bude zlobit... Jinak moc děkuju za cenné rady. DíkyBeaver píše:Pokud je to motor 4A-FE, tak nějaký teplotní spínací čidlo je dole na bloku pod sacím potrubím. Nahoře u sacího potrubí je čidlo pro měřák teploty vody na palubce. Pro řídící jednotku je tam potom ještě snímač teploty jeden, ten by měl být někde na kraji motoru, na straně převodovky.