Už mám taky svoji Carinku! A s ní hromádku dílů.

vše ohledně modelové řady Carina
Misty
Člen Týmu

Už mám taky svoji Carinku! A s ní hromádku dílů.

Příspěvek od Misty »

Konečně jsem koupil Carinu E Wagon 2.0, 1996. Dostal jsem ji po střechu nabalenou díly z auta, které předchozímu majiteli zbyly po nabouraném sedanu. Hlavně plasty zvnitřku, těsnění kolem dveří, různá táhla :? ... Zatím se rozkoukávám, určitě ale vím, že nebudu potřebovat boční skla ze sedanu (s tmavou fólií, lehce odrbané). Ty bych možná s někým vyměnil za tónovaná skla dozadu do kombíka, za kvalitku i něco málo doplatil...Teď mám jen lehounce zabarvená. Budu vozit děti, tak ať jim tam v létě tak nesvítí.
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 69..patrik »

tak to vítej mezi námi Kariňáky a přeju mnoho kilometrů bez nehod a poruch :) mám sedana, dokonce sem i dumal že bych tam dal folie, tak jen jedině že bych to od Tebe koupil, protože na kombíka nic nemám :D Ale zatím to sou jen úvahy, uvidíme taky podle finanční situace. Měl bys kdyžtak pro názornost foto? dík, Patrik
Misty
Člen Týmu

Skla Carina sedan

Příspěvek od Misty »

Díky za přivítání, vzal jsem to jako dobrou příležitost zajít do garáže, pokochat se, vycouvat :-) a nafotit skla. Bohužel Tě musím zklamat, na tuning to nebude, spíš jako nouzová náhrada za jednotlivé rozbité, některé fólie jsou dost poškrábané,
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pe ... er_id=4862 , toto je asi nejhorší, možná vryp včetně skla, některé vcelku OK. Fólie bych teda bral spíš jako ochranný obal před montáží :(
Verso 1,8 2017 EX: Carina E combi 2,0 1996 3SFE
Misty
Člen Týmu

Sedačky

Příspěvek od Misty »

Jo a původní majitel mi nabízel ještě přední sedačky, zachovalé, v černé barvě myslím, ale už se mi do auta s sebou vážně nevešly. Říkal něco že je buď prodá nebo vyhodí, tak kdyby byl zájem, můžu mu předat kontakt...
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

áha, tak to je škoda, ale co, vyřeším to jinak :) fólie nejsou zase tak drahý... spíš si pohrávám s myšlenkou úprav (výměny) motoru, no to se taky ještě uvidí :D sedačky mám v perfektním stavu, ale dík za nabídku. Možná se to bude hodit někomu jinýmu :wink:
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Vítej mezi námi kariňáky, dneska sem se luxusně projel a jen se pak kochal mým černým kombíkem, tak ať ti slouží bez poruch k plné spokojenosti 8) . BTW zatím je to moje první auto ale sem spokojen z volbou kterou sem učinil, když sem se rozhodl zakoupit carinku. :wink:
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
Misty
Člen Týmu

Však já taky rok přemýšlel co koupit!

Příspěvek od Misty »

A Carina se vzhledem k mým finančním možnostem a požadavkům na rodinné auto ukázala jako jediná vhodná, prostě je to levnější a lepší auto jak tradiční Octavia... Sice jsem chvíli pošilhával po VW Sharan(a spol.) pro neoddiskutovatelnou užitnou hodnotu díky prostoru, ale za ty peníze co mám byly jen vraky, při pověstné drahotě dílů a nevalné spolehlivosti jsem to vzdal. A zatím jsem docela rád, že mám Toyotu. Jízda přes půl republiky s novým autem v noci a v dešti naprosto bez problémů, všechny hejblátka na svém místě, a to jsem předtím jel nejvýš s Felicií. :D
Pepa
Manager Týmu

Carina

Příspěvek od Pepa »

Carina je správná volba , tak vítej mezi náma a přeji mnoho šťastných km. :D
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
Misty
Člen Týmu

1. servis!

Příspěvek od Misty »

Tak pozítří se chystám s Carinkou poprvé do servisu, mám z toho nerva skoro jako když jsem ji kupoval. Dopřát jí kvalitu, ale zas to nepřehnat s nesmyslnými investicemi do auta které má požehnaných 13let. Bude to těžký. Pojedu v Brně do Powerservice na Vídeňské, každá druhá stará Toyota má podložku na SPZ od nich... Prý kdysi dávno odštěpenci od značkového CaK. Tak uvidím.
Čekají nás rozvody - podle papírku v motoru výměna před 105tis., olej a tj. asi i filtry - nechám si od nich poradit, snad mě nenatáhnou. Pak evergreen tohoto fóra: světýlko ABS. Zrcátko s rozbitým motorkem, rádio a jiné blbinky si radši napíšu na papír. Pak dám vědět jak to dopadlo.

BTW: Díky za toto fórum a všem přispěvatelům - nedokážu si představit, že bych tuhle "kolektivní zkušenost" s autem neměl.
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

jestli máš na mysli servis, když jedeš kolem C&K směr vídeň, tak asi 100 metrů za tím po pravé straně, v areálu? (U vjezdu do areálu je taková prosklená sviňa velká? :D ). To je skutečně chlap, kterej dělal v C&K. s ním mám svoje zkušenosti, neříkám že práci neodvádí poctivě, to se musí nechat, ale na můj vkus to není nejlevnější (zavaření prasklýho vejfuku v jediným místě za 750 ,- oproti výměně vlnovce v jiným servisu, i s prací a se vším za tu stejnou cenu... mě přijde fakt hodně). Otec když měl ještě Carinu tak jezdil do Střítěže (nebo tak nějak se to jmenuje) u Třebíče, tam měli prej nejlevnější značkovou práci z autorizovanejch servisů. Jinak zpět k panu Vavříkovi. Brňákům asi jeho ceny budou připadal optimální, práce slušná, takže proč tam nejezdit. Navíc vždycky obětuje kus svýho času (třeba i půl hodiny :D ) a důkladně s každým prodiskutuje co je na autě potřeba, takže proč ne... :)
Misty
Člen Týmu

Jo to bude ono.

Příspěvek od Misty »

Díky za tip. Jen tam potřebuju to auto nechat a z Vídeňské odjedu domů tramvají :) . Navíc mám na ně reference od kolegy co tam jezdil se třemi firemními Carinami, ještě snad tehdy byli autorizovaní, dnes k nim jezdí hromada starších Toyot, tak snad je mají prokouklé i líp než naleštění kolegové v CaK.
Cenově asi jak říkáš, oproti autorizovaným brňákům to snad bude v odpovídající relaci. Příště zkusím pohledat v širším okolí, uvidím taky jak budu spokojen s přístupem v Powerservice. Třeba mě přesvědčí a nebudu kvůli pár stovkám jezdit jinam...
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Tak tak, nemá cenu abys kvůli pár korunám jezdil někam z širšího okolí brna a zbytečně si to komplikoval. Předchozí majitel mojí karinky k němu taky jezdil a byl s ním spokojenej. A vzhledem k tomu že k němu jezdí i lidi s novýma (novějšíma) Lexusama tak žádný béčko určitě nebude :)
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Jinak firemní Cariny, to se taky jen tak nevidí :) Dneska každej kupuje Fóbie, nebo Octy v dehtu, ale Carinka je Carinka :) To auto má duši 8)
Misty
Člen Týmu

ááá sakra...

Příspěvek od Misty »

Teď mě trochu zamrazilo, že já máňa se nepodíval pořádně i mimo Carinu do fóra na ohlasy na Power servis :cry:

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=11293

No nic, uvidíme co s Carinkou pánové provedou, ono asi záleží na konkrétní osobě mechanika, jeho momentální náladě, počasí, jestli je šéf na place nebo v pejru... v každém servisu. Tak doufám... doufám. :? :?
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

no tak toto sem netušil ani já... Jak říkáš, záleží na momentální konstalaci hvězd :) kamarád s bmw byl taky dvakrát v servise u nejmenovaného pána v brně slatině (výměna silentblocků a zadních tlumičů) a po příjezdu domů zjistil že nemá ani jeden šroub dotaženej! to už to ale mlátilo jak prase. Ale ostatní si ho naopak chválili a měli s ním relativně slušný zkušenosti. Uvidíš sám, ale pevně držím palce, ať to dobře dopadne, třeba se už chlapci polepšili :D
Odpovědět

Zpět na „Carina“