http://www.sportovnivozy.cz/index.php?a ... kce=detail a
http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/ ... r2/6750256
Dále jsem se chtěl optat jak je to s těmi závadami na těch motorech 1ZZ-FE
Předem děkuji

A procpak jsi zadrel? Co se stalo s motorem? To se mam na co tesit... 57tis km, to mi moc nezbyva tedaTequilla píše:Koukám, že se z VIP cars stává vyhradní dovozce MR2 do ČRJá ji bral také přes ně...a můžu je s klidným svědomím doporučit. Jinak je pravda, že ve VIP cars "skladem" mít asi žádnou nebudou. Možná jednu červenou, která tam stojí už dlouho předlouho. Má vyšisovanej lak a dost nalítáno.
S motorem je to tak, že jsem si také na vlastní kůži zažil jaké to je měnit polomotor. Nikde na kontrolách žádné příznaky nějakého problému, top stav, 83 tisíc km, servisní kniha, atd. a zadřel jsem po ujetí 1500km. Hledej raději MR2 od roku výroby 2003. Je to mírně faceliftovaná verze. Má jiná světla - díky tomu se ti přední nebudou tolik mlžit v dešti jako u starších ročníků. Pak má ještě jiné plasty nasávacích otvorů na boku karoserie a také jiný přední nárazník. Podle toho se dá poznat. No a jako bonus je tam už upravený blok motoru, který by ovalitou válců a následným papáním oleje trpět neměl. Když si nějakou vyhlídneš a napíšeš si o její VIN, tak se to dá dohledat.
Si přečti témata Výrobní vada motoru 1ZZ-FE a Kolik už kleklo 1ZZ-FE. Nechci nikoho strašit ale co bych já před rokem dal za to, kdybych o tomto problému věděl dřív. Symptomů si člověk ani nemusí všimnout (mě to sežralo olej po pár kilometrech).Pierre píše:A procpak jsi zadrel? Co se stalo s motorem? To se mam na co tesit... 57tis km, to mi moc nezbyva tedaTequilla píše:Koukám, že se z VIP cars stává vyhradní dovozce MR2 do ČRJá ji bral také přes ně...a můžu je s klidným svědomím doporučit. Jinak je pravda, že ve VIP cars "skladem" mít asi žádnou nebudou. Možná jednu červenou, která tam stojí už dlouho předlouho. Má vyšisovanej lak a dost nalítáno.
S motorem je to tak, že jsem si také na vlastní kůži zažil jaké to je měnit polomotor. Nikde na kontrolách žádné příznaky nějakého problému, top stav, 83 tisíc km, servisní kniha, atd. a zadřel jsem po ujetí 1500km. Hledej raději MR2 od roku výroby 2003. Je to mírně faceliftovaná verze. Má jiná světla - díky tomu se ti přední nebudou tolik mlžit v dešti jako u starších ročníků. Pak má ještě jiné plasty nasávacích otvorů na boku karoserie a také jiný přední nárazník. Podle toho se dá poznat. No a jako bonus je tam už upravený blok motoru, který by ovalitou válců a následným papáním oleje trpět neměl. Když si nějakou vyhlídneš a napíšeš si o její VIN, tak se to dá dohledat.
Ale popravde si myslim, ze radovy motory by ovalitou valcu tolik trpet nemely. Kor motory vyrobene (obecne) v novem tisiciteli. Ovalita je nemoc napr. Subaru. Ovsem mam na svym nalitano ted akorat 200tis a motor nezere ani kapku oleje. Na MR jsem zvedav. Do motoru jsem vkladal dost nadeji. Podareny kousek od Toyoty by mel byt zarukou kvality. To co tu popisujes me celkem desi. Ale podle zadreni a naslednych problemu usuzuji, ze musel byt nejaky problem nejspis v zanedbane udrzbe nebo volbe nevhodneho oleje. Tim nemyslim primo tebe, ale treba predchoziho majitele. Nepovazoval bych proto obecne tento motor za "zrouta oleje a nachylaka na ovalitu valcu"...
Tak přeju ať ta 2005 je za rozumný peníz...přeci jen to bude jedna z posledních a ty si cenu drží. Ber to ale i tak, že za novej polomotor dáš nejméně 60-70 tisíc (polomotor + práce). V tomto světle případnej rozdíl v ceně mezi jedním z prvních ročníků a posledním nevyznívá až tak hrozněfox67 píše:Tak sme volali do VIP,mají tam jen jednu černou Myslím 2001 a jednu 2005,ale tu nevím ještě kolik stojí.Kdyby byla za rozumný peníz byl by to ideál,aspoň bych se nemusel bát.Jinak děkuji za komentáře a rady.Tak doufám co nejdřív něco seženu a budu moct se vozit
O to se budu snazit...dlik píše:mám na mojí emerce (r. v. 2002) nalítáno přes 130 tis. km a motor je v pohodě......je to opravdu asi jen o jediné věci - ÚDRŽBA!!! nehonit to studené, pravidelně po deseti tis. měnit olej a dávat tam olej co tam patří......a pak bude sloužit dobře...........