Tuhost spojky - D-4D 2001
Tuhost spojky - D-4D 2001
Ahoj
chtěl bych se zeptat, jestli Vám taky připadá spojka u Ave 2001 D-4D taky poměrně dost tuhá. Oproti ostatním automobilům mi příjde že klade docela velký odpor a je jako by z "gumy". Je to pouze můj subjektivní dojem nebo máte někdo taky takový pocit?
chtěl bych se zeptat, jestli Vám taky připadá spojka u Ave 2001 D-4D taky poměrně dost tuhá. Oproti ostatním automobilům mi příjde že klade docela velký odpor a je jako by z "gumy". Je to pouze můj subjektivní dojem nebo máte někdo taky takový pocit?
Mě to nikdy nepřišlo, po tom, co jsem jezdil pasatem a avíkem souběžně, tak byly nastejno, potom jsem musel popojet Felicií a Formanem a málem jsem prošlápl podlahu pod pedálem, jak to nekladlo žádný odpor, a když jel s mojím avíkek kamarád, který vlastní starou oktávku, tak si nějak stěžoval na tuhost, ale nemyslím si, že by to bylo jakkoli důležité, je to o zvyku.
Re: Tuhost spojky - D-4D 2001
Ave, D-4, 2001 a potvrzuju, že je to hrozná gumárnaKepo píše:Ahoj

Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
Buď je to normální nebo mám stejnou vaduDavid.306 píše:zdravim.mam dotaz ohledne spojky.mam T25 D4-D rok 2004 a pripada mi ze jde spojka dost ztuha,jakoby kladla odpor...je to normalni???Jak jde vam?Neni treba zavzdusnena?

Je tuhá jako prase - pro malé zlepšení - pokud vlezete pod palubku a řádně se ponoříte k pedálům, najde dvě pružiny (jak z bunů u Š 1203). Ty se musí přetlačit a pak vrací pedál. Pokud jednu sundáte (nechal sem jí tam vyset) malinko se to zlepší (není to žádný zázrak) ale zlepší.
Nyní mám AVO2 a je to výrazně lepší i když je to prostě také tuhé.
Nyní mám AVO2 a je to výrazně lepší i když je to prostě také tuhé.
Re: Tuhost spojky - D-4D 2001
Ahoj. Mám Avensise už hodně dlouho a druhého v řadě.. Předchozí model 2,0i a teď D4D a pocity jsou stejné.. Nejhorší je, když si sednu do passata a produpnu podlahu. Ale auto má přes 340tkm a spojka pořád stejná a stejně tuhá.. 

Ave 2,0 D4D 2003+ 340.000 km od nuly.. ;o)
-
- Člen Týmu
Zdar. Zrovna dneska jsem dával auto do servisu. A do 20 minut co jsem odešel mi volali že mám hrozně tuhou spojku ( prý tim pádem v prde...).
Nechal jsem je vykecat a nechal opravit co potřebuji. Najel jsem 40000 km bez nejmenších problémů a rozhodně tuhost u spojky nevnímám a jak je vidět podle předchozích příspěvků je to prostě normálni
Jízdě z "tužší" spojkou ZDAR
Nechal jsem je vykecat a nechal opravit co potřebuji. Najel jsem 40000 km bez nejmenších problémů a rozhodně tuhost u spojky nevnímám a jak je vidět podle předchozích příspěvků je to prostě normálni

Jízdě z "tužší" spojkou ZDAR