Ako zapnúť parkovací senzor?
Ako zapnúť parkovací senzor?
Zdravím všetkých nadšencov Toyoty. Konečne som aj ja majiteľom toyoty. Je to Avensis kombi 2,2 diesel 110 kW, MT 6, rok výroby 2006 a krásna čierna metalíza, dovezené z Nemecka. Zatiaľ som maximálne spokojný, mám ju len pár dní. Mám však problém s parkovacím senzorom (asistentom). Jednoducho nefunguje. Senzory samozrejme sú na zadnom nárazníku namontované a je od nich vedená aj kabeláž. Bol som s tým v servise Toyoty. Pozrel sa na to jeden automechanik, hľadal vzadu v kufri nejaký vypínač, že tam musí byť. Nič nenašiel. Povedal že zrejme nemecké toyoty ho majú niekde inde ako slovenské a že nevie kde. Nešlo mi do hlavy, prečo by mal taký vypínač vôbec existovať. Veď keď si zaplatím parkovací senzor, tak chcem aby fungoval. Tak načo vypínač. Ale pri debate s kamarátmi sme prišli na to, že niekedy je dobré ho vypnúť. Napríklad ak je za autom príves alebo vozík, tak parkovací senzor asi veľmi nepomôže, skôr naopak, stále bude pípať. Ale ako ho zapnúť? Vie mi niekto poradiť?
Tak konecne som bol v servise, aby som vyriesil problem s parkovacim senzorom, kedze mi nikto nebol schopny naozaj poradit. Ako som dopadol v servise predtym som uz pisal. Bolo to servise PK AUTO v Presove. Teraz som zasiel do Kosic do servisu AUTOLUX. Bez problemov mi ukazali, kde sa parkovaci senzor zapina a vypina. Potvrdili moj predpoklad, ze parkovaci senzor je vhodne vypnut v pridape pripojenia privesu. A pre tych, ktory tiez patraju po vypinaci na parkovaci senzor dam radu. Nech sa pozru vzadu do kufra. Po odklopeni prveho dielu dna, ked sa divate na spodne dno s priehradkami, tak pozrite uplne vpravo. Je tam nenapadny obly vypinac, vyzera ako preliacena gulocka s priemerom necely 1 cm. Ako sa zapina a vypina, na to uz pride kazdy sam. Moje auto bolo dovezene z Nemecka, neviem ci maju vsetky auta tento vypinac na tom istom mieste.
kazde senzory by mely byt vypnutelne, protoze opravdu nekdy jsou spise na skodu nez k uzitku
a zalezi na tom, jestli byly senzory montovany uz z vyroby (jako vybavy) nebo domontovany pozdeji (at uz v oreginal servisu nebo v nejakem jinem)
kolega napriklad do sceho auta si nekoupil ve vybave, ale koupil levneji na internetu (levnejsi a lepsi) a nechal namontovat v oreginal servisu (kvuli zaruce)
a zalezi na tom, jestli byly senzory montovany uz z vyroby (jako vybavy) nebo domontovany pozdeji (at uz v oreginal servisu nebo v nejakem jinem)
kolega napriklad do sceho auta si nekoupil ve vybave, ale koupil levneji na internetu (levnejsi a lepsi) a nechal namontovat v oreginal servisu (kvuli zaruce)
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw