Vodní pumpa - pozor

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

mne v Ziline
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

borland píše:Tak sa mi zda, ze ceski toyotaci s vymenou vyfuku nemaju problem. Avsak na Slovensku je to inak. Mne tiez povedali, ze sa nic nemeni. Je vobec niekto, komu odobrili vymenu v slovenskom servise?
No, unás na slovensku -JE TO TAK...(česť výnimkám.. ba dokonca možno len jednej-v Žiline)

Zoberiem príklad z toho nešťastného chýbajúceho filtra,po kupe yarisa.Napísal som najskôr do blavy na centrálu a doteraz mi neposlali ani len odpoveď...To z Prahy mi poslali filter rovno aj s milým dopisom...

Podobne to bolo pri otázke na slov.centrálu ohladom tej zvolávačky na pásy...Tak isto sa na mňa v blave vys... ale z Prahy som mal odpoveď -myslím dokonca na nasledujúci deň.

.
Takže my -slováci máme smolu - "My jazdíme a my sa aj staráme..." :evil: :evil: :evil:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
miloshi
Navigátor

Příspěvek od miloshi »

tak som bol teda v toyote... sucasne som aj pisal na centralu... jak europsku, cesku aj slovensku ohladom toho vyfuku. V mojej toyote (AWF Bratislava) mi vraveli ze niekde sa to menilo... ale je to nezistitelny problem.. a mojho auta sa to asi netyka. Z Bruselu mi napisali nech sa obratim na lokalneho zastupcu... ten nas super lokalny slovensky zastupca sa ani neuracil odpisat. A z Ciech mi odpisali ze nic take sa nerobilo... ak mam problem tak sa treba obratit na mojho predajcu. Pritom mi ten vyfuk vydava taky skaredy plechovy zvuk... pri startovani a rozbehoch.

Takze toyotka ma trochu sklamala... ale kvoli sluzbam nezanevriem na znacku.. to je jasne :) tu na slovensku sa proste lepsich sluzieb nikdy nedockame.

taky pripad este s otcovov Avensin... mali chybnu seriu svetiel, ktore sa mali na vsetkych vozidlach vymenit.. zopar krat medzicasom bol aj v PPC, tam samozrejme nic nepovedali az kym sa nejakou nahodou o tom nedozvedel a nebol si to osobne vypytat... takze slovenska toyota su totalni smradi. Cest tym svetlym vynimkam. Takze treba s nimi jednat rovnako ako oni s nami :evil:
Suchoš
Člen Týmu

Příspěvek od Suchoš »

Takže Yarísek už je po úspěšné výměně vodní pumpy a předního dílu výfuku. Vše v rámci záruky. :D
RAV4 2.5 AWD Hybrid 2023 GR Sport
Yaris 1.5 Hybrid 2023 GR Sport
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

miloshi píše:... ale kvoli sluzbam nezanevriem na znacku.. to je jasne :) tu na slovensku sa proste lepsich sluzieb nikdy nedockame.

.... Takze treba s nimi jednat rovnako ako oni s nami :evil:
absolutne s tebou len suhlasim. toto co robia slovaci nieje podnikanie ale zdieranie a vidina bohatstva za jednu noc....ale aj od nas zalezi aku kvalitu sluzieb si vyprosime!
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

TO MILOSHI - a čo s tou vodnou pumpou tvojou??

Ja mám naj.8000km a schválne som sa išiel pozrieť aj ja .
Neviem sice ktorá je tá vodná pumpa,ale ak píšete o ružovom povlaku,tak zbadal som aj ja ten povlak. Neviem ,či je to vodná pumpa,tak sa spýtam takto :
Je to to koliesko šikmo dole od alternátora poháňané klin.remeňom?? Je na nej zvnútra nasadený umelohmotný ktyt??
Lebo som išiel do servisu s tým predvčerom a chlapík mi povedal,že je všetko vporiadku-nič netečie.Keby to tieklo,tak by to bolo vidieť niekde zvnútornej strany-ale ja som ho aj tak nechápal-ako zvnútornej strany. (?) Jednoducho je to podla neho OK. Všimol som si že v nádržke je asi pol cm od maxima menej.Neviem však,či to tak bolo od kúpi,ale teraz vidím,že je na maxime-žeby doliali?
Dnes som ten povlak umyl a uvidím...
A ešte niečo- na kapote zo spodu - od motora presne na mieste,nad klin.remeňom je "ofrkaný" ten filc a trochu aj kapota.Proste biela čiara- ako keby tam niečo frkalo(od soli to asi nebude...).Aj to som umyl a teraz uvidím.
Nie je to náhodou divné??
Ja teda nie som žiadny automechanik a mám od toho dooosť ďaleko ,ale toto sa mi nezdá a bol by som dosť sklamaný,keby som mal pravdu,lebo zatial boli docela šikovní a féroví v tomto servise.

je to toto?-

Obrázek
Toyota Auris 1.8 hybtid
Suchoš
Člen Týmu

Příspěvek od Suchoš »

to muco: jj, je to přesně ono na tom obrázku... měl jsem to úplně stejné, jak to popisuješ ty... :( zavolal jsem do servisu v Liberci, pumpu objednali a výměna trvala cca. 4 hodiny, vše v rámci záruky zdarma
RAV4 2.5 AWD Hybrid 2023 GR Sport
Yaris 1.5 Hybrid 2023 GR Sport
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tak teraz akože čo mám urobiť,keď mi povedali v servise,že je všetko OK. To ich mám ja presviedčať,že to ich "...všetko je OK" je na milú pi..?
T
Naposledy upravil(a) muco dne stř 01.12.2010, 15:40, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
miloshi
Navigátor

Příspěvek od miloshi »

muco píše:Do pi.. aj s našimi vyje...slovenskými servismi
:twisted: :twisted: :twisted:
Tak teraz akože čo mám urobiť,keď mi povedali v servise,že je všetko OK. To ich mám ja presviedčať,že to ich "...všetko je OK" je na milú pi..?
To si neuvedomujú,že sa to samo neopraví???

napísal som do blavy na cenralu a poslal som aj fotku(i keď som to už očistil,aj tak tam nejaký malý ružový sajrajt z vody zostal-chvala bohu),som zvedavý na odpoveď...
no daj vediet potom 8)
nikolajk
Navigátor

vodna pumpa

Příspěvek od nikolajk »

Ahojte Yarisaci co skoro sa stanem a ja majtelem Yarisa 1.33 MMT a ked citam tak som zhrozeny.Co to je nove auta ktore maju 8000 az 25000 km a tece pumpa podobne.Neni to hanba?A ja som si mislel ze japonec je kvalita.Podla mna je moc napnuti remen pumpy a nici sa lozisko.Ale to je moj nazor.Pital som sa v predajny a bolo mi povedane ze take neco jeste nepoculi a ze sa nemam co obavat.Neviem co mam robit jedine modlit sa aby som mal stastie.Mozem povedat ze za 16 rokov som mal 14 aut aj ojazdene ale take neco som nemal.Je to naozaj hanba ze si kazia Toyota takto meno.Pekny den.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Vtipne je na tom to, ze Yaris patri udajne k nakvalitnejsim autam na trhu. Osobne si to nemyslim, ale ak to tak skutocne je, ako su na tom potom ostatne auta, ked my mame s Yarismi nemale problemy?
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
miloshi
Navigátor

Příspěvek od miloshi »

borland píše:Vtipne je na tom to, ze Yaris patri udajne k nakvalitnejsim autam na trhu. Osobne si to nemyslim, ale ak to tak skutocne je, ako su na tom potom ostatne auta, ked my mame s Yarismi nemale problemy?
inak... mas vazne problem s yarisom? uz sa ti na nom nieco stalo?

ja osobne mam problem len so slovenskou toyotou :))) ked viem ze hlucnejsi vyfuk by mi mohli vymenit za menej hlucny... inak auto slape ako hodinky... a ocakavaj ze aj bude. takze ja ho hodnotim ako kvalitne auticko 8)
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Mozno som prisny, ale kyvajuce sa prave zadne sklo, vrzgajuca palubovka, piskajuce brzdy, polofunkcne plynove vzpery kufra, rezonancny bod motora, kyvajuce sa vnutorne spatne zrkadlo, chybajuci filter klimatizacie a zle zlicovanie interierovych dielov mi nepripada ako vrchol kvality v danom segmente.
Co je horsie, nejde o vadny kus. Vyssie spominane problemy boli spominane na fore viacerymi uzivatelmi.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

nikolajk: upřímně motor 1,33 a novou převodovku bych chtěl taky ;-)

na druhou stranu je pravda že se servisy (většinou v Praze) jsem si za dobu záruky mojeho auta užil dostatečně.. :D a i proto se mi do nového auta vubec nechce.. o pětileté auto se starám v pohodě z větší části sám, je to levné, a co hlavně bez stresu!! ;-)

ostatni značky jsou na tom podle mě s poruchovostí podobně, spousta dílů se používá napříč automobilkami... jediné veliké + pro Toyotu jsou podle mě akorát motory! jinak je to všechno normální evropský standard.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

miloshi píše:
muco píše:Do pi.. aj s našimi vyje...slovenskými servismi
:twisted: :twisted: :twisted:
To si neuvedomujú,že sa to samo neopraví???

napísal som do blavy na cenralu a poslal som aj fotku(i keď som to už očistil,aj tak tam nejaký malý ružový sajrajt z vody zostal-chvala bohu),som zvedavý na odpoveď...
no daj vediet potom 8)
Čakám na to -každú hodinu pozerám mail,či niečo neprišlo-dám vám vedieť a veľmi rád
:wink: :wink: :wink:
Naposledy upravil(a) muco dne stř 01.12.2010, 15:41, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“