škubnutí při přeřazení

vše ohledně modelové řady Avensis
ondrej
Navigátor

škubnutí při přeřazení

Příspěvek od ondrej »

Zdravím všechny, chystám se tento týden na opravu přední nápravy. Koupil jsem tyčky stabilizátoru a uložení stabilizátoru, ale ještě něco mě mírně vibruje při rozjezdu na leve straně. Taky citim škubnutí taky jakoby z levé strany při přeřazení, zejména z jedničky na dvojku. Kontroloval jsem už všechno a nic nevypada že by mělo vůli. Poloosy jsou bez vůlí. Co tipujete, čep ramene, uložení ramene nebo čep řízení? Předpokládám že silentbloky motoru to nejsou, řadící páka se při ubraní a přidání plynu ani nehne. Díky za rady, popřípadě napište jestli někdo řešil podobný problém.

Toyota Avensis
1998, 1,6 81kw, sedan.
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

Jak jsi dopadl? Vyměněno? Spraveno?
ondrej
Navigátor

Příspěvek od ondrej »

Ještě jsem tam nebyl, čekám až mě přijdou táhla stabilizátoru, ta vůle vypadá na pouzdro ramene, jakmile to spravím tak dám vědět.
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

Já mám problém, takového rázu, že buď při rozjezdu nebo při akceleraci nebo v zatáčce, jakobi lupne v pravém předním kole (takový náraz kovu na kov), bylo to ve dvouch servidech (ne Toyota) a neřekli mi nic a nedokázali na to přijít. Když jsem měnil kolaa byl na heveru, tak jsem vzal za kolo a zkoušel cloumat, ale nepovedlo si mi nic objevit, kromě toho, že se rozhoupal celý motor přez zařazenou rychlost. Myslel jsem na uložení motoru, ale řadička drží při akceleraci velmi dobře, hýbe se pouze minimálně při pátém rychl. stupni.
Ještě jedna věc mě zaujala na zadní nápravě, když je zatažená ručka a snažím se otočit kolem, tak je to jako ozubené soukolí, kolem se dá točit sem a tam tak o pět stupňů, pak se zarazí a nejde otočit dál, pouze nazpět.
Jedná se T25 2.0 D4D r.v. 2004

Co Vy na to dámy a pánové?
majkl75
Řidič

Příspěvek od majkl75 »

Ještě jedna věc mě zaujala na zadní nápravě, když je zatažená ručka a snažím se otočit kolem, tak je to jako ozubené soukolí, kolem se dá točit sem a tam tak o pět stupňů, pak se zarazí a nejde otočit dál, pouze nazpět.
Jedná se T25 2.0 D4D r.v. 2004

to me take zajima .. ma tenekdo poznatek ?
diky
ex. AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Je to normalne aj mne to robi
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

jelinek4 píše:Je to normalne aj mne to robi
je mi jasné, že je to normální, ale jak je tedy ručka konstrukčně řešena?
ondrej
Navigátor

častečně vyřešeno

Příspěvek od ondrej »

Zdar, tak jsem byl s autem v servisu, vyměnili táhla stabilizátoru a uložení stabilizátoru. Teď už nic neklepe, nicméně zůstalo jemné cuknutí při přeřazení. V servisu všechno překontrolovali , uložení ramen, silentbloky motoru, čepy , ale žádné vůle tam nejsou. Tak už fakt nevím, asi jsem moc rozmazlený.
Somebody has any idea???
ondrej
Navigátor

Příspěvek od ondrej »

Ahoj, tak zase otravuji s tou vůlí při řazení. Už jste někdo měnili zadní silentbloky v předních ramenech? (ty větší) Kolik může stát práce za výměnu v neznačkovém servisu? Domnívám se že by to mohla být ta příčina toho škubání, vypadají mírně popraskané na povrchu. Díky za rady, za dva týdny jedu na dovolenou a chtěl bych to dát do pořádku.
ondrej
Navigátor

Příspěvek od ondrej »

Zdar , no vidim že nejsou žadne reakce tak nahodim ještě jednu hypotezu. Nemuže se jednat o nějakou vůli na poloose a nemůže to mít spojitost s vrznutím spojky při rozjezdu? To mě taky mimochodem dělá. :-) Jinak homokinetáky jsou v pořádku, žádné chroupání a nic podobného. Nevíte někdo jak je poloosa připevněna k převodovce, nachází se v připojení nejaká pružná část (silentblok, uložení,). při rozjezdu když pustim spojku tak to trhne na leve straně, když přeřadím na dvojku tak to taky trhne. Poraďte zoufalci, ve dvou servisech se tim evidentne nechtějí zabývat ,že je to v pořádku.
Díky.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

poloosa ma na konci tisicihran ( jako ozubene kolo ) a ten je zasunut do prevodovky celkem fest , nic pruznyho bych tam nehledal ( pokud je to porad stejne , a Avem zkusenosti nemam )
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ondrej
Navigátor

Příspěvek od ondrej »

Tak mně to nedalo a zajel jsem s tim na STK ať mě to pořadně protřesou a výsledek? Čepy ok, uložení ramen ok, silentbloky motoru ok - zkoušeli jsme rozjezdy i s brzdou, mechanik stál pod autem ale nic se ani nehne.
Při rozjezdu jsou cítit malé vibrace od spojky.
Tak ted´už fakt nevím. Budu vděčný za jakoukoli radu.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

A co takhle spojka???
ondrej
Navigátor

Příspěvek od ondrej »

No spojka zabírá dobře, ale proč by dělala takové rázy při rozjíždění?
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

no někdy to může dělat i přítlačák.
J.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“