Prosím o radu, vadná spojka - demontáž motoru

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
David D.
Člen Týmu

Prosím o radu, vadná spojka - demontáž motoru

Příspěvek od David D. »

Zdravím všechny a prosím o radu. Najednou mi po trochu větším vytočení a přeřazení začala prokluzovat spojka a pedál citelně změknul. Nedá se s tím skoro vůbec jezdit (zřejmě problém s přítlačákem, resp. pružinou). Takže se chci zeptat jestli jste někdo neměli náhodou podobný problém, ale hlavně jak případně co nejjednodušeji demontovat motor, abych zbytečně nerozebíral půl auta. Jestli horem nebo spodem s ohledem na hlavní části jako převodovka, poloosy, náprava apod. a příp. možnost jejich nechtěného poškození. Už jsem sice pár motorů z různých aut demontoval, ale většinou se zadním náhonem a nebo tam bylo dostatek místa na vysunutí do boku což jak se na první pohled zdá nebude tento případ. Mám Carinu II 1,6 16V a bohužel jsem zatím nesehnal žádnou knihu ani manuál, který by mi pomohl. Agregáty by měly být stejné jako v Carině E. Díky všem za případnou radu či odkaz.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

vyháknout poloosy, povolit silentbloky na převodovce a tutostranu motoru ( zavešenou ) spustit dolu, sundat převodovku, vyndat ji spodem a je to...
David D.
Člen Týmu

Příspěvek od David D. »

Zatím moc díky. Poprosil bych, ale ještě o upřesnění s těma poloosama, nikdy jsem to nerozebíral. Jak vyháknout, na které straně, kde dřív, postup. Ještě jednou díky.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

povolit matky na konci poloos ( zvenku veprostřed v nábojích ) potom bud vyháknout nahoře tlumič a vyklopením tehlice získat místo na vyjmutí poloosy nebo odpojením dole ( čepy ) to udelat obrácene. Je to uvšech aut stejné takže pokud tohle nevíš, tak předpokládám žes to nedelal , takže ti poradím jednu vec - s takovýmyhle znalostmi se na to vykasli a dej to nekomu kdo umí..

jinak tu za pár dní budou opet temata typu - nejde povolit čep/ tyčka stabíkku, nejde povolit poloosa, jak ji vyháknu z prevodovky atd atd atd / předem upozornuju že to vse už na foru je takže hledej..
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

ahoj, nechcem zakladat nove tema, mam len taku otazku o spojke na carinu. Nie ze by som ju prave potreboval, ale mam moznost kupit komplet sadu valeo za 130€. Dobry kseft, alebo nechat tak?
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 69..patrik »

to jarson >>>Mrkni na tyto stránky a zkust to porovnat. Mě osobně se ale ta cena vcelku líbí, bohužel na Cariny stojí spojky klidně i 7000-7500,- (Kč) ... a to je dost (na sériovou spojku).

http://ekatalog.intercars.cz/
http://www.aci.cz
http://www.autokelly.cz
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

takze to je podla teba dobra cena? a co znacka a kvalita , je to Valeo a je tam "made in korea"
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

cena není špatná, ale jak je na tom Valeo s kvalitou Ti neřeknu, já s tím osobní zkušenosti nemám. Asi bude mít každej jiný (jako u všech značek :wink: ), na netu sem našel lidi kteří si to chválili, ale taky lidi co na to nadávali. V tomhle Ti fakt neporadím, takže Toyoťáci, piště svoje zkušenosti, šup šup :D
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

a v korei nebo číně se dneska vyrábí skoro všechno, takže to v dnešní době není zas tak směrodatný. I některý originální díly se tam vyrábí, takže to máš vcelku jedno :)
Odpovědět

Zpět na „Carina“