Ahoj,
dostala sa mi moznost kupit ojetu Corollu 1.4, 2001. Na aute sa vsak prejavuje problem s brzdami - skripu pri brzdeni. Povodny majitel tvrdi ze s tym bol v servise a povedali mu ze to nie je nic vazne - ze medzi brzdami je spina a casom to prejde. Samozrejme, ja som v tychto veciach uplny laik a neviem to poradit.
Viete mi niekto poradit aka zavada to moze byt? Mate niekto podobnu skusenost?
Dakujem!
Stefan
Corolla 1.4, 2001 - problem s brzdami
brzdy
ja tiez nie som nejaky odbornik ale u Toyoty problemy s brzdami az tak caste nebyvaju. Vacsinou su brzdy asi opotrebovane
(teda konkretne dosticky su zdrete a bubnove oblozenie alebo ako sa to vola je osuchane) a moze sa kludne stat, ze ak auto dlhsie stoji tiez to bude
piskat chvilku kym sa zohreju poriadne brzdy a ten povrch sa trosku obrusi .. aj s tou necistotou by na tom mohlo nieco byt ale nemam s tym konkretnu skusenost
Ja mam Corollu z roku 1994 a mam na nej este povodne bubny aj brzdove kotuce, akurat som ich daval raz brusit a menil som trubky na brzdovu kvapalinu ine problemy som s brzdami nemal.
(teda konkretne dosticky su zdrete a bubnove oblozenie alebo ako sa to vola je osuchane) a moze sa kludne stat, ze ak auto dlhsie stoji tiez to bude
piskat chvilku kym sa zohreju poriadne brzdy a ten povrch sa trosku obrusi .. aj s tou necistotou by na tom mohlo nieco byt ale nemam s tym konkretnu skusenost

Ja mam Corollu z roku 1994 a mam na nej este povodne bubny aj brzdove kotuce, akurat som ich daval raz brusit a menil som trubky na brzdovu kvapalinu ine problemy som s brzdami nemal.
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Vzadu by si mal mať bubny - vyčistiť ich je easy - nezaťahuj ručnú brzdu - daj dole koleso a bubon pekne stiahneš - vyčisti ho naj technickým benzínom, pozri ako je na tom obloženie a ak je dosť hrubé, tak sa nič nedeje. Opartne nahoď nazad bubon aj koleso - malo by sa to zlepšiť ak bolo v bubne kopa čierneho prachu.
S predkom sa radšej moc nehraj ak s tým nemáš skúsenosti - len pozri či nie sú na kotúči zvon aj zvnútra ryhy - ak nie sú, tak to škrípanie bude skutočne len dočasné - nové platničky zvyknú škrípať..
S predkom sa radšej moc nehraj ak s tým nemáš skúsenosti - len pozri či nie sú na kotúči zvon aj zvnútra ryhy - ak nie sú, tak to škrípanie bude skutočne len dočasné - nové platničky zvyknú škrípať..
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
Re: Corolla 1.4, 2001 - problem s brzdami
Chyba v servisu nebo prodávajícímStefan píše:...ze medzi brzdami je spina a casom to prejde....