Mesiac s Toyotou Avensis 2006 .. postrehy a otazky
Mesiac s Toyotou Avensis 2006 .. postrehy a otazky
Zdravim,
mam za sebou mesiac s Avensisom a rad by som dal niekolko postrehov:
- D-CAT ma byt setrny k prirode ale 177koni robi uplny opak lebo mam tazku nohu a jazdu si uzivam, kto povie ze to je nudny japonec je na velkom omyle
- spotreba je 8,7l cakal som menej ale zasa pri mojej jazde sa nemam co cudovat ... 80% mesto 20% mimo mesta
- vec na ktoru som nezvyknuty oproti benzinu su vibracie motora ktore su proste vysie ako benzin, ten diesel nie je taky kultivovany
- mam nemecky manual a doteraz neviem niektore veci ovladat
a preto idu otazky:
1. svetla ... nemoze mi niekto naskanovat stranu s popisom svetiel a tie packy? Pri zapnutych xenonoch sa mi zda ked som dnes siel v uplne tme ze maju malu svetelnost.
2. je mozne tie xenony nejako nastavit? Napriklad vyska svietenia ako pri klasickych svetlach kde su povedzme 3-4 polohy natocenia vysky svetiel?
3. Je mozne ze su xenony vypalene je ich treba menit? Neviem proste odhadnut aka ma byt svietivost ci je dostatocna
4. Vymenili sme si dnes na kratku jazdu auta s kamosom a isiel na Avensise na ktory som sa s 1.9tdi VW proste nechytal. Co ma prekvapilo je dym pri vytoceni motora, viem ze diesel zvykne dymit ale som myslel ze filter pevnych castic toto prave zrusi ... Takze je normalne ze pri sportovej jazde aj pri D-CATe proste dymi vyfuk a je to normalne pri ostatnych dieseloch?
Diky za kazdu odpoved a radu.
Fero
mam za sebou mesiac s Avensisom a rad by som dal niekolko postrehov:
- D-CAT ma byt setrny k prirode ale 177koni robi uplny opak lebo mam tazku nohu a jazdu si uzivam, kto povie ze to je nudny japonec je na velkom omyle
- spotreba je 8,7l cakal som menej ale zasa pri mojej jazde sa nemam co cudovat ... 80% mesto 20% mimo mesta
- vec na ktoru som nezvyknuty oproti benzinu su vibracie motora ktore su proste vysie ako benzin, ten diesel nie je taky kultivovany
- mam nemecky manual a doteraz neviem niektore veci ovladat
a preto idu otazky:
1. svetla ... nemoze mi niekto naskanovat stranu s popisom svetiel a tie packy? Pri zapnutych xenonoch sa mi zda ked som dnes siel v uplne tme ze maju malu svetelnost.
2. je mozne tie xenony nejako nastavit? Napriklad vyska svietenia ako pri klasickych svetlach kde su povedzme 3-4 polohy natocenia vysky svetiel?
3. Je mozne ze su xenony vypalene je ich treba menit? Neviem proste odhadnut aka ma byt svietivost ci je dostatocna
4. Vymenili sme si dnes na kratku jazdu auta s kamosom a isiel na Avensise na ktory som sa s 1.9tdi VW proste nechytal. Co ma prekvapilo je dym pri vytoceni motora, viem ze diesel zvykne dymit ale som myslel ze filter pevnych castic toto prave zrusi ... Takze je normalne ze pri sportovej jazde aj pri D-CATe proste dymi vyfuk a je to normalne pri ostatnych dieseloch?
Diky za kazdu odpoved a radu.
Fero
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Re: Mesiac s Toyotou Avensis 2006 .. postrehy a otazky
Avensis samozrejme je nudny Japonec stejne jako vicemene kazda Toyota. Pokud to srovnavas s Passatem a podobne, tak to cloveku neprijde, ale pri srovnani s nejakym opravdovym autem je Avensis k uzoufani nudne auto. Gumove rizeni, nulova odezva od kol, prevodovka s presnosti odpovidajici rodinnemu vozitku, ale nic vic, posez jak v SUVcku (coz ma samozrejme i sve vyhody) a tupe motory spolehlive likviduji jakoukoliv zabavu. Avensis neni auto, Avensis je premistovadlo z bodu A do bodu B.feronovak píše:kto povie ze to je nudny japonec je na velkom omyle
Jinak ten diesel neni mene kultivovany jenom proti benzinum on je mene kultivovany i proti jinym dieselum. Staci si project nejake novejsi DCIcko nebo HDIcko a hned clovek vidi, ze diesel se da udelat rozhodne mene vibracni.
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
Re: Mesiac s Toyotou Avensis 2006 .. postrehy a otazky
Schvalne teraz to porovnam s BMW 330xd ktore som mal na vyber s Avensimom a nakoniec som bral avensis. Dovod? Rozmery a hlavne motor. BMW bol 6 valec s 220 konmi ale mozem vklude povedat ze aj ked zvuk na bmw bol lepsi tak tah a jazdne vlastnosti 2.2l od toyoty si nezadaju s tymto bmw ... O cene ani nehovorim ...Duchy píše:Avensis samozrejme je nudny Japonec stejne jako vicemene kazda Toyota. Pokud to srovnavas s Passatem a podobne, tak to cloveku neprijde, ale pri srovnani s nejakym opravdovym autem je Avensis k uzoufani nudne auto. Gumove rizeni, nulova odezva od kol, prevodovka s presnosti odpovidajici rodinnemu vozitku, ale nic vic, posez jak v SUVcku (coz ma samozrejme i sve vyhody) a tupe motory spolehlive likviduji jakoukoliv zabavu. Avensis neni auto, Avensis je premistovadlo z bodu A do bodu B.feronovak píše:kto povie ze to je nudny japonec je na velkom omyle
Jinak ten diesel neni mene kultivovany jenom proti benzinum on je mene kultivovany i proti jinym dieselum. Staci si project nejake novejsi DCIcko nebo HDIcko a hned clovek vidi, ze diesel se da udelat rozhodne mene vibracni.
no ja bych klidne proti tomu passatu sel
(uz jsem to zkousel teda... moc se mu to nelibilo
)
auto nedymi vubec ani kdyz na to slapnu
vibrace motoru, jak kdy - nekdy nevim ze to aute je ani nastartovane, nekdy je to citit na podlaze, na volantu, ale je to takove mirne pobrukovani....
spotreba je jina kapitola - ja jsem stim normalne (no normalne asi ne) - s tezkou nohou jezdil za 10 litru (dalnice, okresky a pak na jested serpentynky)
opravdu si nemuzu stezovat.. jedina tak snad ta spotreba, ale uz jsem se naucil jezdit stim za 7 litru kombinace (okres, dalnice)
zitra stim pojedu praha - cesky tesin (neco malo pres 400km) vetsina po dalnici (brno), tak tam se myslim s jizdou okolo 130km/h dostanu na 6 litru
sef ma bmw 318 benzin a motor je slyset vice nez ve venovi
ale zase na druhou stranu je to ekologicke auto
(v manualu pisou ze pri volnobehu to muze zrat jako pri jizde, pac filtr spaluje castice)

vibrace motoru, jak kdy - nekdy nevim ze to aute je ani nastartovane, nekdy je to citit na podlaze, na volantu, ale je to takove mirne pobrukovani....
spotreba je jina kapitola - ja jsem stim normalne (no normalne asi ne) - s tezkou nohou jezdil za 10 litru (dalnice, okresky a pak na jested serpentynky)
opravdu si nemuzu stezovat.. jedina tak snad ta spotreba, ale uz jsem se naucil jezdit stim za 7 litru kombinace (okres, dalnice)
zitra stim pojedu praha - cesky tesin (neco malo pres 400km) vetsina po dalnici (brno), tak tam se myslim s jizdou okolo 130km/h dostanu na 6 litru
ale zase na druhou stranu je to ekologicke auto

Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
takze to nedymi vobec? ja som to videl raz dymit ked to ten chlap co mal moje auto hodil do 3jky a turbo na plne gule ... neviem prave ci je to normalne alebo nielampacz píše:no ja bych klidne proti tomu passatu sel(uz jsem to zkousel teda... moc se mu to nelibilo
)
ale zase na druhou stranu je to ekologicke auto(v manualu pisou ze pri volnobehu to muze zrat jako pri jizde, pac filtr spaluje castice)
a ako s tymi svetlami? svietia xenony vo velkej tme poriadne alebo nie?
Podle mě když dáš naftě pořádnej kotel, tak bude kouřit každá,podle mě úplně normální věc,neřešil bych to dál.Mám služební Octavii, 25000 km najeto a když jí dám, tak hulí jak stará tatra..Co se týče těch světel, tak xenony by měli rožnit o dost víc než halogeny, tak už je budeš mít možná před smrtí..
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
obecně xenony nelze štelovat, mají čidla na zadní nápravě a podle zátěže se korigují automaticky, jinak nemám xenon, ale normální lampu H1 H7 a už jsem jednu měnil kvůli ulomené koncovce lampy a když stojím za autem, tak ta nová lampa svítí asi tak 2* víc. Myslím, že ty čočky před žárovkou jsou plastové a časem a teplem zmléční a snižují svítivost(jestli to mají xenonyjinak tak sorry)
no na 3 pri cca 3600 otacek jsem zapichnuty v kresle a za mnou neni zadny dym....
nevim, jestli nekecam, ale elektronika ridi davkovani paliva, tak ti tam podle me pusti tolik paliva kolik ho spali ne ?
zkusim to a uvidim....
xenony nemam, takze nevim, mam klasicke stare svetla, ktere jsou IMHO lepsi nez xenony a ty sviti zatim bez problemu (zarovky +50% svitivost se daji taky sehnat do nich)
nevim, jestli nekecam, ale elektronika ridi davkovani paliva, tak ti tam podle me pusti tolik paliva kolik ho spali ne ?
zkusim to a uvidim....
xenony nemam, takze nevim, mam klasicke stare svetla, ktere jsou IMHO lepsi nez xenony a ty sviti zatim bez problemu (zarovky +50% svitivost se daji taky sehnat do nich)
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
Ako to zistim najlepsie? Kto by mi vedel poradit ci su pred smrtou a treba ich menit?pheliss píše:Podle mě když dáš naftě pořádnej kotel, tak bude kouřit každá,podle mě úplně normální věc,neřešil bych to dál.Mám služební Octavii, 25000 km najeto a když jí dám, tak hulí jak stará tatra..Co se týče těch světel, tak xenony by měli rožnit o dost víc než halogeny, tak už je budeš mít možná před smrtí..
Na mojom AVE boli xenóny slabé od nova, riešilo sa to niekoľkokrát ako reklamácia a nakoniec ich vymenili až krátko pred koncom záruky auta, keď sa na to pozrel technik z centrály a povedal, že sú na nič. Miestni toyoťáci furt točili to svoje, že xenóny sú OK.
V noci to svietilo tak slabo, že bolo nutné si prisvecovať hmlovky, alebo diaľkové...proste to svietilo jak za dušičky. Teraz sú super
V noci to svietilo tak slabo, že bolo nutné si prisvecovať hmlovky, alebo diaľkové...proste to svietilo jak za dušičky. Teraz sú super

Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Presne takto to vyzera u mna, proste to svieti velmi slabo a musim dosviecovat s dialkovymi co sa ale neda ked je oproti premavka ...chmelo píše:Na mojom AVE boli xenóny slabé od nova, riešilo sa to niekoľkokrát ako reklamácia a nakoniec ich vymenili až krátko pred koncom záruky auta, keď sa na to pozrel technik z centrály a povedal, že sú na nič. Miestni toyoťáci furt točili to svoje, že xenóny sú OK.
Menia sa len ziarovky alebo cele svetla?
Bol som teraz vecer porovnat svetla s bratom ktory ma BMW 318i s bixenonmi a rozdiel je neuveritelny, zistili sme ze moje svetla mieria prilis dole a maju slaby vykon v porovnani s jeho svetlami ...
Volal som do Bosch Servisu a tam mi povedali ze to moze byt bud vypaleny xenon alebo to moze byt riadiaca jednotka tak neviem ... Nejake skusenosti s tymto?
Volal som do Bosch Servisu a tam mi povedali ze to moze byt bud vypaleny xenon alebo to moze byt riadiaca jednotka tak neviem ... Nejake skusenosti s tymto?