Problem s katalyzatorem 7.g

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Lukeskyw
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Problem s katalyzatorem 7.g

Příspěvek od Lukeskyw »

Zdravy vsechny, moje celda je 105kW, 9/2000 tot vse k uvodu a ted na problem. Nedavno sem resil problem s olejem, takze sem nechal pretesnit motor a uz je to ok, najel sem cca 4000km a rozsvitila se mi kontrolka motoru, to me rozcililo, zajel sem do servisu a tam mi rekli ze lamda za katalizatorem vyhlasila (namerila) spatne hodnoty, a kod chyb je tedy spatná funkce katalyzatoru. Takze asi to opravdu nevydrzel tolik oleje co prez nej proteklo a vypalil se. Chybu mi vyresetovali a ted tam nenaskocila (zatim). Jinak origo kat v toyote stoji 32 000 takze na to kaslu, na netu sem hledal druhovyrobu a bohuzel pry neni, takze jedine universal. Vcera sem mel auto na zvedaku a koukal na ten muj kat a je oproti univerzalu malicky a hlavne od svodu je original trubka 71prumer a universal ma trubku jen 60, ale i tak by se to dalo udelat, otazka jen jestli bude spravne fungovat a nebude to mit vliv na vykon nebo na spotrebu? Resil jste to uz nekdo? predem dik za pomoc.
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Připojuji se k prosbě o radu, mám přesně stejný problém, potvrdila to Toy v Ústí i diagnostika v Plzni na srazu. Mě se kontrolka motoru po resetu opět rozsvítila po cca 200 km.
lukas87
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukas87 »

:evil: sem na tomnaprosto stejne ,cely svody stojej 16 OOOKC z dovozu je to i se sport katalizatorem jenze spotreba se zvedne :roll: DOST prej ale zase o 20koniku vic, jako 32 tacu za origo katik je do nebe volajici :mad:
Celica T23 GT (2OOO)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to vite platina a rhodium je draha vec :)
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
yarisek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarisek »

Tak ja jsem tenhle problem taky dlouho řešil a nakonec objednal tenhle katalizator a emisema jsem prošel v pohodě
:wink:
http://www.sportovniautodoplnky.cz/univ ... -carsound/
Minulost : Yaris Ts, Celica GTS
Současnost : Lexus IS-F Obrázek
Lukeskyw
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Zdravim

Příspěvek od Lukeskyw »

Zdravim tak jsem najel cca 400km a zatim se kontrolka nerozsvitila, necham to chvili jeste byt, ale casem to budu resit universalem :wink: .
Dik za rady.
Lucinka
Řidič

Příspěvek od Lucinka »

Jj, škoda, že jsi ještě nezmínil přístup Toyoty, když ti přetěsňovali ten motor... Mezi náma, já jim nevěřim ani slovo o té ovalitě. Mě papala asi 0.5l na 1000 km a ovalita tam byla. Katík zůstal naštěstí nedotčen...
Lukeskyw
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Ahoj

Příspěvek od Lukeskyw »

Ahoj, o pretesneni sem se zminil v jinem prispevku, s praci v servisu toyota pardubice jsem spokojen. Zatim sem najel cca 5000km a dolejval sem zatim jen 0,5l takze pohoda a nova spojka je taky vpohode :wink: nevim presne jak velka ovalita je na mem motoru ale tlaky mam vporadku, jsem smireny s tim ze si moje celda nejaky olej veme.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No měl bych řešení. Kat pryč,nahrazení trubkou s odpovídajícím protitlakem,druhá lambda sonda pryč a možná nějaký ten koník navíc. Cca 8000
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Odpovědět

Zpět na „Celica“