Koroze :(

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
gramo
Věčnej rejpal

Koroze :(

Příspěvek od gramo »

Mám E9 1.3 XLi, 3dv. hatch, před časem jsem najel cca 260km v dešti a po příjezdu mě napadlo podívat se pod rezervu a našel jsem tam vodu :( Když jsem nedávno dával letní kola, zjistil jsem, že mám na obou stranách vevnitř prorezlé blatníky. Potřeboval bych vědět, kolik by asi stálo vyvaření, ať si můžu rozmyslet, jestli mám plánovat opravy nebo raději rozlučku... další věc, kterou je potřeba opravit jsou gufera na klice a nejspíš i vačkách...

Neplánuju si to auto udržovat co to půjde (kdyby to byla 1.6, tak o tom uvažuju, kdyby 4A-GE, tak do toho nejspíš jdu, ale 1.3 má přece jen své limity), takže se spokojím i s nějakým kompromisním řešením, když mi ještě 1-2 technické vydrží, budu rád. Rozhodně bych se nerad setkal s tlumičem uvnitř kabiny, kdoví co by z takové krizové situace vzešlo...zdraví máme jen jedno... Pár nepěkných děr jsem i v rychlosti trefil a nijak se to naštěstí neprojevilo, nebezpečné zvuky se zezadu neozývají (odjinud taky ne :), ale stejně bych rád věděl, jestli tomu ještě můžu věřit... Zbytek kastle je celkem v pořádku, až na pár míst, které každoročně přebrousím, přetmelím a přestříknu a vypadají za ty 4 roky co ji mám pořád stejně... (na parádu to není, ale aspoň se to nešíří) Ještě prahy mají slabší místa, pod dveřma ok, ale za něma už nic moc.

Jezdím jen občas, auto je spolehlivé, vyhovuje mi a baví mě ho řídit a do "nového" bych taky musel něco vrazit...
žaky
Člen Týmu

Příspěvek od žaky »

Servus. Když budu vycházet z tve poslední věty,tak to neřeš a nějaké kačky do ní vraž. Já do ní vrazil letos cca 12 000 a nelituju,neb s ní počítam ještě par let (tlumiče,část laku,komplet udržba všeho co se má i nemá,zkrátka jsem prolezl uplně všechno co jde. ). Je pravdou že jako byvalý automechanik vim co a jak funguje a většinu zvládám sám,ale korozi zatim řešit nemusim,. E 9,10 je jěste stará klasika schopna alespoň se zakladní udržbou makat do roztrhání . Nechť se na mě majitelé novějšich typů nezlobí-muj nazor.
ex E 9
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... 7&start=60
Všetko sa dá, keď sa chce a vie... :wink:
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Jj Rasťo, viděl jsem a s nadšením si to přečetl... Mít 4A-GE, tak už se objednávám do Dobříše :) Ono, každá sranda něco stojí a jde o to, jestli není lepší ty peníze vrazit do srandy s jiným autem -- tím nepochybyju o tom tvém, ale o své 1.3 (i když i s tímhle motorem je to se svou vahou celkem použitelné auto). Proto jsem se ptal, s jakou sumou tak počítat na to vyvaření.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

zrovna maj v Dobrisi 4A-GE "skladem" :D , jinak cena za vyvareni je ruzna , zalezi na laku, na poskozeni , jaky se daj sehnat dily ( lemy treba )
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

To jsem si všiml, ale v autě a v TP mám 2E-E a to už by se toho muselo předělávat víc -- brzdy, budíky, výfuk (ten mám kromě předku nový, taky Bosal :(, tak doufám že z toho nebudu mít metací vůz jako dr.knedlo -- zadní díl jsem si laickým okem prohlížel a vypadalo to OK, tak snad to vydrží...)
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Fuuu - koľko ma to stálo? - 13 tisíc českých ma stáli diely z JMAuto. Materiál na zváranie cca 2 tisíc našich korún + nejaký ten klasický plech na diely ktoré bolo treba vytvarovať, lebo ich nedostať kúpiť. Trvalo to síce dlho - cca 3 mesiace, ale treba si uvedomiť, že autu sme sa s kamošom venovali len o víkendoch po pár hodinách. Som si istý, že šikovný klampier na "plný úväzok" by s tým nemal týždeň čo robiť (ak by mal všetky diely).
Horšie to bolo s opravou dna kasne a aspoň akou takou antikorovou úpravou - však som to tam popísal. Dnes som aj nejaké nové foto nahodil - motor už vrčí - napodiv bez problémov v podstate na prvý šup.
Čo sa týka toho prečo investujem, to som tam asi nenapísal. K tomu autu mám dosť silný citový vzťah - je to posledné auto, ktorému k prežitiu pomáhal môj otec pred tým, ako zomrel a malo to byť auto pre neho - preto som do tej AE92 vrazil všetky prachy čo som mal a nepozerám vôbec na to, že som zaň mohol dnes mať nového Aurisa v slušnej výbave.
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Odpovědět

Zpět na „Corolla“