motor D-CAT

vše ohledně modelové řady Avensis
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Clown Pennywise píše: Se divim, ze se vam chce platit takovy prachy. :roll: Zvlast kdyz je uz auto po zaruce.
Já auto koupil jako ojeté v Toyotě a mám na něj 1 rok záruku :) Navíc mi v rámci záruky zdarma měnili komplet brzdy, tak jsem tam nechal rovnou udělat i 90.000km prohlídku se vším všudy (+ palivový filtr) 8)
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
KiWiN
Člen Týmu

motor D-CAT

Příspěvek od KiWiN »

Myslíte, že pro motor D-CAT je vhodný olej MOBIL ESP Formula 5W-30 ??? A měnit po 30.000km spolu s olejovým filtrem?
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Re: motor D-CAT

Příspěvek od tekiler »

KiWiN píše:Myslíte, že pro motor D-CAT je vhodný olej MOBIL ESP Formula 5W-30 ??? A měnit po 30.000km spolu s olejovým filtrem?
tech 30 000 se mi zda moc
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

v pricurce pisou 30tkm, po 15tkm se tam doliva (pokud chybi) nevim co tam lijou za olej, v oreginal toyote taky, tak asi vi co delaji
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

Mne v Toyote povedali ze na nase podnebie a teploty je najlepsie 10w40 tak som dal Castrol Magnatec Diesel 10w40 a nemozem sa stazovat ...
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

feronovak píše:Mne v Toyote povedali ze na nase podnebie a teploty je najlepsie 10w40 tak som dal Castrol Magnatec Diesel 10w40 a nemozem sa stazovat ...
To byl pouze názor jednoho z techniků Toyoty. Jakou zvolit specifikaci záleží mimo jiné na podmínkách a místě ježdění. Takže pokud někdo bydlí v Tatrách a jezdí krátké trasy, tak použití oleje 10W způsobí rychlejší opotřebení motoru.

Zde je třeba zdůraznit, že výrobce motoru nedoporučuje určitou viskozitní třídu oleje (např. SAE 10W-40). Tu si musí volit každý uživatel sám podle toho, pro jaký provoz automobil potřebuje (městský provoz, krátké trasy, dlouhé trasy po dálnici apod.), zda chce šetřit palivo (lehkoběžné oleje), či podle toho, jakou má spotřebu oleje (viskóznější oleje pro utěsnění pístu ve válci).
http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... nky_mytus4

Viskozitní specifikace má většinou tvar např. SAE 15W-40, SAE 5W-40, SAE 0W-30 apod. První číslo udává vlastnosti oleje při nízkých teplotách, tj. čerpatelnost oleje. Čím je toto číslo nižší, např. 5W či 0W, tím bude olej tekutější v zimních mrazech a tím lépe ráno nastartujeme studený motor a rychleji se také olej dostane na všechna potřebná místa. U studeného motoru to v zimě může u oleje SAE 15W-40 trvat třeba i 20 sekund, zatímco u oleje SAE 0W-30 při stejných podmínkách pouze 1 sekundu. Dnes se stále více prosazují motorové oleje s co možná nejnižším zimním číslem. Důvodem je lepší ochrana motoru při studených startech, kdy na kritických místech motoru není ještě dostatečné množství oleje.Čím dříve se motor celý promaže, tím méně trpí a tím se zvyšuje jeho životnost.
http://oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus6
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

ty mýty..

Příspěvek od aczasa »

Zrovna na servru oleje.cz a vyvracení mýtů mi tedy opravdu moc nesedí. :-( Nechci se moc hádat s někým kdo to tam psal, ale občas jsou tam strašné bludy...... Navíc rozdíly mezi oleji jsou minimální. Občas Shell z čech vyveze cisternu mogulu a doveze stejnou cisternu Helixu. Znám to ale jen z praxe, nikoliv vědecky.
Back in Czech.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

pokud clovek vi ze auto bude mit hodne dlouho a neproda ho po skonceni zaruky tak bych radsi ty intervaly zkratil, to ze v servisech toy. na tom nahrobou tolik penez ze se vam ty intervali zkracovat nechce je vec druha , pokud clovek koupi olej normalne a vymeni si ho ( treba po 15 tis ) tak chybu neudela a celkove usetri , auto si bude jen mlaskat

taky zalezi za jak dlouho vzdalenost najedete a v jakych podminkach , ale to se tu resi porad dokola

a ze se po 15tis. dolije je li potreba to je pekny , doporucuji olej kontrolovat a dolevat po kratsich intervalech, nikdy nevite
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Avensis“