vydařený víkend:(

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
jose
Člen Týmu

vydařený víkend:(

Příspěvek od jose »

Zase mi jednou celička udělala radost a postarala se mi o zábavu. Jel jsem si pěkně v klídku po dálnici, a najednou se mi zazdálo že auto nějak divně plave. Že to nedělalo podhuštěný kolo, nebo vyjetý koleje jsem si ověřil až když jsem dojel do ostravy na první světelnou, kde jsem viděl jak se mi kouří od předního kola. Tak jsem se doplazil na parkoviště k tescu, a až jsem kolo sundal, viděl jsem že se mi z prasátka vysunula destička a šprajcla se za ten plechovej kryt a brzdilo to za jízdy, proto ten kouř. Ale to nebylo všechno. Když jsem sundal brzdič a chtěl dát destičku zpátky kam patří, zjistil jsem, že CELEJ KOTOUČ se normálně hýbe, jako by držel jen na homokinetáku nebo co to toyota má, a ložisko jako by tam ani nebylo. Ale bylo tam:) jen se asi za jízdy rozsypalo nebo co.. Každopádně hučet jsem ho neslyšel, jinak bych ho vyměnil dřív. Nebo myslíte že se tam pos*alo i něco jinýho? Já doufám že to bude jen to ložisko. A jako bonus jsem ještě jednou,ani nevím proč prošlápl brzdu naprázdno a vychcala mi všecka brzdovka.. No a já bydlím 120 km z ostravy a budu muset auto opravit přímo na tom parkovišti. Přední ložiska už jsem dvakrát na autech měnil, tak doufám že to bude v poho. Máte někdo nějakej tip, kterej by mi to ulehčil? Třeba kde sehnat cdc ložisko na 4. generaci? je to to který má nalisovanej i náboj se šteftama, pokud se pro čtvrtou generaci tyhla ložiska vůbec dělají.. díkes:)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

předne napiš jakou máš celdu.
CDC neznamená že má nalisovanej náboj, to je vyrobce..

nechci plašit ale na 4G bude asi jen ložisko ne celý náboj :(
jose
Člen Týmu

Příspěvek od jose »

jo, to jsem měl napsat jako první.. je to st162, 2.0 16v 110 kw. U mě už je panika na docela vysokém stupni, protože jsem fakt nikde nenašel ložisko i s nábojem.. samotné ložisko jsem měnil kdysi na hondě, a to byly mé nejhorší tři hodiny v životě. takže mi zřejmě nezbyde než to tam celý rozebrat, naložit do auta, doma vyměnit a zas přivézt a namontovat. vždyt mě by ten život ani nebavil, kdyby byl jednoduchej:)
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

citím s tebou chlape mě se něco podobnýho stalo v Mimoni cca 300km od baráku před 2 lety ulomila se mi poloosa takže kolo držel jen třmen.
tehdy jsem to tam nechal a na druhý den přijel bratr i z kámošem naložily jsme to na vozík a tradáá na moravu :D
Avensis T22 D4D,r.v.10/01
Celica 2.0.GTi r.v.05/90
Obrázek
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Ty vole,upřímnou soustrast.Todle mě podkat,tak mě omyjou.Mě se stalo to,že mi cca 200 km od baráku kleklo "auto" Fiat a čekal jsem na odtah kámoše 5 hodin.No ale to mi praskala hlavní pojistka.Ale to co potkalo tebe to je husté.Tak hodně štěstí.Kdybys si nevěděl rady,tak dej echo.
Obrázek
jose
Člen Týmu

Příspěvek od jose »

Tak ono snad nebude zase tak zle, mě štve hlavně to že jsem chtěl kupovat nový tlumiče a kola, všechno jsem měl krásně naplánovaný a takhle se mi to zase zpozdí.. Pokud to aspon stihnu za víkend zprovoznit, mávnu nad tím rukou:)
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

pokud ma 4gen stejny naboj jako 5gen, tak neni problem sehnat jak naboj, tak lozisko :wink:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
jose
Člen Týmu

Příspěvek od jose »

Leňulka píše:pokud ma 4gen stejny naboj jako 5gen, tak neni problem sehnat jak naboj, tak lozisko :wink:
to je hezký, ale to je zrovna to co nevím:) každopádně už jsem si objednal samotný ložiska, doufám že náboje budou ok. No, v sobotu na to vletím a pak budu vědět víc :shock:
jose
Člen Týmu

Příspěvek od jose »

No, takže víkend minul a auto pořád stojí tam kde jsem ho nechal. Důvod je prostý, ložiska na 4. generaci 2.0 16v prý nikde v republice nejsou a nebudou, jediný způsob který mi byl doporučen je zkusit to přes original prodejnu Toyoty. Tak to ještě zkusím objednat přes internet, uvidím co se dozvím..
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jose píše:No, takže víkend minul a auto pořád stojí tam kde jsem ho nechal. Důvod je prostý, ložiska na 4. generaci 2.0 16v prý nikde v republice nejsou a nebudou, jediný způsob který mi byl doporučen je zkusit to přes original prodejnu Toyoty. Tak to ještě zkusím objednat přes internet, uvidím co se dozvím..

ložiska na 4gen mám , cinkni mi po 19hod na 602 474765 a pokusím se ti max pomoct :)
Odpovědět

Zpět na „Celica“