Chladič, chladící kapalina prosím rychlee :)
- Nataniell
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Chladič, chladící kapalina prosím rychlee :)
Prosim potřebuju rychlou radu, jinak neodjedu, musel jsem měnit hadici od chladiče tak jsem ji vyndal a vypustil jsem vsechnu chladici kapalinu. V domeni ze kdyz ji doleju, nastartuju motor a zacnu topit tak se zacne pomalu dostavat do motoru, jenze v baňce mam porad stejne a neklesa to, kdyz vypnu motor a povolim vycko tak to jen probubla, ale nic vic. Asi to delam spatne, prosim jakej je postup aby to zaclo klesat, nerad bych uvaril motor. Jo a topeni netopi fouka jen studenej vzduch. Potrebuju rychle rady prosim. Kdyztak icq 285768381
kam si dolial tu vodu? do expanzky? nalej ju priamo do chladica predsa... az bude plne, chyt hadicu, trosku pumpuj, nech sa dostane tam kam ma... potom motor prestartuj, nech si vodna pumpa spravi svoju pracu a pripadne skontroluj hladiny.. v expanzke dolej vodu na max hladinu, aka je tam vyznacena... prebytok ti vytlaci,...
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
- Nataniell
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to drobatko nafotil mam dotazy na to co je zakrouzkovane, zajimalo by me k cemu to je. To s tim pismenem "H" kdyz povolim tak je tam ventilek na kterej kdyz zatlacim tak jde z toho vzduch a obcas i nejaka kapalina. Nevim jeslti to nejni ke klimatizaci... To druhe na te expanzce me zajima jeslti nahodou nejni odvzdusnovaci ventil.
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ajajaj vidím že netušíš ale lautr nic co máš pod kapotou, tak trochu nechápu proč se pouštíš do výměny chladící kapaliny.
No nic první obrázek je potrubí klimatizace kde Ti evidentně chybí jeden ventil a jsou to ventily na plnění a odvzušnění klimy.
Třetí obrázek je expanzka chladící kapaliny. Samozřejmně plníme zět to odkud jsme vypustily, tak pokud jsi opravdu vypustil chlasič tak musíš zase naplnit chladič a ne plnit klimu
Pro upřesnění je to takový ten radiátor zepředu na kterém jsou větráky !!!kde bude na vrchní části přetlskové víčko
No nic první obrázek je potrubí klimatizace kde Ti evidentně chybí jeden ventil a jsou to ventily na plnění a odvzušnění klimy.
Třetí obrázek je expanzka chladící kapaliny. Samozřejmně plníme zět to odkud jsme vypustily, tak pokud jsi opravdu vypustil chlasič tak musíš zase naplnit chladič a ne plnit klimu
Pro upřesnění je to takový ten radiátor zepředu na kterém jsou větráky !!!kde bude na vrchní části přetlskové víčko
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
- Nataniell
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno tak jsem si to myslel dobře že to je klima. Mno ja vim co dělám, jen nevim kudy se to dolejva To je celej problém. Ja žádné výčko na chladiči nenašel, prostě jsem to dolil do expanzky a nechal běžet motor, po chvili to začlo klesat až jsem tam postupně nalil vše co jsem vylil. Někdo mi řekl že se chladicí kapalina odvzdušní sama, že to stačí jen dolevat, tak jsem to tak udělal.
-
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem ještě chlazení celé nevypoštěl,ale podle mého názoru by to mělo být jak píšeš.nalít co vleze a po nastartování a zahřátí motoru se otevře termostat a pak tu bude ubývyt s expanzky tak dolívat a dolívat.Tod můj názor.
Naposledy upravil(a) Amadeus dne ned 10.05.2009, 11:06, celkem upraveno 1 x.
Taky je možný,že pokud jsi měl motor studený,tak je zavřený termostat a vodní pumpa to točí jen v motoru a topení a z(i do) expanzky toho moc nepůjde.To že netopí by mohlo být zavzdušněním,ale motor musíš taky ohřát.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Tak z toho, co jsem zde četl jsem nezjistil jestli se ti to povedlo nebo ne..Každopádně ti napíšu jak jsem s tim bojoval já (úspěšně) a to včera. Taky jsem vypustil (z chladiče i z bloku a z topení). Taky jsem si myslel že doleju a až se sepne termostat tak si to nasaje. Každopádně se nedělo to co jsem si myslel. Nádobka byla pořád plná a nechtělo si to vzít ani kapku. Každopádně jsem se nedal a začal jsem jednat. Ucpal jsem přepadovou hadičku a začal brutálně foukat do hrdla expančky. Celej obsah se mi podařilo dofoukat do chaldiče. Opět sem dolil do plnejch a opět foukal pořád dokola. Sice jsem se s tim patlal asi hodinu a přitom mi i málem vystříkl mozek z hlavy ale nakonec se povedlo. Tímto způsobem jsem tam dostal asi 3 nebo 4 litry nemrznoucí směsi. Každopádně mi to stále nechtělo topit. Tak sem se nakrknul. Nakop mého mazlíka a jelikož je to nezničitelná Toyota tak jsem usoudil že to přežije a jel jsem jí trošku projet. Holce jsem trošku zatopil a ta už si to pak sama nasála. Teď už je všechno ok a vše pracuje tak jak má. ještě teď mám natlakovanou hlavu která se mi pořád točí z toho foukání...Každopádně to byla docela prča a s pantátou jsme se u toho dost nasmáli.....Nepíšu to zde jako radu ptže je to asi hodně amatérskej způsob....každopádně sem dosáhl efektu kterej byl potřeba a beru to jen jako humornou příhodu s mojí T23jkou.....tak chlapcíííííí.......foukání zdar......
- Kenny
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
to je dobre ze se ti to povedlo jinak priste muzes povolit ten odvzdusnovak na te expanzce jinak-protoze tato expanzka je jina jak ostatni je dvoukomorova(pri vymene pumpy sem beu problemu z vysroubovanym odvz. nalil a odvzdusnil)
ps: pokud jakekoliv auto ma v okruhu odvzdusnovaci ventil(tak je vhodne az dulezite ho pouzit) jinak je to boj.....
ps: pokud jakekoliv auto ma v okruhu odvzdusnovaci ventil(tak je vhodne az dulezite ho pouzit) jinak je to boj.....
TeLe 1000R - rpm11200
nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo
1UZ-FE
H.-C32
nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo
1UZ-FE
H.-C32