Corolla x Eclipse x Porsche 924/944

Tlachání o všem - bez zaměření!
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

PerryCZ píše:
Idaho píše:
srovnávat corollu , porsche a eclipse je jako bys napsal : co si mám koupit? passata, Octávku nebo trabanta??

:evil: hej , to je nehezke srovnani :( Corolla & trabant :( ...
neříkám že corolla = trabant jen že rozdíl mezi temi vozy ( porsche případne eclipse vs corolla bude jako passat nebo oct vs trabi :D )
srovnáváš absolutne nesrovnatelno vozy - malou nákupní tasku pro přesun z A do B ( corolla ) se sportovním vozem ( eclipse ) nebo se snobským rádobysportákem ( porsche )..
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

AlkyonE10 píše:Tak ste mně asi zase přemluvili. Myslíte si, že kdybych do te moji vpálil 1.6ku 4aFE a překlepal mu číslo motoru, že by to prošlo technickou??
Na číslo motoru se dnes už nehraje, ale na typ ano. Já mám v TP jen 4A.
Tzn. bych doporučil výměnu za jinou corollu s 4A-FE a implantovat 4A-GE. To je jiná sranda.

Pokud máš ale v TP ještě typ motoru: 4E a zapsané číslo motoru, dala by se udělat opičárna typu nechat si vymáznout číslo motoru, pak si nechat udělat čistopis TP a nějak vhodně to narafičit, aby ti místo 4E zapsali 4A. Ale to je asi jednodušší koupit papíry z 4A a pořešit VINko na tvé současné. ;)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Marty píše:...dala by se udělat opičárna typu nechat si vymáznout číslo motoru, pak si nechat udělat čistopis TP a nějak vhodně to narafičit, aby ti místo 4E zapsali 4A...
Já bych v tomhle případě už rovnou nechal zapsat 7A. Motor tam fyzicky jde (Corolla E10 se s motorem 1.8 dělala), díky vyššímu krouťáku to v lehčím autě má docela pěkný efekt a dá se s tím jezdit každodenně bez problémů.

Za předpokladu že by člověk pořizoval auto s tím, že nepotřebuje 4/5 dveří, praktickej kufr a nebude mu vadit vyšší spotřeba, tak potom je už lepší koukat po něčem silnějším. Nicméně jak běžný Eclipse, tak Celica 2.0 budou furt FWD auta - nutno s tím počítat, že to není vysloveně pravý sporťák ale spíš rychlejší kupé.

Porsche 924 bych bral jen pokud nutně potřebuješ vlastnit něco s logem Porsche, neboť motor v tom je vyroben firmou AUDI a trhač asfaltu to rozhodně není. Mimo to je v tom několik zvláštností, které pokud se poserou, tak to stojí za to (motor vepředu, převodovka vzadu, ruční brzda je vlevo vedle řidiče,...).

Takže... co vlastně od auta chceš ? Podle toho se pak teprve dá vybírat.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Beaver píše:Já bych v tomhle případě už rovnou nechal zapsat 7A. Motor tam fyzicky jde (Corolla E10 se s motorem 1.8 dělala), díky vyššímu krouťáku to v lehčím autě má docela pěkný efekt a dá se s tím jezdit každodenně bez problémů.
Pravda, a pak rovnou vzít tu bestii od Malpasa :-)

Beaver píše:Takže... co vlastně od auta chceš ? Podle toho se pak teprve dá vybírat.
Přesně tak, tohle mi uniklo úplně na začátku tohohle threadu. Vidím to tak, že chce něco "zajímavýho" :wink:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
AlkyonE10
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlkyonE10 »

jo marty to dobře vystihl... něco zajimavého. Ale jako swap motoru by taky přicházel v úvahu, ale v TP mám napsane přímo 4E-FE tak nevim no.
A corollu proto, protože je to menší auto (nemám rád dlouhe, vysoke atd) a celkem se mi libi, samozřejmě dveří je u mě +
Toyota Corolla E10 55kW, rv 1996

-TOYOTA DAS AUTO-

Audio & Styling - snazim se o to ale nejsou prachy :-D
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

pokud se toho nebojíš tak bych šel určitě do toho Porsche, Eclipse se mi líbí až to novější nemrkací(muj názor), ale radši než tu 924, tak fakt jak řiká pavo tu 944, ta má sice min ten 2,5l R4, ale zase to slušně pojede a pojistka je stejná jako na 2,0. Jinak Porsche se běžně drží na špici ve spolehlivosti, ale co vim, tak když už se něco podělá tak peněženka velice zapláče nad cenama. Když přišla 944 na svět, taxe všichni majitele 911 divli co všechno si sní můřou na silnici dovolit aniž by je vytrestala jako to uměla jejich 911 s těžištěm alá kladivo. Navíc má i transaxe(převodovku u zadní nápravy) a z toho plynoucí dobrý rozložení hmotnosti, tušim že měla v základu i asi 15% samosvor nebo to maj až silnejší verze ?
PS pokud by si šel po tý 944, tak bych volil spíš auta po faceliftu(ted nevim od kterýho roku), poznáš je podle jinýho(jendodílnýho) předního i zadního nárazníku a podle o několik řádů lešpí palubovky. na www.mojeauto.cz najdeš i jendu 944(drží se mezi 10ti nej recenzema)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

no tak pokud mohu tak se trochu navezu do toho že 924 je sračka... není to tak uplně pravda, strýc jí měl asi rok měl to sice splácanec 944 káču - bomba vzhled a 924 motor - Audi a jak je zde psáno supr jízdní vlastnosti(na dědu) ale motor sice spolehlivý kousek to ano ale lenochod, narovinu 160 byla reálná hranice pro brzké vyvynutí ale 180 už bylo težší a V-Max doraz balo +-190km/h a kdybycj měl hovořit o akceleraci tak sti celica je na tom skoro lépe :wink: takže ikdyž je to nic extra šel bych do 944 když už musí být porsche a jak píše garf, šel bych do faceliftu, ale pokud chceš sporťák a i výkon šel bych do 200sx s13tky, z vlastní zkušenosti - akcelerace?? Cool, V-max?? 240, spotřeba?? no já ho nemám na spotřebu ale město - 9,5-10 s normo stylem, mimo město normo stylem za 8 na pohodu, dravěji 9L a prasečina od 12 do 15L, ale jede to... 8)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“