garančka 30000km
garančka 30000km
čo takto zalozit temy ako ste spokojni a co vsetko vam robili na prehliadke a kolko vas to stalo. kedze dnes som bol ja po 30tis.km tak zacnem ja. cena bola 3894,-skkedze pelovy filter som si nedal vymenit. okrem spomenutych veci robotaj na ich strankach mi este umyli auto zvonka ako aj vycistili motor. pri odovzdavke ma aj odviezli kde som potreboval. plna spokojnost 

tak já jsem byl po prohlídkách vesměs spokojený, ty malé (po 15000) stály mezi 2200-2800kč, ve 30tis. asi 4200 včetně gumiček do steračů a ta v 60000 stála asi 5500kč.
Stejně mám ale pocit, že nejlíp jezdí auto ted, co se o něj trochu starám sám. Budu si sám dávat nové svíčky max. po 30000, vzduchový filtr taky dřív a auto mnohem líp jezdí odspoda. Občas šoupnu něco (STP) do nádrže na pročistění vstřiků a ventilů. Olej se chystám měnit sám, ještě uvidim, štve mě, že mi dali v tsucho modřanech až těsně nad horní rysku, přesto, že jsem na to příjímacího technika předem upozornil - jestli ten starý nenechají pořádně vytéct..?? nevim proč to dělají..
už jsem dával zimní kola, takže jsem si pohrál s čističem brzd (opravdu to lepší brzdí). STK proběhla v pohodě..to auto se mi líbí čím dál víc, je poměrně jednoduché, za péči se odvděčí a v servisech to občas (!!) dělají učedníci.
btw: mám "kabinový" filtr z vysavače za 70kč asi měsíc, už začíná černat (=filtruje!) a ventilátor ventiluje dobře
takže tu děravou sítku od toyoty už za 400 kupovat asi nebudu. 
Stejně mám ale pocit, že nejlíp jezdí auto ted, co se o něj trochu starám sám. Budu si sám dávat nové svíčky max. po 30000, vzduchový filtr taky dřív a auto mnohem líp jezdí odspoda. Občas šoupnu něco (STP) do nádrže na pročistění vstřiků a ventilů. Olej se chystám měnit sám, ještě uvidim, štve mě, že mi dali v tsucho modřanech až těsně nad horní rysku, přesto, že jsem na to příjímacího technika předem upozornil - jestli ten starý nenechají pořádně vytéct..?? nevim proč to dělají..
už jsem dával zimní kola, takže jsem si pohrál s čističem brzd (opravdu to lepší brzdí). STK proběhla v pohodě..to auto se mi líbí čím dál víc, je poměrně jednoduché, za péči se odvděčí a v servisech to občas (!!) dělají učedníci.

btw: mám "kabinový" filtr z vysavače za 70kč asi měsíc, už začíná černat (=filtruje!) a ventilátor ventiluje dobře

-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Garančka 30000 km
to Josuk.
můžeš specifikovat ten filter do vysavače,je nutná nějaká úprava nebo hned tam pasuje. Já jsem kupoval origo z Toyoty za 530 Kč, čili kdyby šel nahradit tím z vysavače bylo by OK.
můžeš specifikovat ten filter do vysavače,je nutná nějaká úprava nebo hned tam pasuje. Já jsem kupoval origo z Toyoty za 530 Kč, čili kdyby šel nahradit tím z vysavače bylo by OK.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
garančka 30000 - Matějka Olomouc
Byl jsem na garančce v Autocentu Matějka - Olomouc a tady jsou mé postřehy.
Takže na garančce vyměnili olej + filtr, pylový filtr, brzdovou kapalinu, na požádání i přehodoli kola s letníma gumama, celkem za 3200 Kč. Ptal jsem se technika i na problémy diskutované tady na fóru a chtěli mi i odstranit "zvukovou izolaci předpínačů bezp. pásů" (kvůli samovznícení), ale zjistili, že už ji ve voze nemám. Dále mi nabídli, že mi vymění přední díl výfuku (kvůli rezonanci zadní části), všechno v záruce.
Co mě ale naštvalo, že při otevření haupny jsem na ní zespoda objevil takový růžový pruh. Po prohlídce vyšlo najevo že je to vodní pumpa, někde prosakuje, díl že nemají a objednali mě na 7. května (cca 14 dní čekání). Technik ale říkal, že by mě s tím ani neměl pustit ze servisu. jelikož jsem ale z Brna a auto používám každý den, podepsal jsem jim "revers" a jezdím teď "na vlastní nebezpečí". Na náhradní automobil podle Toyota Eurocare nemám nárok.
Takže na garančce vyměnili olej + filtr, pylový filtr, brzdovou kapalinu, na požádání i přehodoli kola s letníma gumama, celkem za 3200 Kč. Ptal jsem se technika i na problémy diskutované tady na fóru a chtěli mi i odstranit "zvukovou izolaci předpínačů bezp. pásů" (kvůli samovznícení), ale zjistili, že už ji ve voze nemám. Dále mi nabídli, že mi vymění přední díl výfuku (kvůli rezonanci zadní části), všechno v záruce.
Co mě ale naštvalo, že při otevření haupny jsem na ní zespoda objevil takový růžový pruh. Po prohlídce vyšlo najevo že je to vodní pumpa, někde prosakuje, díl že nemají a objednali mě na 7. května (cca 14 dní čekání). Technik ale říkal, že by mě s tím ani neměl pustit ze servisu. jelikož jsem ale z Brna a auto používám každý den, podepsal jsem jim "revers" a jezdím teď "na vlastní nebezpečí". Na náhradní automobil podle Toyota Eurocare nemám nárok.
- Bobek
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
tekoucí vodní pumpa
Vodní pumpa mě taky začala téct viz : http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... highlight=, tedy kolem 24.000 km, teď jsem byl na třetí garančce, budou mi měnit střední díl výfuku, ještě v záruce. Jinak vše OK.
Toyota Yaris 1.0 Terra Cool 2006
Re: garančka 30000 - Matějka Olomouc
no podla TE asi nie, ale servis keby chcel tak Ti auto poskytne, najma ak ide o taku vaznu zavadu.pfkvn píše:Technik ale říkal, že by mě s tím ani neměl pustit ze servisu. jelikož jsem ale z Brna a auto používám každý den, podepsal jsem jim "revers" a jezdím teď "na vlastní nebezpečí". Na náhradní automobil podle Toyota Eurocare nemám nárok.
Uz som to tu niekde davala, je to oficialne stanovisko z Toy Praha:
Co se týče náhradního vozidla - na základe snahy o neustále zlepšování se Toyota snaží svým zákazníkům vyjít maximálně vstříc a pro účely zajištění mobility během garančních-záručních oprav byl zaveden nový program, kdy má zákazník možnost získat náhradní vozidlo po dobu záruční opravy zdarma. Na uvedeném speciálním programu participuje už více než polovina našich autorizovaných partnerů. To jestli se tohoto programu autorizovaný partner účastní je na jeho vlastním rozhodnutí. Náš autorizovaný partner Vám podá případně veškeré potřebné informace.
Podla mna, mal si im to auto tam nechat.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Autorizovaný partner
No podle www.toyota.cz Matějka JE autorizovaný partner, ale že bych někde našel bližší info o tom, kdo a jak poskytuje náhradní auta, to ne. Příště se jich každopádně zeptám, jak to tedy je. Člověk se holt učí celý život.
- Bobek
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Takže je to tak, Matějka je autorizovaný servis, ovšem není prodejce, takže asi nebude mít k dispozici předváděcí vozidla a tedy ani vozidla náhradní. Velkou výhodou jsou však jeho ceny, které jsou někde jinde než u trendcar toyota-morava. Každá ušetřená stovka se počítá. Jinak garančka po 45.000 km, tedy po třech letech. Rezonance výfuku = výměna středového dílu ještě v záruce, takže si to nechte zkontrolovat.
Toyota Yaris 1.0 Terra Cool 2006

AT Zilina, s DPH 151,- Eur
Umyvali vam auto pred prehliadkou?, mne ano a zda sa ze je lak pekne doskrabany, vsimla si to zena. Neviem co za kefy su na tej umyvacke ale som vrcholne nasrany, daval som ho vzdy umyvat rucne chlapikovi co sa s tym pekne vyhral a teraz toto.. naviac auto sa mi vratilo bez krytky zadneho stieraca, grr, potom ho nasli, ale prepacte som nepocul..
Chvala bohu-u nás také niečo nehrozí,ale povysavať by nebolo od veci.
Inak keď som mal ešte fiestu,tak to bolo uplne bežné,že pri preberaní vozidla sa ma spýtal,či chcem umyť a povysavať auto-samozrejme grátis...
Inak keď som mal ešte fiestu,tak to bolo uplne bežné,že pri preberaní vozidla sa ma spýtal,či chcem umyť a povysavať auto-samozrejme grátis...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid