Zajímavé čtení

. Inu, auto, ať je jakékoliv, je kromě pohonných hmot spousta dalších výdajů. Výdaje bych rozdělil takto:
Okolní výdaje: pojištění (HAV+POV 4500Kč), dálniční známka (loni 1200Kč)
Běžná údržba a opotřebení: stěrače (Valeo 250Kč), olej+filtr (asi 1000Kč), žárovky (asi 30Kč), autovosk v barvě (asi 300Kč)
Pak jsem měl větší investici a to výměnu kotoučů a destiček. Brzdilo to normálně, ale vadily mi orezlé okraje kotoučů (skoro 1cm). Cenu už ani nevím asi něco kolem 2500Kč.
Závady: 0Kč
Nehody: bohužel do mě naboural jeden borec a protože to zatím řeší policie, takže jeho pojišťovna nemá podloženo, že borec je viník, tak jsem si nechal auto opravit ze svého havarijního pojištění s tím, že až bude viník "úředně" potvrzen, tak si to pojišťovny mezi sebou "vyrefundují". Je to hrozný - samá cizí slova, samá důležitost a blbou nehodu nedokážou vyšetřit ani za několik měsíců. Čili škoda za téměř 30.000Kč, ale tu uhradila pojišťovna. Mně to stálo jen nervy (a zdraví manželky).
Závěr je takový, že i když auto jako takové stojí hodně peněz, tak u Cariny je výhoda, že opravy nestojí prakticky nic a spotřeba je vzhledem k váze a objemu motoru výborná. Občas na mě přišly myšlenky jestli nekoupit něco novějšího, ale nakonec jsem od těchto myšlenek upustil, neboť jsem nenašel možného spolehlivého nástupce. Dřív jsem si myslel, že by to mohl být Avensis, ale bohužel nedosahuje spolehlivosti Carin (oproti MBčkům či Francouzům je Avensis pochopitelně naprostá špička). Fakt nevím. Každopádně má Carina má teprve 280tis.km a jen lehce orezlou spodní hranu pravých předních dveří a tak není co řešit.
A co vy ostatní majitelé Carin - za co byste jednou chtěli vyměnit Carinu?