zaver roka a trochu statistiky

vše ohledně modelové řady Carina
kuro
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

zaver roka a trochu statistiky

Příspěvek od kuro »

mili carinaci,
tak mi napadlo, ze sa blizi zaver roka, zhodnotit, co a ako s nasimi milacikmi, ci pomocnikmi...
takze, ak si najdete minutku napiste, kolko km ste toho roku najazdili a kolko $$$ ste do auta boli nuteni investovat, prip. ake poruchy ste museli absolvovat...
idem prikladom, tak zacnem...
============================================
km: iba 15 000 (jazdim od leta t. r.)
$: 2.500,- rozbite lave predne sklo (vandali, alebo zlodeji :-(
naklady na vymenu oleja a filtra

tak vdaka za dalsie prispevky
Obrázek
LEXUS IS200
"ex cariňák:-)"
Obrázek
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

OK, auto bylo koupeny na zacatka brezna, v lete neco pres mesic nejezdilo - jednak sem byl pryc a jednak bylo na oprave
km: 8 000
$: 11000,-Kc - nove tesneni pod hlavou, zbrouseni hlavy (i bloku motoru :roll:), novy rozvody, svicky, svickovy kabely, olej + filtr, vzduchovej filtr a jeste byla menena manzeta na poloose
$: cca 5000,-Kc - autoradio + repro
$: 2000,-Kc - druhy kola i s obutim
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
mimo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Carina

Příspěvek od mimo »

Takže pridám sa aj ja

Auto som kúpil 07/2005 a malo 175.000km

najazdil som 7000km bez akýchkoľvek problémov :lol: :lol: Toyota -klasika :D

Investície:
4000 fólie
4500 rádio
oprava strednej časti výfuku - zadarmo -zatial iba zazvárené,čakám na diely z Brna a čakám aj na komplet brzdy z D (niekde to zaspalo u DHL)
a potom výmena oleja , filtrov.
Aby som nezabudol na zimné pneu 7200
Toyota RAV 4 2,0 VVT-i (112 kW) Obrázek
Toyota Yaris 1.0 VVT-i (48 kW) Obrázek
ex:
Toyota Carina E 1.8 SW Obrázek
Corolla E10 1.4 XLi combi
Corolla E9 1.6 GTi
Pepa
Manager Týmu

Investice

Příspěvek od Pepa »

Za rok toho moc nenajedu , asi tak 12000km Jediná investice byla do nových pneu-6000kč-pak už jen za benzin a dálniční známku.
highwayman
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od highwayman »

Carinu sem kupoval v 6/2005
najezdil neco kolem cca 12 000 ( radeji to nepocitam :) ).

invetice:
----------
Kompletni rozvody - rozvodevy remen , kladky , vodni pumpa, vymena 1x predniho reflektoru ( nefungovalo nastaveni od ridice a korenovi na STK to pripadlo jako oooobrovsej problem ) a oprava napravy , cep , lozisko , tycky rizeni. cena komlet kolem 21 000,-
highwayman
#Avensis 1.8 VVT-I Combi - r.02 ( Toyota Motor M.E. Belgie )# http://toyotaklub.cz/forum/album_pic.php?pic_id=3325 :-)
#Carina E 2.0 GLi 16V Combi - r.96 ( Toyota Motor U.K.)# http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=3308 :-(
JakubKotal
Člen Týmu

Příspěvek od JakubKotal »

Rád bych obnovil tohle téma. Tak jak jste si vedli v minulém roce?

Carinu jsem kupoval v dubnu. Do konce roku jsem najel 9.000km. Hned po koupi jsem nechal udělat olej, rozvody, spojku, kabely, svíčky, levé zadní ložisko a ještě pár drobností. Celkem 15.000,- kč. Pak jsem kupoval letní gumy (málo jetý Bridgestone Potenza), plechy a poklice. Dohromady 4.500,- kč. Před zimou jsem pak dělal zimní prohlídku, vyměněny kapaliny, stěrače. 1.500,- kč.

Dohromady teda 21.000,- kč. Nepočítám benzín a náklady na pořízení auta (cena auta, evidenčka, eko výpalné, pojistka).

Tenhle rok už 1.500 dálniční známka. Potom mě bude čekat asi výměna řízení, cca 10.000,- nové :-). Taky znova pojistka na rok 4.500,- a nová technická.
Obrázek
Toyota Carina E, sedan, r.v.96, 4A-FE 73kw
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

tento rok uz sme jazdili malo - len 13700km
menil som zadne oblozenie - Kashyama cena 25€+10praca
filter a olej 5W40 2x
ziarovka nad SPZ - cenu neviem
ziarovka v kontrolke hmlovky - cenu neviem
baterku 62AH ( po 6rokoch) 55€
este asi stierace, ale nie som si isty ci to bolo v tomto roku - pouzivam HEYNER na tie su dlhoveke
...no ine si nepamätam.
to neznamena , ze by toho nepotrebovala viac, uz ma nad 400tkm. Za chvilu bude mat jubileum 100tkm v mojich sluzbach, tak jej potom doprajem. :D

edit: vidim , ze ostatni pod tymto prispevkom to pojali takpovediac "komplexnejsie". Tak doplnim aj ja
- poistka (PZP) 88,06€

:D
Naposledy upravil(a) jarson dne ned 06.01.2013, 22:27, celkem upraveno 4 x.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
GammaRay
Věčnej rejpal

Náklady na auto za rok 2012

Příspěvek od GammaRay »

Zajímavé čtení :-). Inu, auto, ať je jakékoliv, je kromě pohonných hmot spousta dalších výdajů. Výdaje bych rozdělil takto:

Okolní výdaje: pojištění (HAV+POV 4500Kč), dálniční známka (loni 1200Kč)

Běžná údržba a opotřebení: stěrače (Valeo 250Kč), olej+filtr (asi 1000Kč), žárovky (asi 30Kč), autovosk v barvě (asi 300Kč)
Pak jsem měl větší investici a to výměnu kotoučů a destiček. Brzdilo to normálně, ale vadily mi orezlé okraje kotoučů (skoro 1cm). Cenu už ani nevím asi něco kolem 2500Kč.

Závady: 0Kč

Nehody: bohužel do mě naboural jeden borec a protože to zatím řeší policie, takže jeho pojišťovna nemá podloženo, že borec je viník, tak jsem si nechal auto opravit ze svého havarijního pojištění s tím, že až bude viník "úředně" potvrzen, tak si to pojišťovny mezi sebou "vyrefundují". Je to hrozný - samá cizí slova, samá důležitost a blbou nehodu nedokážou vyšetřit ani za několik měsíců. Čili škoda za téměř 30.000Kč, ale tu uhradila pojišťovna. Mně to stálo jen nervy (a zdraví manželky).

Závěr je takový, že i když auto jako takové stojí hodně peněz, tak u Cariny je výhoda, že opravy nestojí prakticky nic a spotřeba je vzhledem k váze a objemu motoru výborná. Občas na mě přišly myšlenky jestli nekoupit něco novějšího, ale nakonec jsem od těchto myšlenek upustil, neboť jsem nenašel možného spolehlivého nástupce. Dřív jsem si myslel, že by to mohl být Avensis, ale bohužel nedosahuje spolehlivosti Carin (oproti MBčkům či Francouzům je Avensis pochopitelně naprostá špička). Fakt nevím. Každopádně má Carina má teprve 280tis.km a jen lehce orezlou spodní hranu pravých předních dveří a tak není co řešit.
A co vy ostatní majitelé Carin - za co byste jednou chtěli vyměnit Carinu?
Carina E T19 2,0 liftback 1997
JakubKotal
Člen Týmu

Příspěvek od JakubKotal »

Radši na to ani nemyslim, co bych koupil, kdyby Carina nebyla, protože mám odpor k novým autům. Jsou to hrůzy, spotřební zboží, který je stavěný na pár let, pak se rozpadne, nehledě na to, že nesnáším, když mi něco kecá do řízení jako zapnutý pásy, automatický stěrače, hlídače mrtvých úhlů, adaptivní tempomaty, hlídače únavy, přejetí pruhů, brždění pro zabránění srážky atd., asi bych zešílel. Nejspíš budu nucenej vybírat z ojetých aut, který tyhle věci nemaj, mají benzínový motor a manuální převodovku. Do té doby než doslouží Carina snad EU nestihne zakázat všechny tyhle auta kvůli emisím a bezpečnosti. Hlavně mě ale děsí, že všechny poctivý auta, který jsou jednoduchý, spolehlivý už se dávno nevyrábí, každý rok jich tisíce skončí ve šrotu a ty co jezdí jsou dalších několik tisíc kilometrů blíž tomu skončit tam taky.
Obrázek
Toyota Carina E, sedan, r.v.96, 4A-FE 73kw
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Haha, ja to mám presne ako GammaRay, ale doslova, ešte aj tie kotúče :D (a preto to kopírujem od neho, len mením ceny)

Okolní výdaje: pojištění (3200 Kč), dálniční známka (loni 1200 Kč)

Běžná údržba a opotřebení: stěrače (asi BOSCH 250Kč), olej+filtr MANN (800Kč), rozvody+všetky remene (cca 3500kč-už si nepamätám) žárovky (asi 300Kč),
Pak jsem měl větší investici a to výměnu kotoučů a destiček. Brzdilo to normálně, ale vadily mi orezlé okraje kotoučů (skoro 1cm). Cenu 2200Kč.

Závady: 0 Kč

Nehody: 0 kč

SPOLU/Záver: 11 450
Ale aspoň mám pokoj = brzdy a rozvody vydržia viac ako rok :) verím,že tento rok ma čakajú len sviečkové káble a stále zháňam sedačku vodiča,aby sa mi jazdilo pohodlne (jazdím len Praha-SR) a tak by to chcelo aj nastavenie hore-dolu pre pohodlie.
Inak som s Carinou E 1.6. spokojný a kedže má auto aktuálene LEN 112 000 km verím,že tento rok budú investície len do bežných vecí. 8)
GammaRay
Věčnej rejpal

Zvady2 + JakubKotal

Příspěvek od GammaRay »

zvady2
- inu, oba jsme jen běžný průměr majitelů Carin :D
Cena za ty rozvody je docela dobrá - nevíš, prosím tě, kolik jim to trvalo Nh (normohodin)? Ještě ty kilometry najety nemám, ale už je to šest let od výměny, i když ty roky asi až takovou roli nehrají jako ty km.

JakubKotal
Jakube, naprosto s tebou souhlasím! Jednoduchá robustní a bezproblémová auta už patří minulosti. Dnes je z mechanického hlediska všechno v rámci šetření odbyté, na hranici výdrže (ani poddimenzováno, ale ani předimenzováno). Z elektronického hlediska je vše zbytečně "zkomplikováno", kolikrát i desítky řídících jednotek a dalších hloupostí a pak stačí někde i jen špatný kontakt a už to nikdy nikdo nedá dohromady, navíc pokud se jedná o sporadickou (občasnou) závadu, jež se zrovna v servise neprojeví. Navíc spousta věcí je v tom autě opravdu naprosto "otravných".

Chlapci, tož ať nám jednoduchá, spolehlivá a robustní Carina slouží co nejdéle, neboť nemá za sebe náhradu, nepočítáme-li nějaké nové nespolehlivé elektronické krabičky z alobalu :(.
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Rozvody mi menil známi = neznačkový servis, ktorý poznám ja a môj otec už dlho (je to v SR) a trvalo mu to cca 2 hodiny a to menil všetky remene a pritom Toyotu tam isto nemá každý deň (nemá v tom extra prax) takže si myslím,že toľko by to mohlo trvať komukoľvek 8)
Ale treba si dať pozor aby nik nevyberal vačky,lebo tie ozubené kolesá sú tam napnuté voči sebe (to sa tu na fóru dočítaš :)) ale mne nič také nerobil = nie je dôvod pri výmene rozvodu,ale pre istotu ti to sem napíšem,aby si na to mechanika upozornil.

Carina E = auto na bežný servis+benzín 8)
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Náklady na auto za rok 2012

Příspěvek od zmaxxx »

Tak za mě:
Okolní výdaje: pojištění (POV 2600Kč), dálniční známka (loni 1200Kč darem)

Běžná údržba a opotřebení: stěrače (denso 250Kč), olej+filtr (asi 600Kč).

Navíc: denní svícení + dálkový centrál, dohromady cca 4000,-

Závady: 0Kč

Nehody: 242Kč za náhradní barvu - odřené auto (já to nebyl - auto bylo zaparkované).

Závěr Co dodat? :)
GammaRay
Věčnej rejpal

zmaxxx + zvady2

Příspěvek od GammaRay »

Áááá, zdravím zmaxxxe - borce, co najde všechno (i Carinu ve filmu) :) Pěkný přehledný rozpis, jen ten závěr je takový odbytý :D

zvady2 - tak to jsem netušil, že výměna rozvodů je tak jednoduchá - díky za info! :wink:
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Mne to menili na 1.6 4A-FE (pre info) ale myslím že aj ked máš 2.0 tak to bude podobné a daj si pozor,lebo debili z Toyoty v Prahe my napísali 8 hodín!!!

Mi skoro oči vypadli,keď som tú predbežnú ponuku videl. si vravím,že tam budem 8 hodín stáť pri mechanikovi aby som pozeral čo tam toľko robí :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Carina“