AvensisVerso Zadni brzdy....
AvensisVerso Zadni brzdy....
Potřebuji pomoci. Ještě jsem se neptal v servise, ale potřebuji pomoci ( i s prací klidně za peníze) se zadními brzdami. Jsou tam nechlazený kotouče, ale asi velice malá brzdná síla, protože velice rychle reznou a vůbec ale vůbec nebrzdí, takže se neojíždí ani kokotouč ani desky.
Šel by nějak zvýšit tlak na čelisti vzadu? Prostě je víc a víc zapojit do běžného brždění? Díky za pomoc....

Back in Czech.
těsnost...
by měla být v pohodě. Brzdovka se neztrácí. Je to prý ...... vlastnost od výroby. Ale podle mě je to opravdu jen tím, že málo brzdí zadek.
A ruční brzda je jen na kousíčku zadních brzd, takže nerozhejbe válec a kotouč jen tak lechtá u středu. 

Back in Czech.
A s kterým autem máš ten problém???
Mě popravdě Verso brzdí docela dobře a to i v zadu.Myslím jestli tam nebude někde zátěžový ventil,který reguluje tlek k zadním brzdám a to podle zatížení.Ale prosím to je jenom moje úvaha.Tak jsem si myslel jestli tam není něco zatuhlýho.
Jenom něco mimo,za 1/2 hodky odjíždím s Versem do TR-to budou zážitky.
J.
Mě popravdě Verso brzdí docela dobře a to i v zadu.Myslím jestli tam nebude někde zátěžový ventil,který reguluje tlek k zadním brzdám a to podle zatížení.Ale prosím to je jenom moje úvaha.Tak jsem si myslel jestli tam není něco zatuhlýho.
Jenom něco mimo,za 1/2 hodky odjíždím s Versem do TR-to budou zážitky.
J.
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jako vlastnost od výroby bych to teda taky neviděl. co se týče brzd, tak jsem nadmíru s Versem spokojenej. Nevím jestli D4D má posílené brzdy oproti VVT-I, ale kotouče más asi taky na všech čtyřech a já teda brzdím na fleku a brzdy jsou docela ostrý.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Dotykaju sa dosticky celou plochou kotuca?
Odvzdusnoval si zadne brzdy, popripade menil brzdovu kvapalinu?
Casom sa v hadickach nahromadia bublinky, hlavne ked sa casto prehrievaju brzdy a treba ju odvzdusnit (najlepsie vymenit)...
Pokial sa dosticky nedotykaju celou plochou, tak po vymene brzdovej kvapaliny sa bude problem opakovat... Treba bud vymenit vsetko alebo dat zabrusit kotuce a dosticky. Toto vyriesilo problem u mna.
Odvzdusnoval si zadne brzdy, popripade menil brzdovu kvapalinu?
Casom sa v hadickach nahromadia bublinky, hlavne ked sa casto prehrievaju brzdy a treba ju odvzdusnit (najlepsie vymenit)...
Pokial sa dosticky nedotykaju celou plochou, tak po vymene brzdovej kvapaliny sa bude problem opakovat... Treba bud vymenit vsetko alebo dat zabrusit kotuce a dosticky. Toto vyriesilo problem u mna.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
odvzdušnění...
Provedu to odvzdušnění brzd.... Musím jen sehnat druhýho.
Desky se dotýkají celou plochou kotouče a válce nejsou nikterak dramaticky rezavé. JInak brzdovku měním co dva až tři roky. Uvidíme jak to dopadne po odvzdušnění.
Díky za tip. Jinak jsem byl v servisu Toyota tsusho a tam mi řekli, že to stavitelné není a jedině by museli rozebrat brzdiče, odvzdušnit brzdy a vyměnit kotouče a desky, takže sranda asi za 15k. 
Jinak souhlas s tím, že brzdí jako auto bezvadně, celkem ostře a také jsem s tímto kusem velice spokojen.

Jinak souhlas s tím, že brzdí jako auto bezvadně, celkem ostře a také jsem s tímto kusem velice spokojen.

Back in Czech.
Aláááááhu akbar.... :-))
Tak jak mocný Alááááááh ví, odvzdušnění proběhlo bez větších problémů a výsledek je více než překvapující.
Ono to funguje.
Rez z kotoučů se ojíždí a auto brzdí o mnoho lépe. Tak ještě přední a dolejt brzdovku a bude.
Díky moc za nápady pánové, máte mou poklonu.

Back in Czech.
PS.
Post Scriptum: Jako vlastnost od výroby jsem to říkal proto, že mi ve 30-ti tisících měnili komplet vše co se týče brzd. Říkali, že často rezly zadní brzdy a z pásu jim sjelo pár set kusů s vadou brzd (asi rozdělovač brzdné síly) a muselo se tedy vše měnit. Ale takhle při 160k km je to opravdu zavzdušněním. 

Back in Czech.