parkovacie senzory

vše ohledně modelové řady Avensis
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Jelikož mám liftback kde není dozadu zrovna moc vidět tak jsem koupil na Aukro.cz nějaké neznačkové se 4 senzory a displayem za 600Kč. Do nárazníku jsem navrtal pouze 2 senzory (nechtělo se mi dělat tolik děr) a i přesto měří 100% spolehlivě do 30 cm, všem vřele doporučuji.
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Ja mam kombik a s tymto sa mi parkuje celkom dobre:

http://www.e-conrad.cz/parkovaci-system ... +dp106533/
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
David.306
Řidič

Příspěvek od David.306 »

saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Máte někdo zkušenosti s parkovacími senzory Valeo ?
Docela mě zaujala jejich sada, která nejen že umožňuje lepší parkování, ale ještě bliká a troubí na ty co se pokouší zaparkovat před nebo za Váma, takže auto brání :lol:
Jednou už se mi stalo, že mi debil se 120kou promáčknul přední SPZ a poškodil přední nárazník :x

Viz:
http://www.autobiznis.sk/domain/autobiz ... 632023.pdf
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Teda nevím, ale když chci zaparkovat ve městě, tak centimetrová vzdálenost při manévrování není výjimka. Takže aby to v noci na někoho troubilo, že je metr přede mnou, tak to by mi na to někdo taky mohl hodit z okna květináč.

A konečné zaparkování metr od jiného vozidla = neuskutečnitelný sen :D

Kdo proboha podobný píčoviny vymýšlí....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Jimmi píše:Teda nevím, ale když chci zaparkovat ve městě, tak centimetrová vzdálenost při manévrování není výjimka. Takže aby to v noci na někoho troubilo, že je metr přede mnou, tak to by mi na to někdo taky mohl hodit z okna květináč.

A konečné zaparkování metr od jiného vozidla = neuskutečnitelný sen :D

Kdo proboha podobný píčoviny vymýšlí....
To je o tom kde bydlíš, pokud bydlíš na sídlišti, tak je to pro tebe pičovina :lol: Já bydlím v rodiném domě s vlastní garáží, takže mi květináč nehrozí, navíc mám špatné zkušenosti s tím, že mi někdo poškodil nárazník, tedy jsem potencionální zákazník tohoto zařízení, které se jeví jako velmi užitečné 8) Je to tedy o tom, z jakého pohledu se na to díváš :wink:
Obrázek
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

no sice parkovani pred vlastnim domem nebo v garazi ma svoje vyhody, ale prece i nekdy obcas jedes nekam do mesta, kde ses nucen zaparkovat v rade mezi dalsi auta a kde treba jeste prochazeji chodci (jednoho chodce to nevezme ale dva urcite - a jak znam duchodce, tak ti kdyz se potkaji, tak zacnou kecat a ze auto troubi jin vadit nebude, pac sou chluchy jak poleno a este ti do toho auta kopnou)
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

lampacz píše:no sice parkovani pred vlastnim domem nebo v garazi ma svoje vyhody, ale prece i nekdy obcas jedes nekam do mesta, kde ses nucen zaparkovat v rade mezi dalsi auta a kde treba jeste prochazeji chodci (jednoho chodce to nevezme ale dva urcite - a jak znam duchodce, tak ti kdyz se potkaji, tak zacnou kecat a ze auto troubi jin vadit nebude, pac sou chluchy jak poleno a este ti do toho auta kopnou)
Už jsem to zavrhnul a to z důvodu, že tam chci dát výkonější klakson (cca 120dB), což by mohlo provokovat i na "běžném" parkovišti 8)
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

spis to cloveka v aute vystrasi, zacne cumet co se deje a spise naboura , taky se mi parkrat stalo ze jsem se oprel o neci auto pri vyjizdeni ale nikdy se nikomu nic nestalo protoze jsem opatrny a couvam s citem :)
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

No, na sídlišti.... ehm.... opravdu nebydlím. Ale v garáži stojím jen o víkendu. A i když je garáž docela velká (dříve tam před autem naštorc "parkovala" i menší plachetnice), stejně nemám po zavření vrat metr před autem a metr za autem. A kolem baráku stojí spousta jiných aut z okolí, kde je garáží menší počet než aut, a představa, že to každýmu zatroubí při pokusu o parkování mě docela irituje. Dříve měl každý vidlák takový ten zvukový signál kník-kník při odemknutí auta, a stačilo to. Přes týden stojím ve městě a průměrná vzdálenost mezi zaparkovanými vozy je tak 20 - 30cm. Takže i s normálním klaksonem by to byl vopruz.

Udivují mě opravdu dvě věci:
1. že někdo může něco takového uvést na trh
2. že si to druhý koupí a uvede do života, a pak to brání vlastním tělem jak Matrix
:)
VAZ 2103 1500/49kW bílá
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

no ale je pravda ze tam muzes ten klakson vyradit (vypnout pres to tlacitko), takze to bude jen blikat (zajimalo by me jestli to bude blikat porad, kdyz to auto za tebou zaparkuje 20 cm - to by ti mohlo i pres noc vybit baterku...)
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Jimmi píše: Udivují mě opravdu dvě věci:
1. že někdo může něco takového uvést na trh
2. že si to druhý koupí a uvede do života, a pak to brání vlastním tělem jak Matrix
:)
ad 1) kde je poptávka, je i nabídka
ad 2) když to považuje za užitečné, tak proč ne ? Majitelé Škodovek si taky chválí svoje auto :lol:

Každé zařízení si najde kupce, já třeba taky nechápu lidi co si vybírají foťák podle toho jak natáčí video, pro mě kravina, pro někoho důležitá věc a tak je to se vším včetně tohoto zařízení :)
lampacz píše: (zajimalo by me jestli to bude blikat porad, kdyz to auto za tebou zaparkuje 20 cm - to by ti mohlo i pres noc vybit baterku...)
Jakmile se auto přestane hýbat, tak se varovná signalizace vypne, takže by to baterku vybít nemělo, alespoň ne blikáním.
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Také hodnotím fotoaparát podle toho, jak se mu sklápí zrcadlo a jakou má závěrku. Nicméně foťák nebo škodovka je moje soukromá věc. Zato inzerované signalizační zařízení bude zcela jistě obtěžovat nezúčastněné, tedy zcela nevinné lidi. K čemuž by měli přihlížet jak výrobci, tak potenciální kupci. A vvovovovotom to je (tedy by mělo být).
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Gabriello
Navigátor

Příspěvek od Gabriello »

Moj názor je že každá vec má svoje plusy aj minusy.
Má niekto skúsenosti s cúvacou kamerou? Prípadne s kombináciou cúvacej kamery a senzormi?

Dík za odpovede.
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Jimmi píše:Také hodnotím fotoaparát podle toho, jak se mu sklápí zrcadlo a jakou má závěrku. Nicméně foťák nebo škodovka je moje soukromá věc. Zato inzerované signalizační zařízení bude zcela jistě obtěžovat nezúčastněné, tedy zcela nevinné lidi. K čemuž by měli přihlížet jak výrobci, tak potenciální kupci. A vvovovovotom to je (tedy by mělo být).
Pokud tím foťákem fotí tvůj soused tvou přítelkyni/manželku tak už to obtěžuje. Takže vše je relativní. V konečném důsledku obtěžuje i tvoje nebo moje auto, tím, že jezdíme a rušíme hlukem sousedy, taky jim určitě vadí zápach z výfuku, ostatním zabíráme místo na parkovišti atd. 8)
Navíc na obtěžování výrobce myslel, a jak psal lampacz, klakson lze tlačítkem deaktivovat a pak to upozorňuje jen "opticky".
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“