AEM FIC Celica GT mapa
AEM FIC Celica GT mapa
Zdravím všetkých, členov fóra a zároveň Vás žiadam o radu. Mám nainštalovaný turbokit (www.turbokits.com) GT28R turbo s AEM FIC ECU a 550cc vstrekovačmi. Problém je vo vyladení zákoadnej mapy dodanej ku kitu, software k nej nie je grafický, ale len číselný a ťažko sa mi je tipovať kedy kde a čo pridať, resp. ubrať...neviete mi niekto poradiť alebo nemáte niekto údaje z originálnej ECU k Celice T23 1ZZ FE? Aspoň by bolo z čoho vychádzať. Ďakujem za každú radu.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jo každý motor tak jako člověk i auto je individualita. Bohužel pro piggy back neexistuje mapa taková jako je třeba v tovární jednotce. To je prostě zkrátka jen takové šidítko pro tovární ecu i když přiznávám že jedno z těch lepších. Pokud nemáš alespoň širokopásmovou lambda sondu respektive nějaký kit třeba lm 1 od innovate aby jsi naladil motor dle a/f pomeru zkusmo muzes skoncit s mrtvym motorem. Nelze říci tady posun hodnotu nahoru zde dolů. Od toho právě výraz ladění.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Priamo v softvéry sú tri budíky - RPM - LOAD - UEGO (A/F) + ešte mám budík na turbo tlak, takže v podstate tam je všetko, len tomu tak ešte aj poriadne rozumieť, pozeral som nejaké tutorialy od AEM na youtube trošku to pomohlo, ale stále je to o ničom...tá základná mapa proste chce upraviť, veď keď na to poriadne šliapnem tak vstrekovače nejdú ani na 20%, pri plynulom zrýchľovaní je to v pohode, ale pri prudkom zošliapnutí to cuká.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Takže si to shrňme. Koupil jsi uvedeny turbo kit. Namontoval. Předpokládám že jsi použil sériovou lambda sondu. Protože v kitu není wb. První chyba. Proč k ladění nelze použít sériovou je na delší vysvětlení. Jak řídís tlak turbo? Jak řídís tlak paliva? Jestli jsi ho nechal sériový opět špatně. Funkce budíku rpm je jasná. Load je zátěž neboli otevření škrtici klapky,a/f je stechio poměr. A to co ukazuji jsou data která berou z původní jednoký. Nepřijatelné. Nejdříve bych probral stránku montáže kitu a regulaci tlaku než zacneš hýbat s nastavením.
Tlak turba je regulovaný cez solenoid a MAF senzor je priamo z AEM ECU napojený, takže neukazuje dáta originálnej jednotky. turbo tlak je zas meraný priamo z potrubia od intercoolera napojenie je pred škrtiacou klapkou.
Je to táto F/IC http://www.aempower.com/ViewCategory.as ... goryID=116
Je to táto F/IC http://www.aempower.com/ViewCategory.as ... goryID=116
- elviiis
- Manager Týmu
To skubani bude pravdepodobne zpusobeno tim ze je to chude... rozhodne bych s tim takhle nejezdil... jak libod uvedl je potrab zvysit tlak v palivove liste jelikoz predpokladam ze seriovej bude nizkej... mel bys tam mit okolo 3bar... dale jak libor zminoval bez WB lambdy to nenaladis... udajek tere ti dava nejsou vhodne k tomu abys to naladil... zmer tlak v palivove liste... pokud neni dostatecny kup regulator tlaku s nastavenim (ne cinu ten se rozhasi) uprav tlak pak dej WB napoj na budik a jed to ptojet... pokud tvoje siditko nedela data log tak si vem ssebou nekoho s kamerou a natacejte budiky aby jsi vydel co se deje v zavislosti na otevreni klapky rpm a pomeru paliva... nastav tlak turba na nejakou stalou hodnotu napr 0,4bar a podle toho tonaladis... ve finale je pak nejlepsi to jeste doladit na brzde na max vykon... a co predstih? s tim jsi nehejbal? je to dalsi vec ktera razantne vykon ovlivnuje... pak zalezi na odolnostech tvych vnitrnosti a pistu a podle toho muzes zvysovat pomer vzduchu k palivu... sladil bych to na 11 a pak bych zacal zkouset... doporucuji zakoupit i knock senzor abys hlidal detonace... mel bys pak postupne svysovat pomer benzinu a predstih az k hranicim kde mas detonace... taky to lad na benzin na kterej budes jezdit... doporucuji 100oktan protoze ti pomuze jit na lepsi pomer nizsi predzapal... predpokladam ze tve siditko ma vice pameti ale neumi ovlivnovat predzapla (nevim jestli jej muzes ovlivnit manualne) takze pro mapu na 95oktan nastav ze stejnym predzapalem ale nizsim tlakem turba a teoreticky by ti pomer smesi mohl zustat popr bys trochu pridal benzinu...
Carlos Sainz limited 2468/5000
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Předstih to umí. Má to i datalog a vstup na wb lambda sondu. Je to jedno s těch lepších. S předstihem bych začal hodně konzervativně. Při volnoběhu někde na 25st. A jak radí elviiis ze začátku hodně nízký plnící tlak 0.4.
Díky za všetky rady chlapi, tlak turba je pri 5.000 RPM 10 PSI čo je necelých 0,7 Bar. Američania k tomu poslali aj základnú mapu pre celicu k 550cc vstrekovačom, len pri prenose cez mail a nahraní do FIC sa tam poprehadzovali čísla, takže to bolo trochu divoké, nakoniec sme to riešili cez jpg súbor a ručne som to celé poprepisoval. Teraz už auto necuká, len ešte stále cítim, že to nie je pri niektorých číslach optimálne a trebalo by to jemne posunúť. Chcel som to dať urobiť profíkom, ale típek si za to zapýtal 500 €, čo sa mi zdá nehorázne veľa, keďže základnú mapu už spravenú má, navyše za 600 € bude od 16. do 18 apríla robiť vylaďovanie John Greedy v Rakúsku priamo z Dyna a za 600 €. Koľko je podľa Vás adekvátna suma za doladenie, resp. vyladenie?
Pre elviiisa: FIC software má gnition map, Fuel map, MAF map, A3 a A7 map a má aj logging.
Pre elviiisa: FIC software má gnition map, Fuel map, MAF map, A3 a A7 map a má aj logging.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Cena je naprosto adekvátní. V česku kolem 20-25000kč američané a australani si účtují kolem 100-150 dolarů za hodinu. Základní mapu pro jakýkoli motor Ti postavím za 3min. Tak aby se rozběhl a nějakým způsobem jel,tu Ti pravděpodobně poslali i američané. Jsou dva způsoby jak ladit. Můžeš podle wb lambda sondy a stechio poměru to je ten nejjednodušší a poměrně účinný s dobrým bezpečnostním oknem. Druhý je podle afr plus předstih na základě detonaci. Můžeš využít knock sensor se zesilovačem a výstupem na sluchátka. Počínající detonace mají specifickou frekvenci mezi 6310 až 6400Hz. To už je ladění s minimálním bezpečnostním oknem. No a pak samozřejmě dyno. I u něj můžeš použít dvě předešlé metody ale pomocí přidaných desetinek se dostaneš až na samé maximum bez jakékoli ochrany. Nedoporučuji tlačit motor do maxima. Vždycky je dobře doplnit různé korekční mapy pokud to jednotka umožňuje. Piggy back bohužel ne,a tam potom když ho doženeš do maxima stačí aby jsi o 10m změnil nadmořskou výšku a koncis. Další možnosti je využití alfa n řízení. Poloha škrtici klapky x otáčky ale to doporučuji pouze u atmosféry. Nezáleží kdo ladí motor,to dokáže i cvičena opice v dnešní době dataloggerů a kontroly všeho možného i nemožného. Dříve se ladilo podle barvy plamene,tomu já říkám ladění,to je jako když starý brusic koukne na jiskru a podle barvy řekne třídu materiálu. Dnes je to opravdu o ničem. Úplně poslední výkřik v ladění se kterým se můžeš v poslední době setkat je měření progrese tlaku přímo ve válci. Tím se dostaneš ještě dál než na dynu. Ale v našich podmínkách trochu nedostupné díky ceně. No prostě je toho hodně
OK, takže ladenie zverujem do rúk profesionálom, teda aspoň dúfam, že nimi sú Potrebujem ešte poradiť dobrý blow off ventil, pretože ten čo tam mám teraz je len základný a nie je ním možné regulovať tlak turba, aký a v akej cene, nič extrémne, predsa len turbo je len GT28R nič extra silné a ešte jednu radu, potrebujem koncový tlmič výfuku (keďže pôvodný to neuniesol), ale aby bol aj s klapkami ako má napr. REMUS, nechcem totiž nič pričom si v aute počas jazdy nebudem počuť vlastné slovo Remus viem zohnať za cca 380 EURO s DPH, viete o nejakej lepšej alternatíve? Ďakujem za každú radu
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nechápu jak chceš Blow off ventilem regulovat tlak turba ???miro81 píše:OK, takže ladenie zverujem do rúk profesionálom, teda aspoň dúfam, že nimi sú Potrebujem ešte poradiť dobrý blow off ventil, pretože ten čo tam mám teraz je len základný a nie je ním možné regulovať tlak turba, aký a v akej cene, nič extrémne, predsa len turbo je len GT28R nič extra silné a ešte jednu radu, potrebujem koncový tlmič výfuku (keďže pôvodný to neuniesol), ale aby bol aj s klapkami ako má napr. REMUS, nechcem totiž nič pričom si v aute počas jazdy nebudem počuť vlastné slovo Remus viem zohnať za cca 380 EURO s DPH, viete o nejakej lepšej alternatíve? Ďakujem za každú radu
- ja_ma
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
on to spis myslel tak, ze mu odfukuje porad a pri vyssim tlaku uz profukuje. Nebo chce aby odfukoval az pri vyssim tlaku. Tak ale ted nevim jestli nepisu blbosti, pac s BOV zkusenosti nemam, jak mi prijde hadice, tak uz ale nejake budouIdaho píše:nechápu jak chceš Blow off ventilem regulovat tlak turba ???miro81 píše:OK, takže ladenie zverujem do rúk profesionálom, teda aspoň dúfam, že nimi sú Potrebujem ešte poradiť dobrý blow off ventil, pretože ten čo tam mám teraz je len základný a nie je ním možné regulovať tlak turba, aký a v akej cene, nič extrémne, predsa len turbo je len GT28R nič extra silné a ešte jednu radu, potrebujem koncový tlmič výfuku (keďže pôvodný to neuniesol), ale aby bol aj s klapkami ako má napr. REMUS, nechcem totiž nič pričom si v aute počas jazdy nebudem počuť vlastné slovo Remus viem zohnať za cca 380 EURO s DPH, viete o nejakej lepšej alternatíve? Ďakujem za každú radu
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...