Na mojom Avikovi (2.0TD, 2C-TE, 98') sa deje cudna vec.
Po zhasnuti kontrolky zhavenia sa chystam nastarovat a niekedy so starterom ani necukne. Neozve sa ziaden zvuk, zrejme ani rele startera.
Inokedy to len cukne a dalej uz nic.
A niekedy zas cukne, chvilku nic a potom naskoci.
No a niekedy zas aj pretoci (ale len malo - no je pocut ze sa to hybe) a nenaskoci.
Niekedy musim zhavit a startovat aj 2-3x pokial to nenakopne.
Podozrievam bateriu alebo spinaciu skrinku alebo starter alebo je to nieco uplne ine.
Bateria - v zime ma 2x nechala v stichu ked som rano nenastartoval. To sa vsak horkotazko rozsvietili kontrolky takze bolo jasne, ze je vystavena. Tentoraz vsak kontrolky svietia a baterka po par neupesnych momentoch motor nakopne a to aj opakovane. Kontakty som skontroloval - ciste, dotiahnute...
Startovacie rele - vytiahol som, kontakty ciste, nejavia znamky nevunkcnosti. Dal som dole kryt a sledoval som, ci pri startovani cvakne. Ako na potvoru vsetky pokusy boli bezproblemove a motor nastartoval na prvy krat.
Spinacka - to nemam ako preverit - ale ak je spinacie rele tak spinacka zopne len rele cize nemali by tiect velke prudy spinacou skrinkou cize by kontakty mali byt OK ale kto vie...
Starter - nejaka mechanicka zavada? ze by ho nieco blokovalo? to by vsak aspon cvaklo rele a vystavilo baterku, pripadne by horeli kable

Najhorsie je to, ze nefunkcnost sa prejavuje upne nahodne ci je teplo/zima sucho/mokro.
Nestretol sa niekto s niecim podobnym?