Programovatelné jednotky vi-pec

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Programovatelné jednotky vi-pec

Příspěvek od libor12 »

Na četné sz uveřejnuji aktuální CENÍK jednotek a příslušenství. Více Vám k tomu řekne Honza. dál bych doporučil třeba takovouto upravu hlavy motoru. Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek k upravě doporučuji použít vačky toho nelepšího výrobce na starém kontinentu prostě když už se jednou rozhodnete tak v tomto bohužel neexistuje kompromis. Stavitelná vačková kola zjištujeme možnost výroby zde v ČR
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

trigger disk

Příspěvek od libor12 »

http://www.mediafire.com/file/w1z1rqzykcm/trigger disk 60-2.pdf tady je výkres jak by mělo vypadat kolo polohy snímání KH. Doporučuji 3mm tlouštky.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

děkuji Liborovi, že byl tak rychlej.
cena je uvedena v Australských dolarech ( AUD současný kurz pod 15czk )
co se týče dopravy, tak doprva za jednu ECU činí 300AUD, přičemž když se domluvíte tak se uštří na dopravě - zatím jsme bral naráz jen dve a to byla cena dopravy 330AUD.

Celková cena vč cla a DPH činí cca 1,24násobek ceny pořizovací ( nákup + doprava ).

Je možných nekolik druhů zástavby :

"Basic" - proste holý základ - použije se váš "stock" rozdelovač a motor se pouze osadí ViPEC jednotkou. Nečekejte nijak razantní nárust výkonu, avšak díky odstranění některých emisních limit se dostanete na výkon mezi 120-130kW ( výkon seriové 3SGE - verze bez EGR - je 129kW ). Ideální kombinace se stavitelnými vačkovými koly případně i vačkami. Sice si řeknete za ty peníze nic moc, ale máte plnou kontrolu nad motorem a pro další upravy jste udelali obrovský kus cesty vpřed.

"Kompromis" - ECU ViPEC+ elektronické zapalování - nutno dokoupit komponenty pro řízení zapalování, dodelat trigger pro snímání polohy klikové hřídele ( kolo s ezubem + Halluv senzor ). Tato verze je již vhodná kombinovat třeba s výmenou vaček, turbem, případně pro lidi co uvažují o oturbení ( na řízenéí přeplnované 3SGTE bohate stačí ) ale pro řízení přeplnování e třeba jeste dokoupit třícestný boostcontrol ventil - ViPEC MUSÍ řídit plnicí tlak ( to mne nasralo a asi jediná věc co mi na něm vadí ale bohužel to tak je ). Zde už vyložene doporučujeme alespon stavitelná vačková kola, abyse ty vynaložené peníze skutečne projevili trošku více :)

"Ultimate" - ECU ViPEC+Elektronické zapalování+Knock amplifier - k teto verzi jsou již stavitelná kola a ostřejší vačky nutností, ovšem tato verze se využije pouze u vysoce přeplnovaných motoru, případně atmosfér "točících" přes 9tis RPM a posazených na ITB ( Individual Throttle Bodies ).

Speciálně pro ST205 a ST185, MR1, 2 a 3 ( 3SGTE ) mužeme nabídnout ECU s adaptérem, takže to funguje tak, že odpojíte konektor od vaší originál ecu a na origo kabeláž pomocí mezikusu ukotvíte V44 jednotku ( jednotka+adapter vyjde na 1675AUD ).

Dodatečne mužeme jednotku "dovybavit" - vstřikem vody, NOS, chlazením paliva atd atd atd....

Obchodní podmínky ViPECU stanovují že bych nemel prodávat pod minimální doporučenou cenu, každopádne pokud se vás domluví více naráz do jedné obejndávky dalo by se s cenou dopravy lehce hýbnout.
Naposledy upravil(a) Idaho dne sob 04.04.2009, 14:22, celkem upraveno 1 x.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Pro vozy ST185, ST205 s motory 3SGTE ( originál ) máme speciální nabídku - V44+mezikus na kabeláž, takže veškerá instalace je jen odpojení stávající ECU a přes redukci zapojení nové - 1670AUD

totéž máme i pro MR1,2 a3 s motory 3SGTE
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Proto jsme se rozhodl pro Vipec bez toho abycho se nějak ještě přesně domlouvali, jeho možnosti přesně jsou schopni zvládnou zástavbu a vyhnutí se brzdě a ladění atd.samorřejmně že se musí počítat s elektronickým zapalováním a triggrem + třícestný ventil/ten mně nepotešil/ ale celková suma je stále přijatelná za to co oprosi dalším ECVU Vipec zvládá -mimochodem dost dlouhé a vyčerpávající čtení a počítání výdajů za přikupování dalších komponent u jiných ECU.
Nějaké ty auta doma jsou.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ptát se můžete přímo zde. Nemusíte sz. Ten trigger disk není pro 3s. Je to výkres jen jak to má vypadat. Musíte ho přizpůsobit dle umístění. Jediné co musíte dodržet je 6.5mm hall není schopen menší mezeru "přečíst" bez chyb.
Malpaso
Manager Týmu

Příspěvek od Malpaso »

Boost control ventil... to bude tahle krabička že jo? ;)

Obrázek

(když přidám plyn a turbína fouká na max začně intenzivně "klepat"... ze začátku mě to děsně rozčilovalo, teď už o tom ani nevim :))
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Malpaso píše:Boost control ventil... to bude tahle krabička že jo? ;)

Obrázek

(když přidám plyn a turbína fouká na max začně intenzivně "klepat"... ze začátku mě to děsně rozčilovalo, teď už o tom ani nevim :))
ano bohužel Vi-Pec potřebuje trojcestný alespon tak jsem pochopil Liborovu studii...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Já to tedy vidím pouze jako velké plus jednotky. Ano nedává na výběr zda použít manuál nebo elektroniku. Ovšem z hlediska řízení a bezpečnosti (korekční mapy) pro motor myslím že daleko vhodnější řešení. Nemluvě o tom že cena srovnatelného ebc (apexi,greedy) které musíš dokoupit extra je kolem 500us.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

libor12 píše:Já to tedy vidím pouze jako velké plus jednotky..
jak už sem říkal při osobním rozhovoru, jakmiel mne nekdo nutí že MUSÍM mít neco o čem vím že to nebudu využívat, nechci to využívat ale přesto to musím mít tak mne to docela se*e...

Chápu že je to přínos proti jiným ECU, ale je to jako bych chtel mít 500PS NA čtyřkolku a ona fungovala jen když si k ní koupím turbo a budu ho vozit nezapojené kufru...

holt sem asi moc spořivej a v některejch vecech konzervativní :)
stqeno
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stqeno »

Libora bych doplnil resp bych mu dal do pozornosti firmu,

catcams.be

Myslim ze na starem kontimentu delaji vacky trochu lepsi.
Lidi ktery je pouzivaji aspon dosahuji lepsich vysledku. Vetsinou maji na dany uhel otevreni vyssi zdvih a jiny profil ktery zarucuje delsi dobu maximalniho otevreni ventilu, strmsi lobe. Ted mluvim o sve aplikaci(4age).

Timto bych se rad nabidnul za dobrovolneho kreslice vykresu ruznorodych dilu. Jako treba i nahore uvedenych itb, mame par napadu :P
Malpaso
Manager Týmu

Příspěvek od Malpaso »

Idaho píše:
Malpaso píše:Boost control ventil... to bude tahle krabička že jo? ;)

Obrázek

ano bohužel Vi-Pec potřebuje trojcestný alespon tak jsem pochopil Liborovu studii...
takže tohle??? (3-Port Boost Control Solenoid)

Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

takový nebo tento Obrázek každopadne k tvemu greedy blue použít nelze
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Beru Tě za slovo. V tom případě můžeš začít kreslit. Trigger pro 4age a 3s a vačkova kola k oběma motorům.
Odpovědět

Zpět na „Celica“