E11- ventily
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

E11- ventily
Ahoj, netušíte někdo takhle z hlavy, jak je to s intervaly u seřizování ventilových vůli u E11 (1.4), 98? Případně, jakou finanční náročnost můžu očekávat v servise? díky M.

E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

hoj, no z Moravy jsem. Corollka je z Toyo u Makra v Hrabové, kde byla většinu svého života i servisována, nicméně dnešní tel. z tamním menchanikem, který tvrdil, že o seřizovaní ventilů na Corolle nikdy neslyšel a nikdy to po něm nikdo nechtěl vyvstává otázka, kam to dát?BlueRolla píše:Ahoj, s intervalama bohužel neporadím, protože nevím, ale vidím, že si z Moravy. Poradil bys kam jezdíš do servisu (pokud jezdíš)?
Jezdim celkem často na Moravu, už jsem se dřív díval, jestli by se někde dalo svěřit Corollu, ale zatím pořád nevím.
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
V príručke od Hayesa sa uvádza kontrola ventilovej vôle každých 90 000 km alebo 6 rokov podľa toho čo príde skôr.Marty píše:Kdesi se tu potulovaly servisní plány pro Toyoty a Corollu jsem tenkrát studoval. Taky si nevzpomínám, že by se tam objevilo cokoli o ventilech.
Vôle z knihy "H.R. Etzold Jak na to ? "
Pre 1.4 motor :
Sacie vent. - 0,15 - 0,25 mm
Výfukové vent. - 0,31 - 0,41 mm
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

6 let nebo 90t? Tak ten první údaj mi u ventilových vůlí příjde jako naprosto nepodstatný, protože to není nic, co by podléhalo faktoru času jako třeba olej nebo řemeny. No a ten druhý se mi zdá pro změnu zase dost šílený. Co jsem měl kdy auto, tak na ventily se koukalo cca co 30t km, takže proto se mi nechce věřit, tak vysokému km průběhu. Kde to ale vyčíst, když v Toyo tvrdí, že se to nedělá vůbec?

Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
Tie hodnoty sú tam preto lebo sa to má robiť pri kontrole/výmene rozvodového remeňa. Nejako v zmysle že keď už je to dole pozrite aj hento.Michal_F6 píše:6 let nebo 90t? Tak ten první údaj mi u ventilových vůlí příjde jako naprosto nepodstatný, protože to není nic, co by podléhalo faktoru času jako třeba olej nebo řemeny. No a ten druhý se mi zdá pro změnu zase dost šílený. Co jsem měl kdy auto, tak na ventily se koukalo cca co 30t km, takže proto se mi nechce věřit, tak vysokému km průběhu. Kde to ale vyčíst, když v Toyo tvrdí, že se to nedělá vůbec?
Kompletný citát:
Every 90 000 km or
6 years - whichever comes sooner
• Renew the timing belt (See Chapter 2A).
Note: Although the normal interval for timing belt renewal is 100 000 km,
it is strongly recommended that the interval is reduced to
90 000 km, especially on vehicles which are subjected to
intensive use, ie, mainly short journeys or a lot of stop-start driving. The
actual belt renewal interval is therefore very much up to the individual
owner, but bear in mind that severe engine damage will result if the belt
breaks.
• Check and adjust the valve clearances
(Section 24).
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

hmm, tak asi to tak fakt budesaboter píše:Tie hodnoty sú tam preto lebo sa to má robiť pri kontrole/výmene rozvodového remeňa. Nejako v zmysle že keď už je to dole pozrite aj hento.Michal_F6 píše:6 let nebo 90t? Tak ten první údaj mi u ventilových vůlí příjde jako naprosto nepodstatný, protože to není nic, co by podléhalo faktoru času jako třeba olej nebo řemeny. No a ten druhý se mi zdá pro změnu zase dost šílený. Co jsem měl kdy auto, tak na ventily se koukalo cca co 30t km, takže proto se mi nechce věřit, tak vysokému km průběhu. Kde to ale vyčíst, když v Toyo tvrdí, že se to nedělá vůbec?![]()
Kompletný citát:
Every 90 000 km or
6 years - whichever comes sooner
• Renew the timing belt (See Chapter 2A).
Note: Although the normal interval for timing belt renewal is 100 000 km,
it is strongly recommended that the interval is reduced to
90 000 km, especially on vehicles which are subjected to
intensive use, ie, mainly short journeys or a lot of stop-start driving. The
actual belt renewal interval is therefore very much up to the individual
owner, but bear in mind that severe engine damage will result if the belt
breaks.
• Check and adjust the valve clearances
(Section 24).
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

tak aspoň jsem chytřejší. Já mám dosavadní zkušenost převážně z motorek a tam je interval zhruba 20-40t, dle typu (a většinou taky podložky)..No co už, aspoň o starost míňJimmi píše:Většině lidí i déleMichal_F6 píše:...nechápu, jak to, že to vydrží tak dlouho...![]()
Prostě ventily se seřizují spíše při problémech. Preventivně se do toho nikomu nechce, protože jsou tam podložky.
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun