dojezd a hladove oko
dojezd a hladove oko
palubni pocitac ukazoval dojezd 37 km, ale rucicka palivomeru porad ukazovala jednu carku pred koncem, do nadrze se vlezlo 53.39l, tak jak je to s tim dojezdem a hladovym okem ? hladove oko zacalo svitit pri 55km dojezdu. Dojel nekdo uz nadrz do "sucha", tj ze mu auto xciplo ze dosla nafta ?
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
Už se to tu probíralo. Zkus si to najít ve starých vláknech. Ale pro informaci můj Avik ukazuje úplně na nulu ručičkou a teprve potom se rozsvítí hladové oko. Potom to chvíli reaguje na náklon auta. Asi dvakrát to ještě na chvíli zhasne, hlavně při náklonu z kopce a potom se to rozsvítí nadobro. To PP ukazuje dojezd kolem 60 km. Když s tím jedu po rovince a nehoním to, tak občas to PP vyhodnotí a ukáže dojezd i přes 100 km. Asi podle okamžité spotřeby. Od úplného rozsvícení kontrolky jsem já ještě najel 65 km a do nádrže mi vlezlo, ale až po víčko, 57,8 l. Pokud věřím, že je to 60 l nádrž, což věřím, mohl jsem s tím ještě nakoulet asi 25-35 km. To znamená, že od úplného rozsvícení je šance ještě na slabých 100 km. A teď si to přeber a porovnej s tvou zkušeností.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
Dnes jsem byl v Lipsku a nazpet jsem musel tankovat a schvalne jsem si vybral nemeckou Shellku a jeji Power diesel, ze pry ma nulovou penivost. PP ukazoval dojezd zhruba 90km, rucicka byla asi 2 carky nad rafickou a ja natankoval na prvni cvaknuti 55,51l a fakt byla nafta az navrch.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Re: dojezd a hladove oko
Tady se to řešilo...lampacz píše:palubni pocitac ukazoval dojezd 37 km, ale rucicka palivomeru porad ukazovala jednu carku pred koncem, do nadrze se vlezlo 53.39l, tak jak je to s tim dojezdem a hladovym okem ? hladove oko zacalo svitit pri 55km dojezdu. Dojel nekdo uz nadrz do "sucha", tj ze mu auto xciplo ze dosla nafta ?
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... c&start=30
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98