rada t23 ts

vše ohledně modelové řady Celica
honza 5522
Člen Týmu

rada t23 ts

Příspěvek od honza 5522 »

Ahoj všem
Chtěl bych se s vámi poradit.Mám totiž zálusk na jednu celicu z itálie a potřeboval bych odborný názor viz odkaz : http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=156276309 Take by mě zajímalo jak je to ze spolehlivostí mám 6gen 1.8 a krome toho že ji chutná olej tak je zlatá a nejsou s ní žadne problémy.Momentálně jsem na ni našel totiž kupce tak jsem přemýšlel o něčem trochu silnějším...
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Vypadá luxusně, ale bacha ty 7generace strašně trpí na špatné zacházení s motorem konkretně mazání,...strašně hodně se jich zadře, je třeba je mazat častěji než doporučují,...a takové stádo koní si člověk rád prožene,... :wink:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Toto je Celica TSko, takže je v tom motor 2ZZ-GE...ten na olej netrpí tolik jako 1ZZ-FE v "normální" verzi. Počítej také s tím, že pokud chceš, aby to jelo, tak musíš hodně točit :D (má omezovač až na 8400rpm).
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
honza 5522
Člen Týmu

Tak vytáčet ja zas takovy šílený závodník nejsem :? akorát když sem se dival na ty faceliftované tak sem se rozhodoval mezi tskem a normalní a cenově mi to vycházelo skoro stejně tak bych spíš bral ts.tak já myslím že to pojede hezky ne?A čím je ten výkon vubec vyhnaný tak nahoru turbo tam neí ne?a jak to je se spotřebou?Je tam velký rozdíl mezi ts a normalní 1.8?
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Jo pojede hezky, ale pokud nebudeš točit, tak to nepoznás. Protože ožije až někde kolem 5tis respektive přes 6tis. Však libor může vykládat s jeho historkou s corollou TS. každopádně když už 7g tak právě ji.
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Výkon je daný variabilním časováním ventilu a jejich zdvihem a otáčkami motoru. Každopádně s tím autem se velice velice těžko ovládá noha na plynu. Také je to potom znát na spotřebě. Ten motor si o to přímo říká. Ideální je ho provozovat mezi 4500 až max.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Andrey
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrey »

Zejdy si dojel pro ts do Italie.... Viz topik Vymena kliku. Nejsem si jistej jestli dotazeni z Italie je nejlepsi reseni. Taliani jsou od narozeni prasaci na auta. :-) Zalezi nejvic na stesti muzes koupit luxus ale taky uplnej vrak pted zadrenim. Myslim ze se Zejdym ju nechteli nechat ani projet. Protoze jednoduse o problemu vedeli a nechteli to projet pri prohlidce ....
Kazdopadne je to vyborny auto a vrele ti ho doporucuju :-D (I kdyz spousta lidi ten nazor nesdili) :-D.
Preju ti stastnou ruku a silu do udrzby.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

rada 23 ts

Příspěvek od Pavel Liška »

První věc,kterou jsem udělal byla po příjezdu domů od předchozího malitele,že jsem s TS zajel na váhu.Podle ukazatele paliva,který mám již v oku bylo v nádrži kolem 15 l benzínu,váha ukázala 1155kg.Maximální výkon má položený hodně vysoko,ale motor jde od spodu a "s lehkou kastlí" si jenom hraje.Vím o čem mluvím jezdím s ní deně do práce a to přes pořádné kopce.Co se týká závad,ta moje olej nebere jsou tam běžné věci.Od rv.2003 by měly být bez problémů.Pokud chceš blišší info ohleně motoru tak na sz.nevím vše ještě učitě,nerad bych tu něco psal co nemám prověřeno na vlasní čeldě.
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

To je fakt tak lehké? Čumím! Já to myslel tak, ve kterých otáčkách začíná to pravé peklo. Budeš mě muset někdy svézt, co? Jo a kam jsi zajel na váhu? Taky to chci nechat zvážit....
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Pavel Liška
Věčnej rejpal

rada 23 ts

Příspěvek od Pavel Liška »

na každém JZD máš přece váhu,ale nejdřív si zjisti jak váží např. podle své hnotnosti.U mé zčíná po 6200 ot. s tím svezením není problém můj tel.603586469.
Foost
Manager Týmu

Příspěvek od Foost »

Ahoj dotah z Itálie bych taky nedoporučoval. Chovají se k vozům jako pí.. až to Celicáře zabolí, když to vidí (ale můžeš narazit i na vyjímky). Němci zase točí a šlapou to na dálnicích bez omezení tam bych si dal pozor na přidřené moto. Frantíci to mají zase na 100% někde tuklé.Nejlépe je to ze Švícar ale tam je to pálka. Tak že zpět k Německu a důkladně prohlédnout před koupí (nechat si poradit) (Taky mam z Německa a jsem spokojený :lol: ). Mezi slabší a silnější verzí jak bylo řečeno je rozdíl v tom, že silnější má větší rozpětí (pracovní bod) zapuštění a zdvihu ventilů po 5000-6000ot. se škrtící klapka otvírá a rve to tam pod parou. Tak že počítej i s větší spotřebou. Hodně štěstí :lol:
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Vypadá krásně, jestli se nebojíš komplikací, tak do toho jdi, je to super autíčko. Já si jí přivezl z I vloni na podzim, pravda je, že mě asi podvedli, auto bylo nafintěné "jen na prodej". Ale dneska už toho nelituji, po opravě aspoň vím, co mám doma. Se spotřebou oleje problémy nejsou, připrav se ale na běžné investice: baterka ( já tam měl napohled novou, ale fungovalo jen 5 článků ), destičky, filtry, olej atd.
Jinak spotřeba po mém seřízení kolem 8l/100km a to jí taky rád řádně proženu. Je potřeba se s tím naučit jezdit a důsledně využívat toho, že nad 2000 ot. pokud sundáš nohu z plynu, se zavře přívod benzínu. To chce jí držet při vyšších otáčkách a k brždění využívat motor. Žádné dojíždění ke křižovatce na volnoběh. To udrží spotřebu v rozumné míře. Při 6000 ot dochází k přestavění ventilů a auto doslova vystřelí dopředu. Pokud se Ti to povede v momentě předjíždění, předjížděný řidič se nestačí divit, kde najednou jsi :P
Pokud jí dovezeš a budeš potřebovat rady nebo pomoc, ozvi se. Motor vyndám na počkání.
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Ještě na okraj - koukal jsem se, jestli náhodou nemáš namířeno do stejného autosalonu, jako já. Ale ne, já byl v Torině, ty to máš kousek pod, když jsem tam byl já, tak tady jsem měl vybranou záložní, ale hned jsem se zakoukal do té první. Jinak se připrav, že komunikace s Italy je příšerná. Přeju Ti štěstí při výběru.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

chlapi, jestlimohu říci své slovo - ted po zkušenostech s Luckou.

Osoben bychjel do Itálie, vzal celdu s 1ZZ , motor co bdeu žrát olej ( proste motoro KO - jsou tam za levno cca kolem 80-100tis) jen si pohlídal kastli. dovezu do CR, výmena polomotoru + oprava podvozku maž 90tis vč materiálu,práce, nového motoru atd....

ve finále i s dovozem a přihlášením si troufám říci že do 200-220tis máte krásnou čeldu s novým motorem a dobrým podvozkem. je to dražší než si koupit jinou u nás ale zase ten nový motor......
honza 5522
Člen Týmu

Díky za rady snad budu mít štastnou ruku,s opravama bych neměl mít problém s autama dělám v práci tak si toho dost spravím sám.S tím dovozem díval sem se po celé evropě a v te italii mi prišli tak nějak nejrozumější Švícaři je maj nehorazně předražené najdeš tam ji tam i za 450.000....
Odpovědět

Zpět na „Celica“