Neviete od koho dava toyota original palivovy filter a kolko ma mat mikronov? na avensis d4-d.
dik
palivovy filter
Já tam (resp. servis Toyoty) dával originál (mám auto v záruce) a stál 1.020,- Kč s DPH (cca 36,- EUR) a když jsem se díval na autokelly, tak Mann stojí 920,- Kč, Nipparts 620,- Kč a Filtron 647,- Kč (cca 23,- EUR).
S Filtronem mám zkušenost když jsem kupoval otci olejový filtr na Almeru a už na první pohled byla vidět nízká kvalita (tuším že byl Made in Poland), takže tomu bych se vyhnul. Kvalitní jsou filtry Mann, ale ty jsou jen o 100,- Kč levnější než originál, což mi za tu úsporu nestojí, takže já u originálu asi zůstanu. Ikdyž ten Bosch by nemusel být špatný, ale přijde mi až moc levný.
Parametry originálu bohužel neznám.
S Filtronem mám zkušenost když jsem kupoval otci olejový filtr na Almeru a už na první pohled byla vidět nízká kvalita (tuším že byl Made in Poland), takže tomu bych se vyhnul. Kvalitní jsou filtry Mann, ale ty jsou jen o 100,- Kč levnější než originál, což mi za tu úsporu nestojí, takže já u originálu asi zůstanu. Ikdyž ten Bosch by nemusel být špatný, ale přijde mi až moc levný.
Parametry originálu bohužel neznám.
Ono je to o tom jak si tam pohlídají kvalitu, Toyota v Polsku dělá i motory a převodovkyjosuk píše: btw v polsku se vyrábí taky denso filtry a hodně gumových věcí na toyoty silentbloky apod. - kvalitu komentovat nechci

Nicméně na tom Filtronu byly kovové špony, takže jsem ten filtr musel nejdřív očistit než jsem ho dal do auta

Myslím, že u kvalitních značek (např. Mann apod.) by problém být nemusel, případně se možná dá sehnat i Denso mimo servis Toyota za lepší ceny, ale to ti poradí Idahojelinek4 píše:Tak teda asi pojdem znovu do originalu. Chcel som usetrit ale velmi neverim ostatnym znackam. Ostatne filtre davam nahrady ale palivovy dam original.

Souhlasím, že mann je v pohodě, ale ušetřit stovku na 60 000km mi nepříde nikterak podstatnésaab píše:Myslím, že u kvalitních značek (např. Mann apod.) by problém být nemusel, případně se možná dá sehnat i Denso mimo servis Toyota za lepší ceny, ale to ti poradí Idahojelinek4 píše:Tak teda asi pojdem znovu do originalu. Chcel som usetrit ale velmi neverim ostatnym znackam. Ostatne filtre davam nahrady ale palivovy dam original.