Programovatelna ECU na 3S-GE
Programovatelna ECU na 3S-GE
otazka pre Libora, Idaha a dalsich, ktory o tematike vedia.
co dokazem spravit s totu ECU na seriovej 3S-GE? resp ide o trosku zvysenie vykonu 180-190ps, zvysenie otacok. Da sa to dosiahnut? a vobec napojit na 3S-GE?
GReddy e-Manage ULTIMATE GR-ECU-002
ps: prosim, nebite ma, len sa pytam.. viem tu jednotku za 680eur.
co dokazem spravit s totu ECU na seriovej 3S-GE? resp ide o trosku zvysenie vykonu 180-190ps, zvysenie otacok. Da sa to dosiahnut? a vobec napojit na 3S-GE?
GReddy e-Manage ULTIMATE GR-ECU-002
ps: prosim, nebite ma, len sa pytam.. viem tu jednotku za 680eur.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
IS 300
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
za ty penize maš plnohodnotnou standalone ecu a ne piggy back. www.vi-pec.com vhodna pro tebe je v44. Jen její instalací se dle typu motoru dá získat až 20% výkonu oproti seriové. Když k tomu přidáš pár mechanických uprav jsi v pohode na 200. Idaho je dealer pro čr i sr.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
takze hento je len piggy back? co to vlastne znamena? je sa to dava za origo riadiacku? lebo sa tam da dost veci nastavit, rev limiter, boost cut (co vmojom pripade nic, bo turbo akosi neplanujem) zapalovanie kazdeho valca osobite, vstreky, vsetko, vzduch...
IS 300
IS 300
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ano je to jen piggy i když vcelku kvalitní. Hlavní a největší nevýhoda při její montaži je to že seriová jednotka se bude vždy držet v režimu close loop to je ,že za každé situace upřednostní emise před výkonem.gabko24 píše:takze hento je len piggy back? co to vlastne znamena? je sa to dava za origo riadiacku? lebo sa tam da dost veci nastavit, rev limiter, boost cut (co vmojom pripade nic, bo turbo akosi neplanujem) zapalovanie kazdeho valca osobite, vstreky, vsetko, vzduch...
Ja jsem se ropzhodl Gabko právě po dlouhém uvažování a možnosti trochu ošidit hardware tím že použiju softvare ve formě Vipecu na doporučení nejenom Libora a nejenom Idaha.Jak říká Libor se s tím dá optimalisovat mnoho chrakteristik a v přiměřených zoptimalisováních dosáhnout zlepšení průbehu kroutícího mommentu, výkonu celkového, současně se zachováním dostatečné rezervy pro použitý,,hardware" při plánovaném výkonu s tím že chci například já motor s vysokým km náběhem.Vipec je dostatečně sofistikovaná forma k sběru dat bez nutnosti použít motorovou brzdu a vytvořit adekvání chrakteristiky pro užívání výkonu motoru.
Nějaké ty auta doma jsou.
rozumiem. Libor, co vsetko obnasa ta zastavba? proste stara ECU sa vyberie, a nova programovatelna zalozi, predpokladam, ze treba vsetko nastavit, alebo su nejake kvazi uni nastavenia, ktorymi auto nastartuje a potom to len doladovat? urcite ktomu treba znalosti a skusenosti, ktore vy mate, no ja ee.. ale cr je moc daleko, iked niekedy aj motyka vystreli
IS 300
IS 300
aky vykon tam planujete dat? ty tam chces aj turbo tusim, ze? ja by som bez turba a vacsich zasahou. zatial.Doky píše:Ja jsem se ropzhodl Gabko právě po dlouhém uvažování a možnosti trochu ošidit hardware tím že použiju softvare ve formě Vipecu na doporučení nejenom Libora a nejenom Idaha.Jak říká Libor se s tím dá optimalisovat mnoho chrakteristik a v přiměřených zoptimalisováních dosáhnout zlepšení průbehu kroutícího mommentu, výkonu celkového, současně se zachováním dostatečné rezervy pro použitý,,hardware" při plánovaném výkonu s tím že chci například já motor s vysokým km náběhem.Vipec je dostatečně sofistikovaná forma k sběru dat bez nutnosti použít motorovou brzdu a vytvořit adekvání chrakteristiky pro užívání výkonu motoru.
IS 300
IS 300
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Myslím,že ty máš hlavu pro to aby Ti nejen nepršelo do krku,ale umís ji i používat. stará jednotka se klidně může i nechat. Je to na tobě,aby jsi nemusel vyndavat kabely. Jednotka má vlastní. Instalace je vcelku jednoduchá,zvládne ji cvičena opice. Sw je uživatelsky vstřícný,kalibraci,nastavením Tě vede "step by step". Obsahuje základní datové pole do kterého doplnís definované údaje velikost vstřiku atd. Nastartuješ na ní jakýkoli motor. Potom už jen jemně doladis dle stechio poměru vs tps x rpm a jedeš.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Dále můžeš pokračovat v direct fire ignition atd. Mechanické konstrukční úpravy bych provedl pouze v doladění spalovacího prostoru tak aby docházelo k tvorbě 60% tangencialniho a 40% tečneho víru a promíchání směsí. Myšlenka velmi stará,již starý Weslake ji používal a dodnes jeho metoda "tvrdého" spalování chudých směsí nebyla překonána. Zapomeň na red top,vvt a podobné nesmysly které přímo nesnáším. Nech si vyrobit custom nízko rpm vačky o max 264st se zdvihem kolem 9.3-10.1mm podle toho kam chceš posadit km,vačky jednotlivých válců nech ve směru otáčení posunout o 0st ot 1sv za 4st. 2sv nahod zdvihatka z 1zz. Tím postupným otevřením dokážes zvýšit dynamicky kompresní poměr na hranici 12.5:1 při statickém 16:1 . Při správně nastaveném vstřiku a předstihu se budeš v pásmu 4700 až 8000rpm pohybovat v rozmezí 200-215hp.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Obecne vzato - starou ECU je vzdycky lepsi v aute nechat pro rizeni tech "nepodstatnych" veci. Fajnsmekri potom zpravidla jeste delaji oblbovaci propojky misto chybejicich snimacu, aby ECU nervala chybu. Nova ECU se pak pouziva pro fuel management, predstih, atd.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Možná se ted zeptám pro někoho trochu hloupě, ale o těchhle úpravách toho moc nevím. Ale chtěl bych slyšet váš názor. Šla by tedy tahle ECU V44 napojit na 3SGE první generace? Byly by přitom nutné nějaké mechanické úpravy motoru? Samozřejmě kromě montáže:) Ten motor má krátce po GO, není to žádný zanedbaný chudáček. A jak se potom upravuje to datové pole? Stačí na to jen tak notebook, nebo je k tomu potřeba nějaký speciální program?
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
V44 lze namontovat na jakýkoli 2 nebo 4doby,wankel nebo pist motor s počtem do 4válců tedy i na ten tvůj. Jednotka přímo obsahuje sw kterým se motor ladí. Doporučil bych minimálně alespoň stavitelna vačkova kola.