Spodni sroub brzdoveho trmenu E10

vše ohledně modelové řady Corolla
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Spodni sroub brzdoveho trmenu E10

Příspěvek od Beaver »

Takze, iniciativne jsem kontroloval desticky a kotouce kvuli nejakemu pazvuku a cekalo me nemile prekvapeni v podobe zlomeneho sroubu. Kdo to nekdy rozdelaval tak vi, ze sroub ma za hlavou kus zavitu, potom se ztencuje a je hladky - prochazi skrz posuvnou cast trmenu - nasledne pak konci zase zavitem, ktery je zasroubovany do vnejsi pevne casti trmenu. Zlomeny je priblizne 2-3 mm za koncem prvniho zavitu, tj. zustal mi z toho takovy maly sroub.

Ted zasadni otazka - paklize odmontuju celej brzdic, stahnu z kotouce a vysypu desticky, jak dobre vidite sanci toho hajzla vytocit ven ? Na Supre se mi stalo priblizne to samy , ale tam mi prdnul sroub tak, ze ven koukal jen asi centimetr a drzel v te casti BEZ brzdove hadicky, takze stacilo to nahrat svareckou, upnout do sveraku a vytocit, coz tedkom tak optimisticky nevidim.

Apeluji timto take na lidi co brzdy doma delaji, aby pouzivali na zavity prislunou vazelinu, jinak je ceka podobne prekvapeni. U mne to vypada, ze vazelinou potreli jen zavit pod hlavou a na konci se na to vykaslali, takze to tam zarezlo.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

hodne ostry a tvrdy vrtak a vyvrtat ale to musis sundat uplne , pri hodne stesti se chyti pri vrtani vrtaku a vytoci se sam :D

Kdo maze ten jede

Jaky se komu povedlo urvat nejvetsi sroub ? Tatovi pri povolovani zadniho narazniku ta jak se to pise ? M10 ? no proste ten velkej :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Kdyz se nechytil ockoplochym klicem pri prvotnim vyndavani, tak vrtak ho urcite nevytoci :lol: Asi holt navstivim servisaka, nebot doma mam akorat AKU vrtacku a sadu no name HSS vrtaku. Blby je, ze nemam zatim ani ten nahradni sroub, budu muset zrejme objednat. V zasade by to ale slo i bez demontaze, musel bych proste stejne jako na Supre sundat komplet brzdic, natocit tak, abych se tam dostal vrtackou a odvrtat tak daleko, aby se mi podarilo vyklopit trmen. Potom uz pevna cast pujde sundat a za zbytek sroubu se to potom vytoci, pripadne nahreje a vytoci... No to jsem si zase dal... :P
Lexus IS200
Lexus RX400h
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to ja si poridil poradnou vrtacku a ty vrtaky nevim do ceho jsou , asi do nerezi ale zakousavaj se hodne rychle , bal by se to delat na aute - bal bych se ze to vyvrtam krive
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Stojanovou vrtacku bohuzel nemam :lol: No jeste uvidim co a jak... V nejhorsim bych holt shanel celej brzdic.
Lexus IS200
Lexus RX400h
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Který šroub máš na mysli? Ten co slouží jako vodící trn třmenu.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ten spodni abys mohl trmen vyklopit nahoru. Na klic 14ku :) Slouzi ovsem jako vodici taky. Smutny je, ze s tim autem v tomhle stavu musim furt jezdit :?
Lexus IS200
Lexus RX400h
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Stále nevidím problém. Čepy jsou do třmenu jenom zasunuty a šroub (krátký) se šroubuje do toho čepu. Praskl-li šroub, stačí zničit čep a koupit nový z opravné sady. Nebo se pletu.....?
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Koukni na http://www.cygnusx1.net/Supra/Library/E ... F=4705&P=1

Je to sice z TSRM Supry, takze sroub je tam jinej, nicmene princip cca stejnej. Je to spodni sroub 47715B. U Corolly vypada skoro stejne s tim rozdilem, ze ma pod hlavou jeste dalsi zavit.

Proste vypada takhle:

Kód: Vybrat vše

|~|
| |IIIIIII~~~~~~~~~IIIII
| |IIIIIII~~~~~~~~~IIIII
|_|
Me z nej zbylo tohle:

Kód: Vybrat vše

|~|
| |IIIIIII~~
| |IIIIIII~~
|_|
Zbytek drzi za ten konec a nejde se k tomu dostat, pac je nem ten trmen nasunutej :)
Lexus IS200
Lexus RX400h
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já myslím, že to na té Corolle vypadá zcela jinak:
Čep je jednou stranou (přes gumu, jako když souložíš s prasklým prezervativem) zasunut do pevné části třmenu, druhá strana je dutá s vnitřním závitem a dotýká se pohyblivé části třmenu.
Šroub je krátký, prochází dírou v pohyblivé části třmenu, je zašroubován do čepu a fixuje ho k ní.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

P.S. Máš na brzdách napsáno Lucas, nebo Toyota? Ale i tak by to mělo být stejné.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Brzdy mám Toyota. EPC říká:

Obrázek

Jak vidno, jako čep slouží u E10 horní a spodní šroub 47715A (SUB). Na tom schématu to vypadá všelijak, takže mne to teď zpětně mate a nejsem si jistej co jsem sakra vyšrouboval :lol: Nicméně mám za to, že zlomený tam něco je... Asi to budu muset rozhodit znova.
Lexus IS200
Lexus RX400h
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

No vidíš, obrázek hovoří za vše :)

Čep je 47715A a ten má závit jenom vnitřní, na té straně, co se nasazuje klíč, aby se ti při demontáži neprotáčel (na obrázku směrem k monitoru, vzdálenější strana od Beavera). Šroub je 90105-08164 a ten se šroubuje do dutiny čepu, nikam jinam (prochází otvorem ve třmenu). Šprcka má číslo 47775.

Takže jestli ti někde praskl ten čep, stačí to nějak upilovat a vytáhnout ven.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Systém vypadá stejnej jako na E9 a tam maji oba cepy závit na jedné straně vnitřní a na druhé vnější. Tvrdokov :-(
Jak pojedeš do PV tak se stav. Možná to bude pasovat. Čep pá průměr 13,8 dýlku 45,4 a osazení na šprcku :-) má průměr 12 a šířku 2,8. Máš štěstí,že to zrovna v práci držím v ruce
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Presne tak, ako píše Tonda a Jimmy...X krát som tie vodítka strmeňov mal vonku...viacmenej ich čistím a premazávam každý rok a teraz v zime som zainvestoval a kúpil nové origo v Toyote a nič také, ako píšeš som tam nevidel...skús to cvaknúť aspoň mobilom a hoď to sem...bohvie, čo si ty vlastne vymontoval :lol:
Je dosť možné, že tam ktosi narval nejaký paškvil namiesto origo šróbu, lebo pri demontáži nemôžeš vytiahnuť nič len ten malý šrób...to vodítko je až za strmeňom a vytiahnuť ho môžeš až keď strmeň vyklopíš...ostatne je to zrejmé aj zo schémy, ktorú si flákol vyššie...
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Odpovědět

Zpět na „Corolla“