SWIRL regulacia 5. gen. 3S-GE
SWIRL regulacia 5. gen. 3S-GE
mam taky dotaz aky vpyv na motor by malo keby odpojim regulator klapiek sania (swirl) t.j. klapky by boli naplno otvorene .. co by sa dialo ?? vyhody nevyhody ma zaujimaju ..skrz toho ze mi trosku klepkaju ..
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
taky mám ten pocitPavo.B. píše:myslis ACIS ne ?
2ALFkeeper: ta klapka je tam pro změnu délky sání(když je to otevřený je dlouhý, když se zavře tak je krátký), když odpojíš ten regulátor tak do cca 4tis bys neměl nic poznat, potom přijdeš o tu špičku(nebo jak některý řikaj kopanec) a motor by ve vyžších otáčkách neměl tak táhnout, resp. dlouhý sání je dobrý pro nízký otáčky, krátký pro vysoký
BTW tak to rozeber a koukni co ti tam mlátí, co vim tak to šlo snadno dolů
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 19&start=0
jinak jde to i upravit tak aby se to seplo driv, nekde jsem na to videl navod - jen se pohraje s podtlakama
jinak doporucuji rozebrat a najit to rachtani, mohl by se povolit sroubek nebo neco takoviho
jinak jde to i upravit tak aby se to seplo driv, nekde jsem na to videl navod - jen se pohraje s podtlakama
jinak doporucuji rozebrat a najit to rachtani, mohl by se povolit sroubek nebo neco takoviho
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
diky zaten odkaz hodne mi to povedalo moc krasne napisane... heh noo zopnut to skor jasne sak urcite sa da...ale ten zmysel mi povedz???Pavo.B. píše:http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 19&start=0
ked je to nastavovane skrz charktristiku motora kedy potrebuje prave aku dlzku sacieho potrubia.. myslim ze japonci to mali dobre vypocitane ...
ci sa mylim?? pokial hej budem rad ak by bola moznost podvihnut krutak alebo vykon v nizsich otackach:)))
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pro nejlepší výkon v nízkej/vysokejch ot. to nech jak to je, kdybys to zavřel tak budeš v nízkejch ot. tratit, odstraňovat by to mělo smysl až když bys motor upravoval a plánoval ho točit a točitALFkeeper píše:diky zaten odkaz hodne mi to povedalo moc krasne napisane... heh noo zopnut to skor jasne sak urcite sa da...ale ten zmysel mi povedz???
ked je to nastavovane skrz charktristiku motora kedy potrebuje prave aku dlzku sacieho potrubia.. myslim ze japonci to mali dobre vypocitane ...
ci sa mylim?? pokial hej budem rad ak by bola moznost podvihnut krutak alebo vykon v nizsich otackach:)))
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To klepání většinou způsobuje vadna podtlakova membrána. Při nižších otáčkách,volnoběhu není podtlak tak vysoký a pak to vydává takové zvuky. Acis upravit lze. Ale je to jedna z posledních věci kterou bych asi dělal. Pro posunutí krouticiho momentu se celá cesta od klapky k ventilu zkrátí o 34mm. Dojde k posunutí špičky km o 700ot dolů.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No ona se přímo ta membrána vyměnit nedá. Na sani z pravé strany při pohledu na motor je takový nevím jak to nazvat soudek s lemem z jedné strany do něj jde hadička podtlaku a z druhé je táhlo ovládající klapky acis. Když sundas tu hadičky,ručně otevreš klapky a ucpeš prstem vývod na podtlak a pustiš klapky,měla by velice ale velice pomalu vrátit klapky do zavřené polohy. Cca 6s. Pokud to bude rychlejší vyměnit. Když ne,pátral bych na straně druhé proč nevyniká dostatečný podtlak. Může to být hadička atd.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
- miguellito
- Navigátor
no praveze ci pri zapnutom alebo vypnutom motore-proste potiahnem tiahlo rucne a ucpem prstom vstup od hadicky -naspodu bubienka-acisu-no a stale to drzi vobec to nepusta pomaly aj 15 sekund az ked dam prst prec tak sa tiahl ovrati rychlostou blesku naspat...libor12 píše:No ona se přímo ta membrána vyměnit nedá. Na sani z pravé strany při pohledu na motor je takový nevím jak to nazvat soudek s lemem z jedné strany do něj jde hadička podtlaku a z druhé je táhlo ovládající klapky acis. Když sundas tu hadičky,ručně otevreš klapky a ucpeš prstem vývod na podtlak a pustiš klapky,měla by velice ale velice pomalu vrátit klapky do zavřené polohy. Cca 6s. Pokud to bude rychlejší vyměnit. Když ne,pátral bych na straně druhé proč nevyniká dostatečný podtlak. Může to být hadička atd.