Aditiva?
Aditiva?
Při výběru motorového oleje jsem narazil na poznámku, že přidáváním vhodného aditiva do nafty se udržuje v čistším stavu vstřikovací palivová soustava, a také se díky tomu lépe mažou pístní kroužky. Já sice přidávám aditivum, ale jen v zimě, ale pokud to pomáhá Common- railu a prodlužuje to jeho životnost, tak to budu klidně do nafty lít i přes léto. Co vy na to? P.S. Do nafty to liju hlavně k vůli zimním startům a zamezení parafinace v nízkých teplotách. Ale to spolu souvisí. Už jsem zažil v nádrži zparafinovanou letní naftu, když přituhlo. Sice to bylo ještě za komančů a v náklaďáku, ale nezapomenu na to, jak jsem pořád čistil filtry, abych vůbec dojel domů. Nakonec jsem musel hadicí propojit nádrž přímo k pumpě, protože i přes hrubý filtr to nepřeteklo.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
- lake-bodom
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Aditiva jednoznačně doporučuji. Minulou zimu jsem v prosinci nabral plnou nádrž nafty a ráno, když bylo -10 jsem auto normalně nanatočil. Starter točil, točil, pak chytnul jeden valec, dva, tři.... Měl jsem jak nové filtry, tak nový olej. Musel jsem počkat, až se trochu ohřeje vzduch a pak jsem jen tak projižděl krajinou, abych aspoň něco vyjel. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem vzal asi 15l u Shellky toho jejich VDP a přestalo to. Od tý doby to už nikdy neudělalo, opravdu jen jednou, když zamrzla nafta. Takže říkám aditiva jednoznačně ANO a sám je taky přidávám. 

Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Když už jsme u těch přísad,jmenuje se to TEC,říká vám to něco?Mi to doporučili jako přídavek do oleje.Údajně by to mělo snížit spotřebu nafty,snížit hlučnost motoru a mělo by to být lepší při startech.Tak nevím,nalil jsem to tam, tak uvidíme.Já jen jestli s tím má někdo nějakou zkušenost..
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Do nafty přidávám VIF super diesel aditivum ,v létě letné,v zimě zimní,už asi 8 let,nikdy problémy se startem nebyly,i při -20.Auto je celoročně venku.Jen před zimou preventivně měnim palivovy filtr.
Do oleje bych nic nedával.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Suhlas, ja idem naliat aditivum teraz tiez pred zimou...Ivan.66 píše:Do nafty přidávám VIF super diesel aditivum ,v létě letné,v zimě zimní,už asi 8 let,nikdy problémy se startem nebyly,i při -20.Auto je celoročně venku.Jen před zimou preventivně měnim palivovy filtr.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Tak už jsem vytáhl aditivum z garáže a hodil si ho do auta. Při tankování ho tam buchnu a bude. Do oleje dávat nic nebudu, protože moc nevěřím v ty zaručeně zázračné účinky a ani to nedoporučují lidi co se tím zaobírají profesionálně. Někde jsem to na netu četl.http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... sti_oleju3
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
to podstatné, ať to nemusíte celé číst
,,Díky čistotě trysek se během provozu motoru mnohem lépe udržuje standardní kvalita vstřikování a nižší spotřeba paliva. Pro moderní vznětové motory tak mohou být velmi prospěšné dodatečné přísady do nafty, které lze nakoupit i na českém trhu. Na rozdíl od motorových olejů, kde každý přídavek čehokoliv je škodlivý, u paliva lze použití dodatečné aditivace pouze doporučit. ,,

,,Díky čistotě trysek se během provozu motoru mnohem lépe udržuje standardní kvalita vstřikování a nižší spotřeba paliva. Pro moderní vznětové motory tak mohou být velmi prospěšné dodatečné přísady do nafty, které lze nakoupit i na českém trhu. Na rozdíl od motorových olejů, kde každý přídavek čehokoliv je škodlivý, u paliva lze použití dodatečné aditivace pouze doporučit. ,,

aditivum má mimojiné výhodu v tom, že se nedá předávkovat, když koupím kvalitní naftu, stejně to tam leju, když už to sebou tahám v autě.boker píše:Prosim o radu...nektera nafta uz aditiva obsahuje...pridavate i do ni? lze tim neco pokazit? Prominte, ve stredu si jedu pro noveho Avensise a nechci nic zanedbat. (doted jsem valil ve stare Felicii(benzin) :-)takze zkusenosti veskere zadne
Možná to je typický přístup, tedy raději říct, že se tam nemá nic dávat, protože kdyby to náhodou něco poškodilo, tak by nás mohli žalovat. Tedy něco jako když napíšou do manuálu, že spotřeba oleje 1 litr/1000km je v normělampacz píše:nemate nahodou oficialni vyjadreni z toyoty ohledne aditiv, mam takovy pocit ze mi rikali ze do nadrze patri jen nafta nic jineho a ze tam zadne aditiva nemam lit

Já byl tento týden na diagnostice vstřiků (auto mám v záruce, tak jsem ho pro klid duše nechal otestovat) v Denso servisu a na aditiva jsem se tam ptal. Řekli mi, že 2 typy prodávají (jedno, které vydrží celou výměnu oleje a druhé, které se dává při každém tankování) a ještě si nikdo nestěžoval, ale jestli to má opravdu nějaký účinek mi říct nemůžou, protože ty motory pravidelně nesledují.
a nevis jaky dva typy aditiv prodavaji?jen ttak pro zajimavostsaab píše:Možná to je typický přístup, tedy raději říct, že se tam nemá nic dávat, protože kdyby to náhodou něco poškodilo, tak by nás mohli žalovat. Tedy něco jako když napíšou do manuálu, že spotřeba oleje 1 litr/1000km je v normělampacz píše:nemate nahodou oficialni vyjadreni z toyoty ohledne aditiv, mam takovy pocit ze mi rikali ze do nadrze patri jen nafta nic jineho a ze tam zadne aditiva nemam lit![]()
Já byl tento týden na diagnostice vstřiků (auto mám v záruce, tak jsem ho pro klid duše nechal otestovat) v Denso servisu a na aditiva jsem se tam ptal. Řekli mi, že 2 typy prodávají (jedno, které vydrží celou výměnu oleje a druhé, které se dává při každém tankování) a ještě si nikdo nestěžoval, ale jestli to má opravdu nějaký účinek mi říct nemůžou, protože ty motory pravidelně nesledují.