Toyota Avensis 2.0.VVTi A/T

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
burexmen
Člen Týmu

Příspěvek od burexmen »

Ahoj všem na foru Toyota,jsem novým uživatelem tohoto vozu a první dojmy jsou opravdu uspokojivé!!!Chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s vozem?Auto je v automatu takže pohoda při jízdě!Chtěl bych taky vědět zda má být podsvíceno řazení aut.řazení,v noci není nic vidět?? Jinak jsem přešel z fora Citroeny kde jsem psal dosti často,vlastním ještě Picasso ale prodám ho!Byl jsem s ním spokojený ale Toyota je jen jedna!! Předem děkuji všen za názory!!
Typ motoru:1AZ-FSE :lol:
Man
Člen Týmu

Příspěvek od Man »

Vámi zmiňovaný 2.0VVT-i mám v Avensisu Verso od srpna loňského roku,a mohu říci že si z tímto motorem užívám jízdu.Umožní svižnou jízdu z dostatkem výkonu i pro předjíždění,umí auto rozhýbat opravdu skvěle.Když pročítám forum tak žasnu jaké jsou problémy s jinými motory.Již jsem vlastnil dvoulitrový motor v předešlém modelu(provoz bez závad),proto jsem vsadil na jistotu a opět pořídil dvoulitrový motor se kterým jsem spokojený.
yenda
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenda »

Tak to vítám do klubu :)
taky jsem přemýšlel o Avensis 2.0 v automatu. Na tipcars byla jen jedna a byla tam docela dlouho. Dnes už tam není, nevyfoukl jsi ji náhodou ty? Byla v Plzni :)
Každopádně přeji hodně šťastných kilometrů s toyotou :)
Toyota Avensis sedan Sol 2.0 16V (94 kW) r.v. 2000
burexmen
Člen Týmu

Příspěvek od burexmen »

Ano je to ona byla tam dlouho ale je opravdu v kondici,přivezl jsem ji v pondělí a je opravdu fajn.Kupoval jsem ji hlavně kvůli manželce protože má problémy s řazením a rozjezdy!! :lol: Už jsem jeden Avensis měl a taky spokojenost!! Takže doufám že i tentokrát bude vše O.K.Nymí ještě stále Picasso ale to prodám bylo fajn ale na dovolenou a delší trasy slabý motor 1.6.i 8V!!
yenda
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Toyota Avensis 2.0.VVTi A/T

Příspěvek od yenda »

burexmen píše:Ano je to ona byla tam dlouho ale je opravdu v kondici,přivezl jsem ji v pondělí a je opravdu fajn.Kupoval jsem ji hlavně kvůli manželce protože má problémy s řazením a rozjezdy!! :lol: Už jsem jeden Avensis měl a taky spokojenost!! Takže doufám že i tentokrát bude vše O.K.Nymí ještě stále Picasso ale to prodám bylo fajn ale na dovolenou a delší trasy slabý motor 1.6.i 8V!!
Přesně proto jsem právě o tomto autě uvažoval. Ale říkal jsem si, že když je na tipcars už tak dlouho tak na mě počká a až budu mít cestu do Plzně tak se tam sjedu mrknout :) no snad se někdy podobná objeví :wink: každopádně ať slouží, určitě bude lepší než picasso...
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Ahoj,
už skoro dva roky jazdím na dvojlitri s automatom a viacmenej spokojnosť. Motor je bezproblémový, štvorcový, čo je poznať aj na tom, že ho treba točiť viac ako vysokozdvihové motory, automat funguje ako má (čo oceňuje hlavne manželka) a multidrive sekvenčná je tiež super (čo zas oceňujem ja), až na to, že je to len štvorkvalt. Rýchlosti sú dosť dlhé, na čo si treba zvyknúť, ale keď je treba, tak sa AVE dokáže zmeniť z uhladeného slušáka na poriadne zviera...teda v rámci možností. V rozmedzí od cca 4 do 6 a pol tisíc otáčok už to parádne potiahne. Niekedy vie prekvapiť trošku lenivým rozbehom z križovatky, ale to je tiež otázka zvyku :wink:
Spotreba je dosť variabilná v závislosti od podmienok. Na dlhé štreky sa dá chodiť na cca 8 litrov, v kombinácii s mestom je to už horšie, tam sa dá dostať aj cez 11, ale treba brať do úvahy, že je to auto stavané na dlhšie trasy.
Radenie nieje podsvietené, ale hore pri prednom osvetlení interiéru je malá dierka s diódou, ktorá v noci radičku osvetľuje na oranžovo a úplne to postačuje :wink:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
yenda
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenda »

A kolikastupňový to je automat?
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

štvorkvalt :roll:
burexmen
Člen Týmu

Příspěvek od burexmen »

Děkuji za informace , jem nevím kde myslíš tu diodu můžeš mi to popsat blíž abych ji našel a popřípadě vyměnil.Také jsem zjistil že není podsvícené ovládání zrcátek a nenašel jsem štelování sklonu světlometů.Mám xenony?? Opravdu je tam 4 stupňová převodovka.Děkuji za odpověď!!! :lol:
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

V pohode :wink:

1. Keď mrkneš na ten plastový nezmyslel nad spätným zrkadlom, kde sú lampičky, tak na pravej strane uvidíš takú malú dierku...keď zapneš svetlá, tak by sa tam mala rozsvietiť oranžová diódka, ktorá radičku osvetľuje. Nečakaj ale, že radička bude osvetlená ako väzeň na úteku...je to len také svetielko jak za dušičky, aby ťa to v noci nerozptyľovalo....podľa mňa je to urobené celkom fajn :wink:

2. Ovládanie zrkadiel nieje podsvietené :roll:

3. Xenóny majú povinne automatické štelovanie. Pýtal som sa kolegyne, ktorá má klasiku, tak vraví, že ona tam nejaké to kolečko má :lol:

4. Japonci sa zachovali aj v tomto prípade ako sú na to naučený...dali tam automat síce staršej koncepcie, ale stopercentne spoľahlivý, odskúšaný a viacmenej tomuto autu vyhovujúci.
burexmen
Člen Týmu

Příspěvek od burexmen »

Ano.dnes jsem to světélko našel opravdu nesvítí moc ,tak proto jsem ho neviděl!! Zdá se mi že svítí nějak stranou ne přímo na označení řazení!!Jinak děkuji za informace!! :lol:
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa....to radenie je podsvietené, neviem prečo som si myslel opak...teda, podsvietené sú písmená pri radičke, keď zapneš svetlá. Tá spomínaná dióda potom osvetľuje radičku samotnú, aby si videl, v ktorej polohe je :wink:
burexmen
Člen Týmu

Příspěvek od burexmen »

Tak jestli je to řazení podsvícené tak mě to nesvítí!! Nevíš náhodou jestli se to dá nějak šetrně rozebrat a popřípadě jaké žárovky tam jsou?? Nebo může být spálená pojistka?? Díky :lol:
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Hmmm, pochybujem, že by to malo samostatnú poistku...pravdepodobne je to na poistke s viacerými vecami, takže ak by bola vypálená, tak by nefungovalo viac nezmyslov :roll:
No ak sa k tomu dostanem, tak dám vedieť....ale konieckoncov, nesvieti to tebe, takže hybaj rozoberať a daj vedieť, nech sme múdrejší :P :lol:
Ak bude čas, tak na to mrknem :wink:
aczasa
Věčnej rejpal

pojistka..

Příspěvek od aczasa »

To bude jistě pojistka DOME. Je to tuším 7,5 nebo 15 podle toho, jak je zapojený rádio (jen Toyota nebo JBL). :-)
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“