Avensis-centrál

vše ohledně modelové řady Avensis
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

lubomik píše:Neviete my niekto poradit mam toyotu avensis 2001 1.6 vvti a ked zatvaram auto cez dialkovi ovladač tak v pohode uzavrie všetky dvere okrem zadneho kufra,ale kufor ide klučom zatvorit aj otvorit v pohode,alebo my poskytnut
el. schemu origoš centr. zamykania. Vopred dakujem
Zamek v patych dverich funguje tak, ze je tahlem spojeny s jednim servem, ktere je podobne servum zadnich dveri. Tedy je ovladano stejne. To znamena, ze pokud autu "reknes" zavrit, ci otevrit - je jedno jestli DO nebo klickem v zamku ridice, vzdy toto servo udela to, co ostatni. Navic ma zamek tzv, bezpecnostni pojistku proti vykradeni (kolona, ap). Zamek lze mechanicky zamknout klicem (potom nejde zmacknout ten cerny cudl a otevrit dvere). Zadne tlacitko na elektrickou blokaci zamku to nema. Pokud tvrdis, ze bylo testovane, tak jsi ho pravdepobne mel vymontovane a tudiz moznost vypadnuti tahla vylucuji. Pokud servo prestavuje pri zamykani a odemykani auta (lze overit pohledem - odmontuje se jeden sroubek a sunda (vycvakne) plast patych dveri, tak bud mas zamek zamknuty klicem a proto ho nemuzes otevrit a nebo je v zamku mechanicka zavada. (Primo do zamku zadna elektrika v tomhle smeru nejde.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: central

Příspěvek od Gongush »

sarin píše:Ja jsem minuly tyden resil neco podobneho, vysednu chci zamknout a co to nic...
taky jsem něco takového řešil, když mi nedoléhal spínač v řidičových dveřích, taky mi furt svitilo osvětleni a kontrolka na palubce, řešenim bylo přilepeni takoveho pryžoveho kroužku na dveře v mistě kde se dotýká spínač. Možna by taky mohlo pomoct... :lol:
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
lubomik
Člen Týmu

Příspěvek od lubomik »

Zamek som dnes testoval znova tak že som servo vybral a zapojil znova na konektor tak že mi vyselo v kufru dialkovym ovladačem som zamykal aj otvaral servo sa ani nepohlo. Tou bezpecnostni pojistkou si co myslel(kolona, ap).
Naposledy upravil(a) lubomik dne ned 03.02.2008, 17:21, celkem upraveno 1 x.
TOYOTA Avensis 1.6 VVT-i 2001
TOYOTA Carina E 1.6 1997
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

lubomik píše:Zamek som dnes testoval znova tak že som servo vybral a zapojil znova na konektor tak že my vyselo v kufru dialkovym ovladačem som zamykal aj otvaral servo sa ani nepohlo. Tou bezpecnostni pojistkou si co myslel(kolona, ap).
Ta pojistka je prave to zamknuti nezavisle na aute. To znamena, ze pokud mas zamek patych dveri zamknuty klicem (nejde zatlacit cudl zamknu a otevrit), tak ikdyz auto otevres klicem u ridice nebo DO, tak sice servo v patych dverich prestavi do polohy otevrit, ale pate dvere jsou blokovany proti otevreni.
Pokud se servo ani nehne, tak je bud kaput, nebo prerusene draty. Vem multimetr nebo v tomto pripade staci i obycejna zarovkova zkousecka na 12V. Odpoj servo a na privodni konektor (jsou tam pouze dva draty)pripoj merak nebo zkousecku, stiskni DO a mas jasno. Pokud blikne zkousecka nebo merak ukaze priblizne 12V (pri otevirani a zavirani se meni polarita), tak muzes jit kupovat servo. Nemusis kupovat origo do toyoty (vzhledem k cene), staci nejakej universal za stovku (funkce je stejna - je potreba si s tim ale vyhrat, nebudou pasovat diry, bude mit jinej tvar. Anebo se s tim smirit a kufr otevirat vzdy s klicem v ruce (hrozi nebezpeci zpetneho nezamknuti)
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
MajklCarlson
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklCarlson »

Ahoj,
mam avensis uz jako druhou toyotu a vsechno zatim fungovalo celkem bez problemu, akorat minuly tyden se mi stalo neco podobneho vyse popsane. Nejde vubec zamknout centralne z DO ani klicem u levych dveri, jenom z vnitrniho panelu u ridice. Zvlastni je ze problem pred par dny uplne vymizel a vse fungovalo. Baterku jsem menil vramci kazdorocniho servisu v TOYO par dni pred tim, nez se prblem projevil...

----------------------------------
Avensis 1.6 VVTi WG 12/2000
Corolla 1.4 16v LB 09/1994
MajklCarlson
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Tak jo, byl sem v servisu a zrovna na potvoru vsechno fungovalo, ale po dvou dnech se to ustalilo pouze na tom ze nemuzu zamknout dalkove ani klicem od dveri jenom zevnitr od ridice. Druhy klic funguje uplne stejne, tudiz preprogramovat mi prislo zbytecne. Pripadam si uz jako blbec uz ani nevim co bych jim tam mel rikat, technik taky kroutil hlavou a oba jsme se shodli na tom ze se hleda tezko chyba kdyz se zrovna neprojevuje a menit celou soustavu se mi moc nechce. Celkem me to stve a rad bych tu poruchu odstranil ale uz bohuzel nevin jak.
Avensis WG 2.0i D-4 12/04
Avensis WG 1.6 VVTi 12/00
Corolla LB 1.4 16v 09/94
sarin
Člen Týmu

Příspěvek od sarin »

Mno resil jsem podobny problem. Nesviti ti svetilko na palubovce ze mas otevrene dvere??? Pac kdyz si system mysli ze sou otevrene dvere nezamkne. Me to delal dverni spinac v kufru, akorat ta sfine je v zamku ( ave 7/2001) takze musela prijit ke slovu bruska a vrtacka :-) ale ted to je OK, akoratv musim trosku vic bouchnout kufrem .
MajklCarlson
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Na palubovce nesviti ze mam otevrene dvere, to funguje dobre, kontroloval jsem jednotliva cidla u kazdych dveri,to me taky napadlo. No, nicmene pred par minutami jsem se byl ukazat v Toyota Modrany a po zbezne prohlidce s technikem jsme se dohodli na diagnostice, jinak taky rikal ze je to celkem peknej gulas. Jedu tam pristi tyden, tak uvidime. Mimo jine jsem se obednal udrzbu klimatizace ktera je v akci za 199k a 20% sleva na material.
Avensis WG 2.0i D-4 12/04
Avensis WG 1.6 VVTi 12/00
Corolla LB 1.4 16v 09/94
Dasn
Člen Týmu

Příspěvek od Dasn »

Tak a mám to taky, odedneška - dálkou jde centrál zavřít, ale ne otevřít nedělá to vůbec nic, ani cvak. Klíčem vše funguje. Ptal jsem se telefonicky v servisu Toyota - pravděpodobně se rozkódovala dálka s centrálem. Když jedna z funkcí funguje většinou je to prý ono. Přespříští týden tam zajedu a dám vědět jak sem dopad a co mě to stálo.

Toyota Avensis 1.8 r. 2000
aczasa
Věčnej rejpal

Kódování

Příspěvek od aczasa »

Tak to mě dělalo po vyprání klíče s ovladačem a v Olmíku to nestálo nic. jen chvíli mlácení dveřma :-)
Back in Czech.
Dasn
Člen Týmu

Příspěvek od Dasn »

Tak vyřešeno, :D 10 minut v Toyotě na Praze 5 a dálkou už jde i odemykat. K mému překvapení za do dokonce nic nechtěli ! :shock:

Toyota Avensiss 1.8 r.v. 2000
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

Dragon píše: ...
2) co se týče toho centrálu mám problém že mi nejde ani odemykat ani zamykat dálkově. Klíčem je centrál funkční. V mahuálu jsem se dočetl, že se toto stane když měníš baterky v dálkači, nebo když pomačkáš LOCK nebo UNLOCK mimi dosah auta, např. náhodné mačkání v kapsi. Postup na zprovoznění je napsán takto: otevři dveře když není klíček v zapalování . Klíček v zapalování otoč do druhé polohy, tuším že je to AAC a po 10 sec. dvakrát za sebou zmáčkni LOCK nebo UNLOCK. Měl bys slyšet cvaknutí v zámcích. Nyní by měl již dálkač fungovat. Mě se to nepodařilo zprovoznit. Na zítřek jsem objednaný do Toy servisu, tak uvidím.

Také jsem dva týdny zpátky řešil problém s centrálem, z ničeho nic nešlo auto na dálku odemknout, zamknout však šlo. Díky Dragonovo tipu, který je popsán výše jsem nemusel jet do Toyoty na spárování. Pomohlo dát klíček do zapalování a provést již zmíněný postup.
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

Měl bych takovou malou prosbičku: Neexistuje nějaky podobný návod pro Picnica? Kolega byl jednou u mě, že mu nejde DO. Tak sem si s tím chvilku hrál a podařilo se mi 1x dálkově odemknout ale pak už nic :cry:
Baterky jsou v pořádku. Podle mě zas nějaká chyba ve spárování... díky za info
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

To bych dal do servisu maximalně 30minut práce.
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

Jirka píše:To bych dal do servisu maximalně 30minut práce.
jen mě napadlo jestli něco podobného není i u Picnicu, protože na Avíku už mě návod od Dragona několikrát zachránil... :lol:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“